Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Диабет
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:87 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща
БрюкселСофия
19 Дек 2015 01:02
Мнения: 375
От: Belgium
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: БрюкселСофия
БрюкселСофия
19 Дек 2015 01:08
Мнения: 375
От: Belgium
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: БрюкселСофия
Engels
19 Дек 2015 01:29
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Сега се "отговаря" срещу представена карта с осигуровки , или на платен частен прием. Поне при нас е така , сиренето с пари.

А така! Доктор значи!
Ясно кого сме настъпили по мазола.

След съдебната мафия, лекарската е следващия голям проблем на България.
Само дано не се наложи, Бойко да вика и лекари от ЕС, за да вкарват нашите в правия път!
А дано, ама надали!

Engels
19 Дек 2015 01:46
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Това "интервю" на психиатъра /!!!/ , ако е плещил такива глупости , чудно е как си е взел изпитите по вътрешни болести...

Видяхме и твоето ниво на компетентност!
Ако пък наистина си лекар, тежко им на пациентите!
Engels
19 Дек 2015 02:09
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Очевидно се налага да постна цялата статия заради която започна темата.
Изглежда някои дори не са я погледнали, но си спорят!
Учени излекуваха диабет чрез диета Това заболяване се възприема като хронично, но учени установиха, че чрез загуба на тегло болестта може да бъде напълно излекувана. Учени от университета в Нюкасъл доказаха, че диабетът, заболяване често причинено от мазнини, натрупани в панкреаса и черния дроб, може да бъде буквално обърнато чрез загубата на само един грам от тези мазнини. Учените са установили, че всеки човек има собствена граница на поносимост на излишните килограми (персонален праг). Когато тя бъде прекрачена за всеки индивидуално, тогава се развива и заболяването диабет. Учените установили още, че щом тялото се върне към количество излишни килограми, с които може да се справи само, тогава и диабетът изчезва.

Тези изводи са направени въз основа на изследване, направено с помощта на 18 души, които страдали от затлъстяване и диабет тип 2. Те били подложени на операция за поставяне на стомашна лента (която пристяга стомаха, като по този начин намалява неговия обем), както и на строг хранителен режим в продължение на 8 седмици.
По време на експеримента участниците, които са на възраст между 25 и 65 години, са загубили средно около 13% от телесната си маса. По-важното, те са „свалили“ 0,6 грама мазнини от своя панкреас, което е позволило органът да възстанови нормалното производство на инсулин в организма. Всички участници са били излекувани от заболяването си.
В момента университетът подготвя нов експеримент с помощта на Университета в Глазгоу, в който трябва да участват 200 души, за да се види дали резултатите ще се повторят, както и дали загубата на тегло може да бъде задържана в продължение на две години.
„Ако ме попитате колко трябва да отслабна, за да се излекувам от диабета, отговорът е 1 грам. Но този грам трябва да се махне от Вашия панкреас. В момента единственият начин това да стане е чрез ограничаване на калориите по всякакъв възможен начин – диета или операция“, разказва проф. Рой Тейлър от университета в Нюкасъл.
Любопитното в изследването е, че то е установило, че независимо колко килограма тежите в момента и колко общо отслабвате, критичният фактор е именно този 1 грам, свален от панкреаса. Щом той бъде премахнат, диабетът изчезва, обяснява още проф. Тейлър пред британския Telegraph.


