Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Дълг от 8.70 лв. набъбна до 1000.70 лв. заради нормативна бъркотия
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Пикачу
07 Дек 2015 08:31
Мнения: 8,152
От: South Africa
Бъркотия ??!
Така ли и казват вече на корупцията ?
ЧСИ са си юристи, а състудентите им са депутати...предимно.
Е, в такъв случай врътката помежду им е на една пачка разстояние.
+-
07 Дек 2015 09:39
Мнения: 1,270
От: Bulgaria
Заради мнения като това на ПлесNick обещаващи чудеса и заради лековерните послед затъваме вкупом.
Топлофикация наистина действат неетично, но всъщност те са (все още) общинско дружество и политиката му е резултат от избор на ОбС на София и разбира се на кмета.
Поне гласувалите за ГЕРБ имат право да поискат съдействие, но не виждам никой пред Московска 33 - значи проблеми няма.
Pacem
07 Дек 2015 10:07
Мнения: 873
От: Bulgaria
Префинен рекет.Така бих назовал тези фирми, които събират задължения.Това събиране е незаконно, понеже заобикаля цесията. Иначе, при подобни положения не е бивало да се разрешава на адвокати да се намесват, тъй като участието им не е за да раздават справедливост, а да трупат пари от нищото.А онези съдебни изпълнители, които са допускали цесия, без да има два изпълнителни листа касаещи трима учуаатници, следва да бъдат лишени от пправото да заемат тази длъжност за срок от досет години.Какво е цесия? Х има съдебен изпълнителет лист за присъдено задължение от У. Z, обаче, имат съдебен изпълнителен лист срещу Х. Само в този случай Х може да прехвърли задължението на У към Z. Няма ли изпълнителен лист, касае се за нищожен договор за цесия, или иначе казано престъпление против правата на гражданите. Има един такъв въпрос за уточняване.Какви са клаузите на досегашните договори за прехвърляне на зъдължения и срещу какъв процент.Или най-общо казано се дава пълномощно на някоя рекетьорска фирма да събере каквото може и толкова.За това казвам префинен рекет.
Дежурния
07 Дек 2015 10:44
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
и това оправдава набъбването до 1000.70????Я пак?

1. Като се съберат описаните числа, "набъбването" не е до 1000.70 лв а до 734.30 лв (спестяваме коментари за елементарна грамотност и извършване на действие събиране на няколко числа)
2. Според описанието, пътят до 734.30 лв е: длъжникът получава съобщения в месечната си фактура обикновено поне 10-20 пъти, не плаща при сума 8.70 и някакви стотинки лихви, следва изпълнителен лист ( сумата става 333 лв и нещо) пак не плаща и обжалва (вероятно по съветите на тарикат-адвокат), решение на втора инстанция и съдебен изпълнител, не е нито кратко, нито лесно нито може да се твърди, че длъжникът "не е знаел"....
3. Сумите се събират до такъв размер не по прищевките на топлофикацията а по наредбата за минималните възнаграждения на адвокатите. Не само задълженията към топлофикацията а всеки дълг с такъв размер минал през подобна процедура набъбва с (поне) толкова.
4. В повечето такива случаи (пример: описан в матрияла - Славчо Пеев) при разказване на случката, длъжниците и техните "защитници" пропускат съществена част от фактите.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дежурния
Zavinagi CSKAR
07 Дек 2015 11:21
Мнения: 9,630
От: Bulgaria
Ами нормално...юристите са гладни...някой трябва и тях да ги рани...нали сме държава на юристите...

...едно време бяхме държава на инженерите и милиционерите...

...сега сме държава на юристите и медиците... при тях са паричните потоци...
homoludens
07 Дек 2015 11:54
Мнения: 500
От: Bulgaria
Колкото повече хора се усетят че е време за революция толкова по-добре.

Тези ЧСИ тарикати викат че основен принцип в правото е имам ли да взимам трябва да получа айде сиктир.

Трябва всичко да се промени така чe имам ли да връщам да мога да шиканирам до гроб а после от наследници да не се търсят дългове.

Никой никого не кара да кредитира сега де се вика на сила ни правят длъжници.

И тогава ще имаме нормална пазарна среда всеки ще работи внимателно и ще си носи риска.

