Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Рияд ще заиграе нова роля в Близкия изток
Добави мнение   Мнения:18 1
mick
24 Сеп 2015 20:49
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
СА са васали на САЩ и това е публична тайна. Свалянето на цените на петрола е съгласувано също със САЩ.
сандос
24 Сеп 2015 21:15
Мнения: 1,068
От: Bulgaria
Ал Джазира...

Производно на западните (предимно англо- медиите) за събитията в ориента (близък изток). Уж били някакви експерти от съответната област. Играят ролята на "достоверен източник от региона". Платени са отвъд океана. Откакто хората взеха да се съмняват в истинността на разни BBC, CNN, CBS и тем подобни, играта е: "Ама това не го казваме ние, това го казва "Ал Джазира". Демек, "независим източник". Нямали нищо общо с тях. Само по "случайно" съвпадение мненията на коментаторите на Ал Джазира се припокрива с това на тези от Вашингтон и Лондон.
Su38
24 Сеп 2015 21:21
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
Свърши това с васалите. Сега вече всеки ръфа лъва, защото разбраха, че е стар, уморен и много болен.
САЩ изтърваха нашийника и ще става страшно. СА иска да разбере, колко е болен лъвът и кога ще е погребението... Сега амбициите им излизат наяве, ама няма средство, с което да ги постигнат. Затова отиват на разузнаване във Вашингтон.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Su38
ИвК
24 Сеп 2015 23:07
Мнения: 11,008
От: Bulgaria
САЩ са единственият гарант на сигурността и стабилността в Залива, както и единствената глобална сила с достатъчно военна мощ и дипломатическо влияние, способна радикално да промени курса на глобалните събития, ако пожелае.

Човека си е заработил надницата само с това изречение.
Han
25 Сеп 2015 00:17
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
СА са васали на САЩ и това е публична тайна. Свалянето на цените на петрола е съгласувано също със САЩ.
Ахъм, я виж кво става с шистовата революция с това съгласуване - фалити, 80% от приходите отиват за погасяване на кредитите, акциите падат...

САЩ да ти приличат на самоубийци?А в същото време глупавата Раша добива рекордни количества петрол и не фалира?

И финансовите резултати на Роснефт са като при цена на петрола 100 долара?

Теорията ти издиша...

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Han
щурчо
25 Сеп 2015 00:21
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
А в същото време глупавата Раша добива рекордни количества петрол и не фалира?

Те така и кучето си гони опашката. Колкото повече петрол добива, толкова повече му пада цената...
Han
25 Сеп 2015 00:24
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Колкото повече петрол добива, толкова повече му пада цената...
И толкова повече финансови проблеми за шистите...

щурчо
25 Сеп 2015 01:10
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Цена нефти может зафиксироваться на уровне 50-55 долларов за баррель в течение 10 лет, полагает глава Сбербанка Герман Греф. Об этом 24 сентября пишет "Интерфакс". "А если цена на нефть продержится в течение 10 лет на уровне 40-50 долларов? В 40 долларов я не верю, но 50-55 долларов — вполне реально.
Такой сценарий может быть", — сказал Греф.
Oraсle
25 Сеп 2015 01:26
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
А в същото време глупавата Раша добива рекордни количества петрол и не фалира?

Засега.

"Раша" като държава износителка на петрол просто няма избор - или ще добива реордни количества за да запази пазарния си дял, или ще го загуби.
Ирак например, въпреки че в момента потушава сунтския бунт оглавен от "ислямска държава", успява да добива рекордни в историята количетсва петрол - повече от четири милиона барела на ден.

Шистовият петрол на САЩ не е за износ, да не говорим че не е критичен дял от американската икономика. А икономиката като цяло печели от ниските цени на петрла, не губи като руската.
БрюкселСофия
25 Сеп 2015 04:19
Мнения: 375
От: Belgium
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: БрюкселСофия
Michael
25 Сеп 2015 04:43
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
Раша е корава страна с корав народ, тя може да понесе и бедност, но какво става със САЩ при дори само частично обедняване или дори само вдигане на цените на горивата 3-4 пъти? Вие като говорите давате ли си сметка за средната класа, която без кола има нужда да ходи по 30 мили на ден само до магазините? Не съм убеден, че СА е васал на САЩ, по-скоро отношенията са на камилар хванал топките на възседналия неговата камила, а Раша ... от много страх да не вземе да се намеси, тя взе че се намеси, а където Раша, там и Чайна. Най-важният дипломатически район за Раша сега е да придума или прилъже Китай да стане активна част от играта в Близкия Изток - ето тогава симбиозата САЩ - хипердемократична СА не може да продължи при абсолютно никакви условия.
Oraсle
25 Сеп 2015 04:44
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Колко много хора взнезапно се загрижиха за американския шистов бизнес...
Добре де, майната му на американския добив на шистов петрол, ами как се отразяват ниските цени на петрола на транспортния и земеделския бизнес, на производството на автомобили, самолети и кораби, на нефтопреработвателната индустрия, на туризма?
Какво е съотнощението на петролодобива към тези бизнеси в САЩ и в страните-износителки на петрол?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Oraсle
Oraсle
25 Сеп 2015 04:54
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Най-важният дипломатически район за Раша сега е да придума или прилъже Китай да стане активна част от играта в Близкия Изток - ето тогава симбиозата САЩ - хипердемократична СА не може да продължи при абсолютно никакви условия.


