Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Бежанската вълна прилича на Великото преселение
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:23 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
щурчо
23 Сеп 2015 19:50
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Нема Велико преселение.
Наште велики прадеди скити, кимери, хуни, гети и алани като част от огромното тракийско море са си европейци от памтивека. И воглаве с Атила - бич Божи, Аларих и Теодорих помитат поганскио Рим, освобождават Балканите и цела Европа чак до Атлантика...
KOKO
23 Сеп 2015 19:53
Мнения: 915
От: Bulgaria
щурчо,
Forza NATO
23 Сеп 2015 20:05
Мнения: 11,582
От: Bulgaria

Л. Вагалински
suhar
23 Сеп 2015 20:15
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
Не, не прилича, но резултатите ще са същите. Тогава са се появили славянски държави в Европа. Сега ще се появят мюсюлмански. Разликата е, че тогавашните нови държави са приели европейската цивилизация, а сегашните мюсюлмани няма да я приемат.
Engels
23 Сеп 2015 21:55
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tака структуриран, ЕС няма шанс да просъществува още дълго време

И на децата е ясно, следва Федерация или разпад.
Тези които вярват в разпада на ЕС, могат да заложат във Форекс срещу еврото, ако познаят ще станат милионери.

Apolitichen
23 Сеп 2015 21:57
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
освобождават Балканите и цела Европа чак до Атлантика
То същото може да се каже и за сегашните бежанци, които ще възстановят прогресивния и цивилизован Арабски халифат, нали!?
щурчо
23 Сеп 2015 22:10
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Тцъ, Св.Тривелий е решил този въпрос кардинално:
Тогава Ангел Господен застана насъне пред Тривелия и му рече: „Стани, препаши Меча Господен и поведи войнството на Господа против враговете му, защото те дръзнаха да се поругаят със Светия и ето дишат човекоубийство и погубление срещу целия свят Христов. А ето, че са пред Константиновите мощи и са се заклели да не видят жена и не вкусят месо, докле не превърнат града му в прах и пепел. Божията десница, обаче, е с тебе и Аз ще ги предам до един в ръката ти. Да не пожалиш нито един от тях, тъй както те не пожалиха братята ти в Иберия. Ако ти ги пожалиш днес, те ще завладеят целия свят - от изток даже до запад, и тогава Господ не ще пожали теб и потомството ти, но ще им бъдете роби. Затова, стани и укрепи се, и бързай като орлите. И ето, Аз съм с тебе, казва Господ, и победата давам на теб. Да не се смущава сърцето ти, нито да се бои. Ето, рекох ти."
Apolitichen
23 Сеп 2015 22:24
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
И на децата е ясно, следва Федерация или разпад.
Не ни е ясно. Допреди десет години беше яхнат яко "глобализма" - без граници, без препятствия (за корпорациите както се разбра по-късно от евро-атлантския проект за договор). По-преди, "един прирак бродеше из Европа", ама предаде Богу дух.
Отделно, при аналогията с Римската империя, то тя през 325 г. приема нова вяра, нова идеология. Един вид от "разделение на властите" се преминава към (Божието) триединство. Вместо съдебна присъда - духовна анатема с опция за "инквизиция".
Вече имаше един опит за нова вяра - монетаризма, ама много "еретици" - от Латинска Америка до Азия, пък и не беше достатъчно обожествен. Или по-точно Федералният резерв се припозна за наместник на Бога-долар. И пак по аналогия с миналото - в Близкия изток се премина към "кавър-версия" на Бога-долар, та беше "запролетен" преди да "разцъфти". "Светата инвизиция" взе нещата в свои ръце ...и ще последват "тъмни векове".

Тогава Ангел Господен застана насъне пред Тривелия и му рече: „Стани, препаши Меча Господен и поведи войнството на Господа против враговете му
Сега, Ангела Господен да не е застанал пред Путин!? Щото "братята ни в Иберия", PIIGGS не бяха пожалени от Кредитора.
rorik
23 Сеп 2015 22:32
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
Тцъ, Св.Тривелий е решил този въпрос кардинално:


А както е знайно историята се повтаря , ама като фарс.
reporter
23 Сеп 2015 23:54
Мнения: 1,098
От: Bulgaria
Така структуриран, ЕС може би наистина няма да може да просъществува. Но той се разви в друга структура и под други названия в продължение на 40 години и нищо не му пречи да се върне към тях.
Michaele
24 Сеп 2015 00:14
Мнения: 188
От: Bulgaria
Историята наистина се повтаря, както и преди съм писал в този форум. Явно това е началото на края на Европа и европейската цивилизация каквато я познаваме, освен ако не станат някакви чудеса, ама не виждам как. Лошото е, че както е писал нашия учен ние заедно с Гърция и вероятно Италия ще сме от първите погълнати от новата вълна. Дано да им приседне на западняците, ама този път им пожелавам да няма Австро - Унгария която да спре нашествието. Хак да им е алчността и безхаберието, дано се загуцат. От друга страна някои сигурно имат кяр от цялото това срутване на християнската цивилизация и ако това са също християни или най - малко хора възприемащи християнските ценности и цивилизация, мога да им пожелая устата им да стане достатъчно голяма, че да могат да погълнат цялата тази цивилизация.
VOCI
24 Сеп 2015 04:48
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
някога територията на днешна Германия е била обикновена провинция на Рим.

