Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кардинална реформа в МВР не става с фирма
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:23 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
aldycrown
21 Окт 2015 19:40
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
РАЗФОРМИРОВАНЕ и създаване съвсем наново, по грузински тертип.
Само че ще трябва да дойдат грузинците на власт.
9101
21 Окт 2015 19:51
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Щом и полицията започна да прави бизнес...
А как ще го прави на пазарен принцип? нали трябва да има конкуренция за да е нормален бизнес...
Forza NATO
21 Окт 2015 19:55
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
От думите на Бъчварова стана ясно, че в държавното предприятие, което няма как да не е търговско дружество, ще се обособят паспортните служби, регистрацията на автомобили в КАТ и разрешителните за оръжие.

Има как - например РВД е държавно предприятие, без да е търговско дружество.

Търговският закон (чл. 62 ал. 3) е предвидил като изключение възможността със закон да създават държавни или общински предприятия, които не са търговски дружества.

Горното - за сведение и пълнота на изложението.
FuFighter
21 Окт 2015 20:33
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Специално МВР СОТ-а беше затрит от Пенков, тъй като сериозно пречеше на частния му охранителен бизнес. Държавният СОД винаги беше предпочитан, тъй като полицаите си имаха съвсем реални полицейски правомощия, за разлика от разни измислени охранители, които така или иначе трябва да чакат патрулка ако някъде стане нещо.
За разните му документи отдавна се говореше, че трябва да преминат към съответните общини, както и регистрацията на автомобили. Но там си е чудесно местенце за съпруги, тъщи и балдъзи, та не го виждам в близко време...
Що се отнася до една сериозна реформа, то тя следва да се прави от хора, които знаят как работи системата на МВР, ане от парашутисти, набедени за експерти, които никога не са стояли в патрулка, никога не са виждали жив престъпник и никога не са били сред жертви на насилие.
hamel
21 Окт 2015 20:37
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Търговският закон (чл. 62 ал. 3) е предвидил като изключение възможността
Е, министерката е стигнала до ал.1 и я заболяла главицата.
iva71
21 Окт 2015 20:55
Мнения: 18
От: Bulgaria
Ако не са изпълнени предпоставките за издаване на : паспорт, лична карта, СУМПС, СРМПС или разрешително за оръжие, това означава че служител от едно предприятие ще издава откази, които са индивидуални административни актове, обжалваеми по реда на Административно процесуалният кодекс, т.е. един търговец /предприятие/ ще извършва чисто административна дейност. Защото според АПК за административните услуги се прилагат правилата за издаване и обжалване на индивидуалните административни актове.
hamel
21 Окт 2015 20:59
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
А как ще го прави на пазарен принцип? нали трябва да има конкуренция за да е нормален бизнес...
А де? При положение, че единият пазарен субект е с пищов?
zdran
21 Окт 2015 21:41
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Щом и полицията започна да прави бизнес...

Че що да не прави, нали милицията започна бизнеса. За фирмата БМВ, чували ли сте?
валтер57
22 Окт 2015 00:22
Мнения: 10,372
От: Bulgaria
При положение, че единият пазарен субект е с пищов?


С добра дума и Колт в ръката...
Leooo
22 Окт 2015 01:38
Мнения: 234
От: Bulgaria
Само да кажа, че служителите на гишетата в паспортните служби и КАТ и досега НЕ бяха с ранно пенсиониране и обезщетения от 20 заплати, също и част от служителите в други служби и дирекции нямаха тези привилегии. Не всички в МВР са имали тези привилегии. Друг е въпросът, че това не са привилегии, а обезщетение за това че 24 часа си на разположение, и събота, и неделя, и нощем щом звънне телефона - зарязваш всичко и отиваш в службата, нямаш право на стачка, нямаш право да работиш и печелиш допълнително и други ограничения.
FuFighter
22 Окт 2015 06:30
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Leooo, няма да те разберат... В полицията виждат само лошото ченге, което им пречи, когато летят със сто на ограничение 50, когато са без фарове или лафят по телефона, шофирайки; когато се крият вместо да получат НП, когато получет постановление за отказ от образуване на ДП... Някак са слепи за собствените си нарушения или ролята на прокурора при разследване на престъпления... 99% от работата на МВР остава скрита, но погледите са насочени в типично нашенски стил към чуждата копанка...
Реформата може да започне с ясни правила, а не размити изисквания; с разбиране на полицейската работа на всички нива, както и с изчистване на маса плява от министерството, във вид на излишни служби - авторемонтни работилници например...
Пикачу
22 Окт 2015 08:38
Мнения: 8,152
От: South Africa
Кардинална реформа в МВР не става с фирма

Става става и още как !
ogo
22 Окт 2015 15:47
Мнения: 1,098
От: Bulgaria
iva71 21 Октомври 2015 20:55
9101
22 Окт 2015 16:09
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
някой казва че ранното пенсиониране е привилегия, друг - че е обещетение. Все едно е как го казват. Пенсията е когато се изгуби работоспособност поради старост, болест, инвалидност. Не може сам да се издържа и затова получава пенсия.
При ранното пенсиониране ако няма инвалидност - всички са със запазена работоспособност. На практика ощетяват останалите пенсионери.
Привилегиите или обещетенията трябва да са други, парични или материални, но не ранна пенсия.
А за разбирането - кажете как да го разберат хората с достатъчен стаж и възраст на минимална пенсия от 145 лева? Стари, болни, не стават за работа и - мизерна пенсия. На тях го обяснете за разбирането.
FuFighter
22 Окт 2015 17:29
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
9101 - стига с това надничане в чужди канчета! Аз не познавам редови полицай живял доссатъчно дълго след пенсия, на да си я харчи. Я диабет, я сърце, я хепертония... Проблемът е следния - не може да постъпваш при определени условия, а след 10 или 20 год служба някой отгоре да ги променя едностранно. Обявете при назвачаване дали или няма да има компенсации, и ще търсите свестни полицаи със свещ! То не че други работодатели са цъфнали, търсейки можещи хора...
ПлесNick
22 Окт 2015 18:24
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
около 6000 служители от системата на МВР, които не работят в рискова среда, могат преспокойно да преминат към трета категория труд. Това щяло да спести съществени средства. "За съжаление все още не виждам движение в тази посока", обяви министърът.