Интересите на Китай в случая се припокриват с интересите на САЩ - цените на петрола да са ниски. Даже за Китай това е по-важно, отколкото за САЩ.
Пък ако и това да не е добре за американската и за китайската шистова индустрия.
-
Прочее, средният годишен пробег на личните автомобили в САЩ е около 10-12 хиляди мили или по 30 мили на ден. Какви 30 мили само до магазините, какви пет лева? Че то в такъв случай с ходенето до работа и обратно, до училището на децата, с дългите пътувания по празници и ваканции, хората трябва да карат средно по 150-200 мили на ден. Реално толкова мили навъртат само хора на които често се налага да карат по работа.
indiec
25 Сеп 2015 09:26
Мнения: 2,356
От: Bulgaria
Западните изявления за премахването на Асад от власт също се засилиха в последните седмици. Западните държави бяха се фокусирали върху възхода на "Ислямска държава", но непрекъснатият натиск от Залива остави въпроса за сирийския президент на масата за преговори.Този абзац също заслучава премиално заплащане.


noob
25 Сеп 2015 10:16
Мнения: 1,073
От: Bulgaria
Според U.S. Department of Transportation Federal Highway Administration ( https://www.fhwa.dot.gov/ohim/onh00/bar8.htm ) средно годишно американците изминават 13476 мили, като това включва всички шофиращи от 16 до 65+. Дори и само два пъти да вдигнат цената на горивата - ще има сериозно недоволство. А те не са като нас, да псуват на масата пред ракийката.
mick
25 Сеп 2015 11:32
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Han
25 Септември 2015 00:17

Не мисля, че теорията ми издиша. Просто американците, на държавно ниво, не искат вече да има шистова "революция" - и просто спихват балона сега преди да е станал прекалено голям. Отделно в много щати започнаха земетресения, суша.. и една от причините са точно шистовите сондажи. Та, вместо да обявяват - че тая технология е опасна.. и да я затворят.. те я затварят като отговор на ниската цена на петрола създадена от техния васал СА... като идеята е според мен с един куршум 2 заека да се уцелят - единия Русия, втория - шистовия добив, който им унищожава природата. Така както сега го спряха шистовия добив - печелят, че големите им корпорации, ще купят тия находища на безценица и ще си вдигат активите, макар и с опасни сондажи - но пък за пред борсата това е достатъчно/може пък след време да се измисли друга по-добра технология/. При втория вариант - директна забрана - никой няма да си вдига активи, ами ще трупат само загуби.

Han
25 Сеп 2015 12:22
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
мик, шистовата революция беше замислена за енергийно обезпечаване на САЩ по време на опита за рестарт на финансовата им система.

Те са нетен вносител на енергия и без такова обезпечаване не можеха да започнат операцията по разрушаване на конкурентите им.

Планът беше да има взривяване на основните маршрути за пренос на енергия, както и на основните производители на енергия. Това би хвърлило целия свят в ужасяващ хаос, в който ще има един остров на стабилност - САЩ.

Ударът срещу шистовия добив е една от мерките за предотвратяване на тия планове.

В тоя смисъл това е удар срещу плановете на САЩ, а не е съгласувано със СА. СА е протеже не на държавата САЩ, а на част от управляващитне кланове там, докато друга част от елита стои зад шистовия добив.

Затова теорията ти не е вярна, или е вярна само отчасти, доколкота са замесени и американци в спада на цените. Другата причина е в изсмукването на доларите по света след спирането на QE-тата.

mick
25 Сеп 2015 12:44
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
ок - засега две теории.. коя е вярната.. можем само да гадаем и да следим кой има изгода от сегашната ситуация - в средносрочен и дългосрочен план.
Добави мнение   Мнения:18 1