Bullshit
Федаин
24 Сеп 2015 08:09
Мнения: 4,803
От: Bulgaria
Щурий, тоя св Тривелий некой евразиатец ще да е. И водеше полкове нетолерантни евразийци. То и сега само евразиатците оправят чалмите. А русофобите-атлантидци наабарот - поканахте ги да ви оправят генофонда. А България си отива - така е като е откъсната от естествената си среда - пастърва у блато не оцелява дълго.
Федаин
24 Сеп 2015 08:27
Мнения: 4,803
От: Bulgaria
И никакво преселение на народите няма - има организирано насочване на човешка вълна към Германия.
Наказание за Северен поток 2 и напомняне , че самостоятелна политика няма да се толерира. Англосаксонците никога няма да позволят Германия да стъпи на крака и да бъде нещо друго освен работилница.
dementor
24 Сеп 2015 11:22
Мнения: 3,992
От: Bulgaria
Къде се намира Инголщадт?

https://en.wikipedia.org/wiki/Ingolstadt

И докъде се е простирала т.нар. "германски" провинции на Римската империя:

https://en.wikipedia.org/wiki/Germania

при показване на палче е хубаво да се чете, вероятно е прекрасно и да се разбира какво се чете

Но въпреки всичко ми липсват Готите като основа за изграждането на несъмнено Велика България.
А и Крим е бил част от Римската империя, време е да си го върнем, както и Картаген
щурчо
24 Сеп 2015 11:42
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Сергей Лесной - “Кои са гетите” (с.184):
“…след разгрома на дако-гетската държава от Траян (107 г. сл. Хр.) гетите отстъпват в северното черноморско крайбрежие… След по-малко от 100 години същите тези гети отново се появяват в сферата на западната политика, при което обаче тях вече ги наричат не само гети, но и готи.
Явно, че не е имало никакви прекъсвания в историята на древния народ гети, имало е само време, когато са ги наричали и готи, по-късно предимно готи, а всичко свършило с това, че накрая пак започнали да ги наричат гети … Никакво странстване на цяла група германски племена начело с готи не е имало, не е имало и завладяване на северното черноморско крайбрежие - имало е възраждане на старата държава на гетите и богата със събития история на същия народ през следващите векове. По такъв начин се отстранява и археологическата загадка: защо готите, ако са дошли от Прибалтика, не са донесли макар и най-слаби следи от своята култура? Та нали това е народът, който е разклатил римската империя и я разгромил?… Как е възможно готите, които са управлявали Италия, Галия, Испания, Северна Африка и т.н., да не са оставили нищо от своята писменост, достигаща според някои автори такива висоти, че Библията била преведена на готски език? Къде са паметниците, сградите, надгробните плочи с готски надписи? Къде са другите ръкописи на готски…”
dementor
24 Сеп 2015 12:03
Мнения: 3,992
От: Bulgaria
Пред Сергей Лесной
В 1943 г. вместе с некоторыми другими сотрудниками музея и коллекциями отправился в Германию c отступающими оккупантами.

предпочитам кралицата на светлината
http://frognews.bg/news_68714/
~~~~~~~
Пересмотр основ истории славян, Volume 1
Сергей Лесной
Омега Пресс, 1956
http://www.worldcat.org/title/peresmotr-osnov-istorii-slavian/oclc/10676736

Food for toughts
Германистките тенденции да се изкарват траките германи са достатъчно нелепи и абсурдни, за да не са толкова гнусни, колкото твърденията на един панславист, . . . че гетите са славяни.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: dementor
Големият Лебовски
24 Сеп 2015 13:18
Мнения: 3,126
От: Antigua and Barbuda
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
анастаси сиров
24 Сеп 2015 14:26
Мнения: 9,352
От: Bulgaria
Kotka,
sim4o
25 Сеп 2015 20:45
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Готите минали Дунава са били ХРИСТИЯНИ ..
Пък и те са си май гети - изгонени от същия тоя Рим ...
И се връщат на земите си ...
wreckage
25 Сеп 2015 20:57
Мнения: 32,883
От: Bulgaria

щурчо
2015-09-23 22:10:13
Тогава Ангел Господен застана насъне пред Тривелия и му рече: „Стани, препаши Меча Господен и поведи войнството на Господа против враговете му, защото те дръзнаха да се поругаят със Светия и ето дишат човекоубийство и погубление срещу целия свят Христов.


Тогава Тривелий се надигна и рече на Ангела Господен, казвайки Му: Бай Ангеле, то аз тутакси бих препасал Меча Господен и одма повел бих войнството на Господа против човекоубийствените Христови душмани, обаче не мога да найда ваджишкия меч. Ей тука го бех оставил, а сего го няма. Извлекоа све, мамичката им.


И като чу тези думи Тривелиеви, Ангелът Господен нищо повече не рече, а се връцна и отфърча.
Добави мнение   Мнения:23 Страница 1 от 2 1 2 Следваща