Горано-о-о-в, въобще не се надай! Нивгиш няма да дочакаш да го видиш ваджишкото "движение" във въпросната посока, 'щото тези 6000 служители всичките, до един, са се хора с връзки, съпруги, балдъци, щерки, любовници на полицейски началници от ниския, средния и топ ешелон на властта в Милюцонерството, тъщи и свекърви, сваковци и лелинчовци и прочие родня! Как ще пуснат кокалчето "5 за 3" - получаш в НОИ цели 5 години осигурителен стаж срещу само 3 реално прослужени на топло в МВР-то! Ами дългите отпуски на държавния служител в МВР, ами доскоро столовото хранене, магазинчетата, дето "Чех" зарежда със суджуци и салами, ами станциите по морето и по планините, ами безплатната карта за градския транспорт, супербързият Интернет вътре в сградата на "Гурко" и "6-ти септември".... Ех, Горанов, как да се разделят с всичко това ?! Как ?
9101
22 Окт 2015 18:45
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
FuFighter, не надничам в чужди канчета, гледам моето канче. За да не умре от глад майка ми, нормална пенсионерка - без "привилегии", трябва всеки месец да разчита на мен. А унижението е пълно. А тези дето няма на кого да разчитат?
За мен в този си вид полицаите и военните са едни търтеи и хрантутници. Каква полза от тях? Един крадец не са хванали, по добре да ни разрешат оръжие и да се пазим сами. То и сега трябва да се пазим сами, само че ни забраняват.
Можеш ли да обясниш поради каква заслуга или привилегия пенсионираха варненския шеф на полицията на 45 години? Не може да работи на бюрото ли, или какво?
Нямало да има какдидати... Ако заплатите са добри ще има много кандидати. Парите са огромен стимул. Нямам против, обратното - считам че заплатите на полицаите трябва да са достатъчно високи за да са доволни и да има желаещи. Полицаи, не чиновници.
Но да се пенсионират рано за да вземат от пенсиите на нормалните пенсионери - не съм съгласен.
Защо като толкова много искате, не получавате ранните си пенсии от професионарния си фонд? Защото ранните пенсии ще бъдат символични. Толкова пари вкарвате вътре.
Аз не съм съгласен парите които внасям в солидарната пенсионна система да отиват за ранно пенсионирали се млади и здрави търтеи!
Всички мъже се разболяват, не само полицаите.
9101
22 Окт 2015 18:54
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Относно другия проблем - и аз като започнах работа - миньорите ги пенсионираха на 45 години. Сега обаче ще трябва да се пенсионирам на 65 години, мината я закриха а всички години за по-ранно пенсиониране ги изпускам с малко, защото съм по-млад. Догато стигна възрастта - срока е минал. Не е ли същия проблем? Значи не е само за полицията.
И защо си мислиш, че моята професия е по-малко стресова от тази на полицай?
Много мои колеги завършили заедно - им се видя трудно и станаха полицаи.
paolon
22 Окт 2015 22:12
Мнения: 8
От: Bulgaria
Не гледаш в чуждото канче,ама само първите два реда и после с нова злоба ръмжиш.Нищо против майка ти,но за да взима такава пенсия,колко ли е внасяла като осигуровки?Същото ще стане и със сегашните работещи след време,защото крият осигуровки.И покрай това криене на осигуровки аз никога не съм взимал "детски"защото не мога да скрия доходите си,а съседката Пена се осигурява на 350 ,а реално взима900 или 1000лв.и взима детски,но Пена след време ще взима малко пенсия и ще реве ,че полицаите взимат голяма.Визираш професионалния фонд.В този фонд се събират пари от 2000 г.а тези които искат сега да се пенсионират внасят осигуровки от 80 и някоя година.И за да не ревнеш за осигуровките,ще ти кажа,че ние си ги плащахме сами и когато започна да ги плаща държавата ,ни намалиха заплатите.Много ли си стресиран?Нима са стреляли по теб?
9101
23 Окт 2015 17:45
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Ръмжа, защото ни взимате парите. Как се наричат тези дето взимат парите на другите? И от кого ни пазите като ни обирате пенсионните фондове и старините?
Относно стрелбата - народа е казал: Който го е страх от мечки - не ходи в гората.
А теб гърмял ли те е газ гризу? Хайде да не си ги мерим.
FuFighter
25 Окт 2015 02:39
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Кой ти взема парите бре!!??? Помисли малко с тая глава, преди да притопляш стари манджи! По-горе ти го обясниха цветно и с картинки! Като искаш - ставай полицай! Днес някакво момче се е самоубило след 24 часово дежурство на границата! Те ти свободно място!
Добави мнение   Мнения:23 Страница 1 от 2 1 2 Следваща