Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сред атентаторите, които окървавиха Париж, има непълнолетни
Добави мнение   Мнения:17 1
Ку-Ку
15 Ное 2015 20:07
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Снимката на шишкото с автомата кърти мивки.
Ку-Ку
15 Ное 2015 20:31
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Ето го и на видео:Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Ку-Ку
Slava
15 Ное 2015 22:12
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
Френската полиция издирва заподозрян за атентатите в Париж http://btvnovinite.bg/article/svetut/frenskata-policija-izdirva-zapodozrjan-za-atentatite-v-parizh.html
hamel
15 Ное 2015 22:13
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
#онижедети
ЗЛАТИЯ
15 Ное 2015 22:46
Мнения: 7,057
От: Bulgaria
Ааа,#онижедети са само докато някакви си славяни се избиваха по между си,а западната част на континента се мислеше за недосегаема!
SvSophia
16 Ное 2015 04:23
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
За 6 години бил осъждан 8 пъти, но ни веднъж не бил попадал в затвора. За Франция или за България става дума?
Отгоре на туй френсккте служби били знаели, че е радикален ислямист... Френските тайни служби да не би и те, като нашите, да са били реформирани по демократичному?
Боже, опази Европа от нейния политически "елит", правораздаване, изпълнителни власти и тайни служби.
Nickname186
16 Ное 2015 08:48
Мнения: 220
От: Bulgaria
окървавиха Париж, има непълнолетни

Не! Не са "непълнолетни", а ДЕЦА!
Категорията "непълнолетен" е комунистически анахронизъм! В цивилизованите общества няма категория "непълнолетен"!
Това са деца бе, деца!
letec55
16 Ное 2015 10:39
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
Един от терористите се е опитал да влезе на стадиона "Стад дьо Франс", но охраната го спряла заради взривните вещества, които носел, писа в. "Уолстрийт джърнъл", като цитира източници от полицията. Това станало 15 минути преди началото на приятелския мач между Франция и Германия в петък. Веднага след като излязъл навън, мъжът задействал пояса с експлозиви.
Ако преводът от оригиналната статия е точен имам един въпрос специално към обичащите да клеймят т.нар. "конспиративни теории". Тия от охраната какви са - тъпи или прекалено умни?
проф. дървингов
16 Ное 2015 10:45
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Информацията за непълнолетни атентатори не е вярна.

Летецо, какво те очудва, че охраната на стадиона видяла колана но само го отстранили от входа. За това пък вестниците гърмят колко много метални болта имало в колана, загадка, нали се е взривил.

Немските вестници гърмят, че тоя, дето го обявиха за издирване, е бил спрян за проверка от френски полицаи и пуснат да продължи пътя си.
същите вестници поставят под съмнение твърденияда, че ИДИЛ за организирали атаките (клонят към Ал Кайда) спряга се името на организатора - белгиец от арабски произход, воювал в Сирия, върнал се в "родината" си, живее в оня квартал, откъдето са трягнали трима от седемте терористи.
hamel
16 Ное 2015 10:50
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
е бил спрян за проверка от френски полицаи и пуснат да продължи пътя си.
Не за что зацепиться
проф. дървингов
16 Ное 2015 10:51
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
И за да бъде майтапът пълен, Nick Rasmussen, директор на NCTC (някаква американска антитерористична служба) обябява в Yahoo, че видонев за станалото е Стоудън, разкрил някои пинизи на американските спецслужби.

... нататък - белгийският вътрешен министър Jan Jambon обяснява на изданието The Bulletin колко е трудно да се следи комуникацията на идлямистите, защото те използвали Playstation4, която била по-сигурна от WhatsApp.
Асол
16 Ное 2015 11:02
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Nick Rasmussen, директор на NCTC (някаква американска антитерористична служба) обябява в Yahoo, че видонев за станалото е Стоудън, разкрил някои пинизи на американските спецслужби.


Това, а и цитираното от летеца, ако не беше страшно, щеше да е смешно. Такива въпиюща глупост, бездарност и безпределна тъпотия не съм и предполагала, че ще доживея да видя на живо. И започвам да си задавам страшни въпроси - толкова ли е зомбирано и безпросветно обществото в заритите с ценности европейски държави? Или е жертва на успешен чудовищен експеримент?
проф. дървингов
16 Ное 2015 11:06
Мнения: 14,308
От: Bulgaria

BREAKING NEWS
The U.S. has struck oil trucks in Syria for the first time, with the goal of cutting off ISIS revenue
NYT, току що, майтап

Горещо ви препоръчвам да прочетете тази статия - поставя много неудобни въпроси (например този : защо и как спецслужбите проспаха и този атентат, а на другия ден вече знаеха кои са извършителите, на последващия започнаха да бомбят лошите), цитират се интересни източници, дават се и връзки към англоезични изданияр ако не ползвате немски език, препоръчвам да накарате тутъл да я преведе на английски (не на български).
Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: проф. дървингов
letec55
16 Ное 2015 11:13
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
И за да бъде майтапът пълен,
Да бе, майтап... Както показа практиката, ресурсът, създаден в УСА с презумпцията да се бори с тероризма, събира информация, политическа и икономическа, за съюзниците, за Китай и за Русия. Това разкри Сноудън, а не някакви тайни пинизи на занаята...
Какво означава това, че не са вербовали поне един от близкото обкръжение на този известен на службите с дейността си, арестуван, осъждан, но не лежал в затвора, ислямист? Като не са му следили и комуникациите, то какво са правили? И какво правят?
Това с охраната на стадиона нещо не мога да го повярвам... Все си мисля, че нещо някой журналист си е измислил нещо. И сего тръгва като снежна топка по склона. Ако пък е истина - просто не знам... Ама па как намериха виновника... В следващото си интервю навярно в прав текст ще обвинят и сегашните му домакини...
проф. дървингов
16 Ное 2015 11:21
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Летец, италианска информационна агенция първа съобщава за станалото на дход D на стадиона, след това го подхваща WSJ, накрая почти всички немскоезични издания го приемат за истина, само на едно място, за парлама, след съобщението на италианците има кратък коментар от рода на "информацията не е потвърдена от френските власти".

А това как ти звучиу публикувано е в уважавания български седмичник "Банкерь"


Банкеръ Daily Франция ще затваря джамии

Нормативни мерки за закриване на джамиите, в които се проповядва радикален ислям, ще бъдат обсъдени скоро във френския Министерски съвет, съобщи вътрешният министър Бернар Казньов.

Той каза в ефира на телевизия "Франс 2", че трябва да бъдат експулсирани от Франция хората, които проповядват омраза, които са участвали или за които се подозира, че участват в терористична дейност. "Аз предприех стъпки в тази насока и ще обсъдим в Министерски съвет възможността да затворим джамиите, в които се проповядва омраза. Всичко това трябва да бъде приложено с най-голяма твърдост", каза министърът.

Казньов припомни, че още преди петъчните атентати бяха значително увеличени средствата на службите за разузнаване - "1500 нови работни места", "близо 233 милиона евро инвестиции" и "нови законодателни разпоредби".

"Трябва ли, в контекста на война, в който живеем, да отидем още по-далеч? Отговорът бе даден от президента и министър-председателя: да, трябва. Извънредното положение предоставя средства - домашни арести, обиски. Тези средства ще бъдат използвани изцяло", допълни той.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: проф. дървингов
letec55
16 Ное 2015 12:09
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
Трябва ли, в контекста на война, в който живеем, да отидем още по-далеч? Отговорът бе даден от президента и министър-председателя: да, трябва. Извънредното положение предоставя средства - домашни арести, обиски.
Е какво да кажа, друже... Ако те считат средства като домашните арести и обиските за такива, които ще дадат положителен резултат в борбата с тероризма... Ако няма кой да им каже, че така само ще спомогнат за радикализирането и за засилване на конспирацията сред решилите се да правят атентати... Ако няма кой да направи вербовки и внедрявания... Европа вече има своя 11.09. Скоро ще има и своя Патриотичен акт. Ще има и своите нови служби с нови правомощия, които ще се грижат за сигурността ни... Както се грижат и вече наличните... Вярващите ще кажат навярно "Господ да ни пази!", атеистите не знам какво ще кажат... Ще псуват, навярно...
ejko
16 Ное 2015 12:22
Мнения: 2,533
От: Bulgaria
"Зарито от "ценности" зомбирано общество"...по-точно определение едва ли може.
Добави мнение   Мнения:17 1