Захарният диабет, често наричан само диабет, е болест, характеризираща се с повишено ниво на кръвната захар (глюкоза) в организма, дължащо се на отслабена реакция на клетките към инсулина или на недостатъчното му произвеждане в тялото. Инсулинът е хормон, произвеждан от панкреаса, който стимулира клетките да абсорбират глюкозата и да я трансформират в необходимата за функционирането им енергия. Когато клетките не абсорбират достатъчно глюкоза, тя се натрупва в кръвта (хипергликемия), което води до усложнения в сърдечно-съдовата, нервната и др. системи. Захарният диабет има множество разновидности, но най-разпространените форми са: Захарен диабет тип 1 (дължи се на неспособността на тялото да произвежда инсулин), Захарен диабет тип 2 (дължи се на неспособността на клетките да реагират на инсулин, понякога в съчетание с понижено производство на хормона) и гестационен (проявява се при бременност).
карагьозов
19 Дек 2015 02:18
Мнения: 3,770
От: Bulgaria
Тоа брюксел-София мноо нервен нещо, мноо ядосан нещо, мноо озлобен нещо... Като не верва на психиатъра, що па не взе поверва на Проф. Сивчев - патоанатома - той поне разрезани на две дибетици втори вид доволно е виждал на кво са станали вътрешните им органи от блъскане на инсулин - на дроб сърма. И от блъскане на апчета да стимулират жлезата. Ужас просто, а въпросът е да се намали плюскането.
БрюкселСофия
19 Дек 2015 09:49
Мнения: 375
От: Belgium
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: БрюкселСофия
Чок觧
19 Дек 2015 11:39
Мнения: 7,337
От: Israel
Така - нямам претенции за компетентност - споделям информация за моя брат !
Никого не съветвам , на никого нищо не препоръчвам - сами си решавайте как да се лекувате . Според мен - има ЛЕЧЕБНО гладуване , има и ИДИОТСКО гладуване - аз използвам първото понякога . Приключвам участието си в тази тема , за да не ми приложат криотерапия !
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Чок觧
проф. дървингов
20 Дек 2015 14:17
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Чоки, има лечебно гладуване (описано е още във ветхия завет), което се препоръчва при определени болести.
Така както се препоръчва някакво количество алкохол при други болести. Споменавал съм, че преди 50 години майка ми е предписвала на пациенти 25 до 50 грама от най-чистия тогава алкохол ("коняк екстра".

Това което не приемам (лично мое мнение) е разпространяваното мнение, че инсулинонезависимия диабет може да се лекува по какъвто и да е начин. За съжаление, не се лекува.

Вероятно с хомеопатични средства може се подобрява качеството на живота, да се облекчават някои странични ефекти и толкоз (не е малко).

Аз съм се примирил - не съм нито първия, нито последния диабетик, правя нещо за да радвам близките си по-дълго време без да ги натоварвам с бъдещи грижи.

Толкоз по темата. Изчезвам - дето вика старуха Изергиль - каждый сам се себе судьба.
Белкис Будур
20 Дек 2015 15:02
Мнения: 4,930
От: Bulgaria
Не съм запозната с тая болка, но знам, че баба пиеше чай от бобени шушулки?
И постите бяха закон...
tupakmango
20 Дек 2015 17:01
Мнения: 6,736
От: Bulgaria
Да споделя-знам че канелата сваля захарта!От личен опит!Иначе една моя леля диабетичка ядеше чубрица в лъжица и доживя до 78!
Старуха_Изергиль
20 Дек 2015 17:08
Мнения: 45
От: Bulgaria
Не струваш, бабиното. Тук списващите, сме я надхвърлили тази възраст отдавна и без чубрица.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Старуха_Изергиль
tupakmango
20 Дек 2015 17:21
Мнения: 6,736
От: Bulgaria
Ами що я поделаю?Вероятна позватся на Кошчей безсмертний?!
Село_
20 Дек 2015 17:40
Мнения: 5,494
От: Bulgaria
Не съм диабетик, аз съм от 25-те % щастливци с нисък гликемичен индекс или както там се казва, дето сме кръвна група А+.
Обаче начина на хранене на д-р Бари Сиърс съм го прилагала 3-4 години.
Няма такова усещане за здраве, както при този начин на хранене. Това не е диета, това е начин на хранене. Усещането за енергия и абсолютно здраве по всяко време и без изключение, е просто невероятно.
Само този, който опита този начин на хранене, може да направи разликата.
Аз престанах да се храня така, когато си регулирах кръвното и спрях хапчетата, които пиех десетина години като закоравял хипертоник.
А не трябваше. Наистина храната е лекарство, и трябва точно като такова да се приема.
Патагонец
20 Дек 2015 20:48
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Ами що я поделаю?Вероятна позватся на Кошчей безсмертний?!

Дано учителят/ката ти по руски не прочете горното.
В две изречения наброих няколко грешки.
Engels
10 Апр 2018 23:45
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Диабет 2-го типа реально излечить переходом на диету с очень низким уровнем калорий
Это доказал Йельский университет. Притом, известно, что заболевание обращается вспять у многих пациентов, переживающих бариатрическую операцию, призванную снизить вес (бандажирование или шунтирование желудка). А данный вид операций, как раз, приводит к резкому снижению потребления калорий.

Диабет 2-го типа реально излечить переходом на диету с очень низким уровнем калорий. Этот факт подтолкнул ученых к новому эксперименту. Они проверили низкокалорийную диету на мышах с диабетом. Рацион животных был урезан на три четверти. Далее был произведен анализ метаболических изменений не только по уровню сахара в крови, но и по показателям печени, связанным с инсулиновой устойчивостью.

