Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ами ако Русия успее в Сирия?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:322 Предишна Страница 3 от 17 1 2 3 4 5 Следваща »
VOCI
10 Ное 2015 08:11
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Не е важно количеството , а кацството . Страстта , огъньот в сърцето и пламъкот в очите. За сърбежот на други места не споменавам.
Жоро14
10 Ное 2015 08:14
Мнения: 755
От: Bulgaria
Отлично, Кац Воц!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Жоро14
dementor
10 Ное 2015 08:20
Мнения: 3,992
От: Bulgaria
. . . да въздиша по западнярските лидери мечтателно . . .

То един да беше лидер - ама те и за секретарки не стават. А повечето са мъжки
Да изринем и изчегъртаме Путин от картата на света
~~~~~~~
#ГьобелсЛинкс
mick
10 Ное 2015 08:24
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Ами заради тая възможност Русия да успее... американците и англичаните, заедно с прокситата си от ИД ще направят всичко възможно това да не се случи... ще има бомби в самолети, ще има съвременни оръжия в ръцете на ислямистите.
Bacho Кольо
10 Ное 2015 08:38
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
В Сирия Русия или ще успее или няма.
И в единия, и в другия случай е безкрайно тъпо ние да се бутаме "във фокуса на геополитическия сблъсък"
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Bacho Кольо
Асол
10 Ное 2015 08:51
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
е безкрайно тъпо ние да се бутаме "във фокуса на геополитическия сблъсък"


От това по-голяма гаранция за успех няма. История и традиция!
Дъртанян
10 Ное 2015 08:57
Мнения: 5,253
От: Bulgaria
Всъщност ние не се бутаме. Само си въобразяваме. Вдигаме крак заедно с жабата, значи. На коня - подкова - а на нас - не? Бива ли тъй?
Mrx++
10 Ное 2015 09:20
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Оле Божеее, повече не може!!!! Всичкото Козяк настръхнало от тази статия.
Съдбата на Сирия е ясна .. Сирия ще падне .. главните събития ще са в морето, като видим два големи флота и ще знаем, какво ще предстои ...
Айде бе къде ще падне? как пък ти стана толкова ясно. От Козяк ли ти казаха?
Вярно е, че всеки дърпа чергата към себе си, но когато балтийци и поляци дърпат прекалено силно натовската черга към себе си, на България й се отвиват краката, а и не само те.

Направо и лъсва дирникът, да ви река
И се виде, че е посран. Плевнелиев се труди да го натори.
Подобията на соц. републики с диктатор начело, корупция и субсидирани храни и стоки основани на приходите от петрол.
Покрай субсидираните храни си забразил да споменеш и "вредните храни.
3. "Джихадизмът" - ново понятие измислено да замести проблема "ислям".
Че то ислям има и в Турция и в Родопите, и в Делиорма и те ли са джихадисти бе момше.
Колкото повече натовски танкове и самолети дойдат в страната, толкова по-сигурна ще е тя. Няма значение дали подлайването ще е на север за да дойде помощ и да ни пази от юг (не дай, Боже). В несигурни времена всичко помага.
Е тези танкове ко шъ праят. Ще преплуват Черно море? Или Русия ако ни напдане, каквото намерение съвсем не се види, че тя Русия от Каспийско море ще ги ликвидира. Ако отидем към Русия, то ще от вътре. Ама първо мще се Чехи и Унгарски. В Прага се говорят два езика - чехски и руски. Ние сме винаги на опашката.
От статията не се разбира какво баш търси да успее Русия в Сирия , ама нейсе - сгрея душите на памперсите.
Ама то се иска малка интелегентност да се разбери. Превръща Американската Арабска пролет в Руска.
Как, когато пак дойдат руснаците да вземат властта и да им я дадат, ще има НАРОДЕН СЪД.
Абе то е нужен НАРОДЕН СЪС за тези, които ограбиха страната от всички бои. Я виж щерките на Костов как са се уредили (последния Уикенд), както и чедата на другите политици. Вие козяците ревете срещу олигархиятаи крадливата политическа класа, ама когато я започнат с голямата гьостерица, почвате да плачите за нея.
Възможно е да има някъде по Земята такова правителство и такава страна, разбира се. Добре е да се уточни къде.
Има само на Марс.
Между другото НАТО пък изобщо не е разрушавало инфраструктура в Афганистан и Ирак, че дори и в Либия. Ама, карай да върви - пропаганда е все пак..
Хайде бе. Нали наскоро хамериканците бомбардираха болница. НАТО разруши държавността в тези държави, като следствие беше разрушена и инфраструктурата.