Сега капитализма в България няма риск т.е. далавера а както винаги съм казвал за далавера от капиталист му се полага разстрел.

Далаверата може да бъде привилегия само за Андрешко да измуфти капиталиста, монополиста и т.н.

На въпроса до къде ще стигнем отговора е до икономика без кредити което не никак лошо.
len
07 Дек 2015 16:33
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Не са само топлофикациите! На мой познат, който отдавна е закрил един номер към Мтел, и в повечето време е в чужбина, са му завели дело /без той да знае, естествено/ и по същите процедури, описани в настоящата статия, 10-тината дължими лева са станали 800 и нещо! Ма това писма, уж били пратили, уж лепили по вратите, ЧСИ-то отказва да даде копие от съобщението, което уж било залепено на вратата или връчено на комшия, въобще красота. И питам се - в 21 век живеем все пак, то ясно че хартията си е документ, ама какво пречи човек да бъде уведомен по интернет, че са му завели дело, пък да иде да си получи съобщението. Не всички са тарикати на дребно, нежелаещи да си плащат. Въпросът е, че най-големият тарикат, тарикат на едро, е мафиотската ни държава....
Nickolas
07 Дек 2015 18:45
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
На мен като ми дойде сметка в ePay я плащам на часа и не чакам да стане 1.000 лева. Това е начинът да си плащаш от чужбина. И точно затова не искам давам имот под наем. Защото зарарът ще е много повече от файдата. Снаха ми си даде апартамента на приятели под наем - за три години разрушен и няколко хиляди сметки. Приятели. Приятели, ама булгаристанци.
Nickolas
07 Дек 2015 18:47
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
А! Сега живее брат и в него. Брат, брат, ама и той е събрал 2.000 лева парно. Боклук миллет, ей!
keen
07 Дек 2015 19:20
Мнения: 243
От: Bulgaria
Едно е да не си плащаш сметки, които дължиш. Вината си е твоя, че си ги просрочил.
Обаче в случя с топлофикация сметките масово са незаконни. И съответно недължими.
И като казвам НЕзаконни, имам предвид, че те не се основават на никаква законова разпоредба. Това са сметки, които от топлофикация са решили по някакво свое усмотрение, че могат да ги припишат на теб и да те нарекат "длъжник". Огромното мнозинство хора плащат безропотно, защото иначе стои заплахата на описаното в статията - ако си потърсиш правата в съда, българският съд предпочита да се изплюе върху тези твои "права" и да ти заяви "такава е практиката".
...
Така например съдът се позовава на Общите условия на топлофикация, където пише, че щом имаш нотариален акт, ти си клиент, нищо че нито ти, нито етажната ти собственост е сключвала някога договор с топлофикация. Нищо че такъв договор се иска по Закона за енергетиката и правната логика (и законите) забранява да се издават документи за продажба, ако няма договор за продажба (понятието "договор за продажба" по принцип е доста разтегливо, но не и в случая с топлофикация, защото в Закона за енергетиката ясно е записано как трябва да изглежда този договор). А тая липса на договор не е случайна - за сключването на такъв (по сегашния закон) се иска съгласието на 2/3 от собствениците в сграда етажна собственост. А колко са сградите, в които толкова много хора доброволно биха си сложили главата на дръвника? Топлофикация знае, че те никак не са много. Ерго, в Общите условия пише "заварено положение" - нищо че такова "заварено положение" не съществува от 1999г., когато законът тогава категорично задължи всички "заварени положения" да си уредят отношенията с топлофикация до 2000г., т.е. да сключат договор. И оттогава не може да има никакви "заварени положения" без договор, защото в новите сгради такъв договор задължително се подписва, иначе не се пуска парното.
Така че има сметки и "сметки".
kaily
07 Дек 2015 21:22
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
"защитници" пропускат съществена част от фактите.

съществената част е една - че при 8,70 задължение на адвокатите се плащат 333 лв
keen
08 Дек 2015 17:38
Мнения: 243
От: Bulgaria
kaily
07 Декември 2015 21:22

че при 8,70 задължение на адвокатите се плащат 333 лв

Само ако загубиш делото.
Ако го спечелиш, тая сума (без 8,70) я плаща насрещната страна, която е излъгала като те е обявила за "длъжник".
Добави мнение   Мнения:33 Предишна Страница 2 от 2 1 2