Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Молба
  Мнения:6 1
Гео
22 Ное 2015 15:44
Мнения: 1,965
От: Bulgaria
Чок觧
21 Ное 2015 07:06
Гео , не бързай като пуле пред майка си !За кого е този палец надолу ? За темата ? За стиховете ? За чаровния Слънчо 6 ? Прегледай му "досието" пък тогава бързай с оценките !


Моля Ви да бъде заличена подчертаната от мен част от текста, в която се споменава майка ми. Зададен в този си вид въпросът е с обидно за мен съдържание.

проф. дървингов
23 Ное 2015 08:29
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Гео, при цялото ми уважение, мисля че грешите - това е част от общоприет израз.
Все едно аз, вместо да кажа 'Гео е гол', да кажа 'Гео се появи както майка му го е родила' - пак се споменава родител.
Ще прощавате.
Incognito
23 Ное 2015 09:32
Мнения: 1,919
От: France
не бързай като пуле пред майка си

Моля Ви да бъде заличена подчертаната от мен част от текста, в която се споменава майка ми.

Моля забележката ми да не се възприема като чат, а като предупреждение за нежелан буквализъм, който предизвиква излишни спорове и обиди. Поговорките все пак са образи, а не мнения. В случая: Гео, нали не смятате, че сте "пуле", та приемате майката от поговорката за своя собствена? Абсурдно е!
Гео
24 Ное 2015 01:55
Мнения: 1,965
От: Bulgaria
Incognito
23 Ное 2015 09:32


Моля забележката ми да не се възприема като чат, а като предупреждение за нежелан буквализъм, който предизвиква излишни спорове и обиди. Поговорките все пак са образи, а не мнения. В случая: Гео, нали не смятате, че сте "пуле", та приемате майката от поговорката за своя собствена? Абсурдно е!


Поговорките все пак са образи, а не мнения. Да, може би, в частност и в немалко случаи поговорките действително боравят с образи, т.е. чрез използването, чрез подбора на подходящи образи се изразяват мнения. В конкретния случай обаче образите, които използва авторът за да ме упрекне, да изрази своето несъгласие са обидни за мен. Както можете да се убедите, аз не възразявам против същността на въпроса, не отричам правото да ми се задават подобни въпроси, не считам самият въпрос за обиден, и не настоявам за налагането на санкции, в конкретния случай това не е необходимо. Но образите, които използва авторът, като ме оприличава на "пале пред майка си", са обидни за мен и за моята памет, накърняват съществуващия в паметта ми образ на моята майка ( "подкарала" пред себе си своето "пуле" или "пале" - все тая ). Аз не мога да позволя на когото и да било да използва подобни образи ( похвати, ако щете ) за да изрази към мен своето несъгласие, своето недоволство от моето мнение. Моята молба е не заличаването въобще на въпроса, а само и единствено заличаването на тази текстова част, с която не се постига допълнителна съдържателност или по-голяма ясност, а служи едиснствено за изразяване на пренебрежение, високомерие, дори презрение. А в подобни случаи, уверявам Ви, за голямо мое съжаление, имам сериозни, житейски основания да бъда чувствителен и уязвим.

Както виждате, понякога достойнството на човек може да бъде накърнено с две-три думи, но да се обясни това, което изпитва "обектът" не са достатъни и килограми изписана хартия. И поговорките в подобни случаи не помагат

Проф, Дървингов е един от тези към които храня голямо уважение, надявам се да ме разбере. А дори и да не ме разбере - няма нищо страшно - последните 25 години изкопаха такава огромна пропаст между мен и тези, с които съм живял и работил през целия си живот, че вече нищо не ме впечатлява...Както казва моят любим бард - "....И нам ни черта не разобраться С кем порвать и с кем остаться, Кто за нас, кого бояться, Где пути, куда податься...Где свои, а где чужие? Как до этого дожили, "

Благодаря Ви за удоволствието да отговарям на вашите въпроси..

Лека нощ.




Чок觧
24 Ное 2015 06:14
Мнения: 7,337
От: Israel
Ако толкова те е обидило това "пуле" и пословицата като цяло - ще я изтрия , няма проблем ! Но не смяташ ли ти палеца надолу за обиден "жест" към написаното от слънчо6 ? И защо първо не отговориш за кого е този палец надолу , преди да се обиждаш и оплакваш тук ?
Аз съм един от "недолюбваните" участници в този Форум - доскоро имах "бан" за 2 седмици , а преди това за една година !
Аз да се сърдя ли за опита ти да ме отстраниш от участие във Форума ?
Ако ти си толкова чувствителна и емоционална личност помисли , че и другите имат чувства и могат да се засегнат от един такъв жест " " , за който дори няма обяснение !
*************
Оказа се , че вече модераторът е изтрил "обидния израз" - сега да чакам "бан" пък за този отговор , че превръщам темата "Помощ" във чат !
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Чок觧
sybil
24 Ное 2015 12:53
Мнения: 979
От: Bulgaria


Въздържайте се от провокиране на конфликти и разправии, форумът не е за това! Не съм налагала никакви санкции за редактирания израз, нито възнамерявам в случая, а за да избегнете наказания следвайте правилата!
  Мнения:6 1