Не, аз съм граждански активист за каузата на Българския хелзинкски комитет. Ако желаеш моем ти издигнем убиец за човек на годината. Искаш ли?
Ами те нали направиха Обамата Нобелов лауреат за мир и той shit в Украйна, Либия, Сирия, Афганистан и къде ли не.
С какво Русия е по-добра от останалия свят, с икономика, с демокрация, че да другаруваме с нея?
В бързоразвиващия се динамичен BRICS. Огромен пазар за нашите стоки. Евтини енергоносители. И много други ползи. Човек другарува с хора, които го уважават. От моите ходения по света съм разбрал, че България е уважавана само от Русия, Унгария и Япония, донякъде и Германия.
И как автора мисли, че страна без икономика ще успее?
Ей тук нещо сисе объркал. В последните години Русия има голям скок в износа на машиностроителна продукция. Темповете и на развитие преди забраните от Запада бяха много по-големи от ЕС и САЩ.
Не съм чел тук някой да въздиша по западнярските лидери мечтателно . Съжалявайки че България няма политици от такава класа.
ВОЦка, грешиш, нашто Прецедент, Ненчев, Митов, въздишат, че чак издишат.
Firmin
10 Ное 2015 09:32
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Има един анекдот, габровски ...

Един габровец, докато си пиел кафето на чаршията в Габрово, се забавлявал да разправя, че на градския пазар раздават ябълки без пари. Щото е Габрово, мълвата бързо се разнесла и не след дълго по всички улици към пазара заприиждали петимни за ябълчица без пари граждани. Габровецът си чинил сеир покрай джумбуша си, но ... Не щеш ли в главата му се появила твърде смущаваща мисъл. "Ами ако пък наистина на пазара дават ябълки без пари ...". Не се маял много, скокнал и се завтекъл към пазара.

Ами ако пък наистина Русия вземе, че успее в Сирия!

БатВаню
10 Ное 2015 09:39
Мнения: 3,463
От: France
Не разбрах какво точно означава Русия да успее в Сирия.
Целта на Русия беше да покаже нови оръжия срещу противник без ПВО, въоръжен с ятагани и С4 и качен на камили и джипове тойота. Е, бяха унищожени "стотици командни пунктове и складове с оръжия".
И какво?
Когато руснаците влязоха в Афганистан 1979 англичаните им казаха добродушно : "Биг мистейк!, ние се трепем с тия от 100 години без никакъв успех, ще загубите" (така и стана)
Сега същото, само дето контингентът е много по-ограничен.
бонго-бонго
10 Ное 2015 09:43
Мнения: 26,313
От: Swaziland
усия няма да оправи нещата. Ще си спаси базите. Балансьор е, ама само военен. Икономически няма как да е фактор. Така, че с нея нямаме работа. Политиката на правителството е неосъзната, но перфектна. Колкото повече натовски танкове и самолети дойдат в страната, толкова по-сигурна ще е тя. Няма значение дали подлайването ще е на север за да дойде помощ и да ни пази от юг (не дай, Боже). В несигурни времена всичко помага. Дори е разумно да се лае с другите кучета. Иначе най-много да ни сритат.

АЗ съм съгласен с теб, че НАТОвските танкове и самолети са необходими в България. В този смисъл включването на България в инциативата на Балтийските страни и Полша е естествено, защото тя е единствената инициатива към момента, която допуска засилване на НАТО присъствието в България.
В този смисъл манипулацийката на Терзиев е очевидна. Едно, че тя разчита на "невинното" омешване на "България - европейски буфер" с "България - член на НАТО". Защото първият НАТО буфер по суша, който поема последиците от войната в Сирия и Ирак е Турция, а по море е Гърция. Така че българското правителство ще трябва доста да се озори да убеди НАТО защо кризата в Близкия изток налага увеличено военно присъствие в България, при условие, че Гърция и Турция - всяка по своите причини, не участват в подобна инициатива.
Но пък е прав, че понякога тонът към Русия е прекалено твърд. но пък някакси пропуска да отбележе, че някои руски политици целенасочено провокират такъв твърд тон.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
БатВаню
10 Ное 2015 09:44
Мнения: 3,463
От: France
Във Варна вървеше друг анекдот: в петък след обед давали безплатни банички в сладкарница Добруджа (до хотел Черно море). Та, разнесла се мълвата и всички габровци, идващи в командировка, от гарата - право на сладкарницата.
Обаче баничките били свършили още миналия петък.
mick
10 Ное 2015 09:59
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Когато руснаците влязоха в Афганистан 1979 англичаните им казаха добродушно : "Биг мистейк!, ние се трепем с тия от 100 години без никакъв успех, ще загубите" (така и стана)


Стана така само по една причина - същите тия англичани и американци - даваха оръжие и обучаваха муджахидините да се бият срещу руснаците. Тогава в Афганистан - руснаците изградиха много обществени сгради, болници и т.н. - сега американците освен да прибират опиума нищо друго не направиха.

Сега в Сирия сигурно същото ще стане - американците и англичаните пак ще дават оръжие на ислямистите само и само руснаците да не би да успеят. И после ще се бият в гърдитие колко са били прави. Ще им помагат даже в правенето на атентати...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
Втора смяна
10 Ное 2015 10:01
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Ами ако Русия успее в Сирия?


ми тя вече успя, бе Светльо. разбра се, че царя е гол - оплел се е кат пате в кълчища в Бл. изток, изхарчил трилиони за да създаде хаос от който милиони бежанци да тръгнат към Европа. така, че дали Сирия ще падне или няма да падне вече няма толкова голяма значение.
а за наште управници не си прав - територията затва е територия, щото не е субект на външна политика, независимо дали президентин е Плевньо, Гоце или Баце.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Втора смяна
Raven
10 Ное 2015 10:22
Мнения: 3,662
От: Bulgaria
Шансовете на Русия да успее към момента изглеждат все по малки.
Поради това и от десетина дни замразения конфликт в Донбас ескалира до ниво предшестващо реални бойни действия.
Които много вероятно предстоят, от снощи има данни за използване на тежка артилерия и танкове в престрелките, както и за струпване на тежка техника от страна на сепаратистите в сектор А и около Горловка.

Междувременно от същото време нямаме информация за епични победи на руско космическо сирийските сили.
Firmin
10 Ное 2015 10:51
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Ами ако Русия успее в Сирия?


Ако Русия успее в Сирия, става (незаобиколим) фактор на (сигурност) и равновесие в Близкия изток и Средиземноморието. На първо ниво, ще стабилизира режима на Асад, а с това и позициите на Иран - стратегически, и на Хизбула - тактически. Шиитите ще (о)станат ключов фактор в региона. Което пък ще балансира напъните на саудитците, лидери и спонсори на (радикалния) сунитски ислям за доминация. Ще се установи (крехък) баланс, върху който Русия ще има ефективен контрол. Така алтернативните на нейните енергийни комуникации към европейския енергиен пазар ще бъдат под стратегически контрол. Най-вероятно ще се разбере и с Израел, предоставяйки гаранции. Получавайки с това подкрепа на еврейските лобита по света и у нас. И това е само началото ...
ЗИП
10 Ное 2015 10:52
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Русия вече успя !

Целия свят трябва да се подготви за новината, че в същинския Близък Изток се създава руски протекторат условно обозначен " Алауитски Израел".

Това ще бъде свръхмилитаризирана държава под опеката на Русия, която ще притежава най-модерните руски оръжия и ще бъде "цербер" за руските интереси в района !

САЩ си имат Израел, Русия ще има "алаутски Израел" !

Интересна статия на мастития руски геополитик Федор Лукянов :" Русия - изпълняващ длъжността световен жандарм"......


И.О. МИРОВОГО ЖАНДАРМА

Федор Лукьянов о том, как Россия вторглась в главный дивизион международной политики и что нужно сделать, чтобы оттуда не вылететь


http://www.gazeta.ru/comments/column/lukyanov/7873493.shtml



Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: ЗИП
Raven
10 Ное 2015 10:59
Мнения: 3,662
От: Bulgaria
Така алтернативните на нейните енергийни комуникации към европейския енергиен пазар ще бъдат под стратегически контрол.


И това е добре защото ?
Raven
10 Ное 2015 11:06
Мнения: 3,662
От: Bulgaria
САЩ си имат Израел, Русия ще има "алаутски Израел" !


С една малка подробност.

Знаеш ли колко струва на година Израел на САЩ ?

Мисълта ми е че Русия просто не може да си го позволи.

Не и докато БВП то и е по малко от това на град Ню Йорк.
Mrx++
10 Ное 2015 11:08
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Едно, че тя разчита на "невинното" омешване на "България - европейски буфер" с "България - член на НАТО".
От член на НАТО да не стане "Вън - НАТО или NATO GO HOME".
Добави мнение   Мнения:322 Предишна Страница 3 от 17 1 2 3 4 5 Следваща »