Было выявлено три основных механизма, объясняющих позитивный эффект никокалорийной диеты. Итак, в печени такой рацион уменьшал выработку сахара, снижая показатели превращения лактата и аминокислот в глюкозу, снижая скорость превращения гликогена в глюкозу и снижая показатели содержания жира, что, в свою очередь, улучшало реакцию печени на инсулин. Эти положительные эффекты диеты проявлялись быстро - всего за три дня.

Источник: Meddaily.ru
sluncho6
11 Апр 2018 01:51
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
В две изречения наброих няколко грешки.

Набраиль, но не посмелился сказиват сколко несь колко ошибкам

Идеалната диета е супа топчета от стиропор* с лук и оцет. Хем запълва стомаха, хем малко калории.
После трябва и малко течен парафин...за на излизане.
Да не се пробва в домашни условия!!!
______________
*може и нарязани коркови тапи. Човек се чуства лек и не потъва в басейн. Водата го изтласка нагоре, съобразно закона.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: sluncho6
дъртреалист
11 Апр 2018 09:39
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Когато за първи път разговарях с ендокринолог, ми бяха набити в главата две неща 1) смъртоносно за болестта са не захарта и шоколада, а мазнините; 2) решаващ е хранителния режим т.е. редовното хранене.

Това ще да е било отдавна.
Някога медицината смяташе, че се дебелее от мазнините, а от въглехидратите се отслабва.
Днес се знае, че е точно обратното.
Което показва, че високомерието на официалната "научна" медицина спрямо другите лечебни практики,
е без основание.
Изобщо не става въпрос за отслабване, а за промяна в качеството на храната.
дъртреалист
11 Апр 2018 09:53
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Не приемаш, че
инсулинонезависимия диабет може да се лекува по какъвто и да е начин

Защо?
Нека да не е "лекуване".
Представи си, че при обичайното си хранене приемаш "отрови", които ти причиняват диабета.
Изключваш отровите от храненето и - нямаш диабет.
...
Но някои от уврежданията от диабета може да останат.
Като ретинопатията и полинервопатията...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: дъртреалист
проф. дървингов
11 Апр 2018 13:14
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Преди 3 години писах, ще трябва да се повторя - пиша с 22 години тип 2 на гърба си, с всичките възможни усложнение.

Не вярвайте на разни шарлатани и измислени лечители - действително, в народната медицина има рецепти (не само канелата) които облекчават някои проявления на болестта, но не лекуват. Ако искате, прилагайте ги, но не разчитайте единствено на тях. Преди 10-на години ми хвалеха прочутата д-р Емилова и нейния дебелариум като панацея, била лекувала запарна болест, мисля, че имаше подобни реклама - шарлатания.

За съжаление тази болест не се лекува, няма и шансове скоро да бъде намерен лек, поради това не вярвам на горната информация. Тия дни ми попадна материал от шведски и финландски учени, идентифицирали не два, а цели пет вида захарна болест.

Реалисте, не знам на какво базирате твърдението си, но ендокринолозите действително забраняват мазните храни (лекарката у дома ме лишава по този повод от най-вкусното - препечената кожичка на пилето). Въглехидратите бързо се натрупват и толкова бързо се и разграждат в организма, докато при мазнините не е така, има и други метаболни процеси, поради които мазнините водят до пълнеене, въглехидратите по-малко, но не това е проблема.
~~~~~
Препоръчвам на всички братя по съдба следното - да не се лишават от нищо (даже от шоколад), да не робуват на мисълта, че са обречени и възможно най-малко да променят начина си на живот (само да го адаптират), поне два пъти в годината (толкова се полага по НЗОК) да проверяват гликирания си хемоглобин (макс. 6,5 за хора над 60), ежедневно (ако могат да си позволят) да мерят нивото на кръвната захар, да следят състоянието на сърцето си, да се движат много, по-малко да се ядосват на себе си и на другите, след 50+ поне веднъж годишно да преглеждат очните си дъна и налягането (ретинопатията е ужасна) - аз го правя два пъти, веднъж годишно да правят контрастна ангиография на очите (платена, но необходима услуга), да си правят редовно ЕМГ (годишно) за да предотвратят диабетната полиневропатия, и други подобни дреболии.

Не сме първите, няма да бъдем последните, за съжаление.

И не забравяйте, предава се по наследство, отключва се обикновено при силен стрес или физическо натоварване - затова пазете децата си.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: проф. дървингов
Добави мнение   Мнения:87 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща