Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кабинетът "Борисов" стана абсолютен шампион в производството на държавни фирми
Добави мнение   Мнения:6 1
Forza NATO
23 Ное 2015 20:04
Мнения: 11,582
От: Bulgaria

Статията
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Forza NATO
doomchant
23 Ное 2015 21:03
Мнения: 5,611
От: Bulgaria
Отделно са прикритите субсидии - като парите, които потъват в т.нар. проектни компании от сорта на "Южен поток" и АЕЦ "Белене". Тези държавни фирми всъщност най-вероятно никога няма да стигнат до приходи и до печалба, но си имат персонал, който получава будещи завист заплати. В началото на 2015 г. се разбра, че средната заплата в "Южен поток" е 7696 лева.


Мечтата на седесарина - да работи на държавна заплата, като директор на водопад. Или поне като зам-директор, ако връзките му не стигат. Напаст от скакалци.
Begemot
24 Ное 2015 06:45
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Държавен бизнес е понятие оксиморон, защото не е работа на държавата да конкурира частните фирми и да раздава обществените поръчки сама на себе си, а точно това се получава. Защо е тогава тази мания по роене на държавни фирми, при това монополисти, дубльори и конкуренти на други фирми?
Вероятно защотоповече държавни фирми означава повече черни каси,обществени поръчки и шефски постове за наши хора.
Така е, скакалци са. В контекст - ние нямаме производствена икономика ( и не само ние). Има емисионна и грантово-кредитна икономика. Преди 50-на одини, на Запад и на Изток( последното може а разлеждаме като държава-корпорация) бизнес модела предполага прпизводство с разходи и приходи от реализацията на производството. Който има повече приходи от разходи, оцелява. Койо няма - умира или се разпада. В сегашната емисионна икономика производсвото и реализацията нямат значение. Вземаш кредити, дори и само за да обслужваш старите, пари се печатат и преразпределят - и продължаваш така. В този смисъл Боко - и той като другите. Отделен е въпросът, че този модел явно няма дълъг живот - работи, докъто работи печатницата за долари. Печатницата работи, докъто САЩ могат силово да налагат долара на целия свят. Това време свършва. Но за Боко и компания това няма особено значение - те не обвързват своето бъдеще с България.
pigeon2
24 Ное 2015 09:04
Мнения: 1,180
От: Bulgaria
Държавен бизнес е понятие оксиморон!
VicKing
24 Ное 2015 13:39
Мнения: 2,058
От: Bulgaria
и държавен дълг!
РТ
18 Дек 2015 19:17
Мнения: 57
От: Bulgaria
"Дай мнение по статията".Давам мнение.Юлиана Бончева пише за неща,които в повечето случаи са известни на специалистите.Колко са тези специалисти ? Стоти - двеста.Има още 4-5 хиляди форумници,които следят и познават проблема.От избирателите на БСП също вземат отношение много граждани.Това са хора,които са работили и изграждали,но те са възрастни и не могат да привлекат общественото мнение.Атака на Волен Сидеров,макар и малка върши доста по-добра работа-при нея млади хора говорят с разбиране-познават нещата.Малката партийка на Татяна Дончева е също добре представена.Толкова ! Това означава,че в България гражданите,които знаят за какво става дума са малко.Сравнете ги с избирателите на ГЕРБ - един милион ! Сравнете ги с избирателите на ДСП-400 000.Движението за права и свободи е партия на бедняци,каквато и БСП.Но тя е партия оградена с обръч от фирми - тя е партия,която участвува в разпределянто на държавните пари.В т.н.обръч от фирми няма нито една,която да не е собственост на назначен собственик.Казвам,че в обръчите на фирми на Ахмед Доган няма нито една кооперативна фирма.От какво печелят фирмите на Доган ? Печелят от т.н публично-частно партньорство.Когато сравните парите които бюджета дава за една година на фирми.
Добави мнение   Мнения:6 1