Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Локални иновации
Добави мнение   Мнения:8 1
хикса
10 Яну 2016 19:35
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Интересно, такава идея немаше никога да ми дойде на мен, че всичко вече е измислено. Ама те май и досега великите откриватели с над 30 милиарда под 30 години не бяха толкова много. Много бяха конкистадорите.
findbringer
10 Яну 2016 20:55
Мнения: 744
От: Bulgaria
Не им се връзвай на всички лакардиии бе, г-н Хърсев, фейсбук не е бизнеспроект, а проект на службите. Той не може да бъде закрит, продаден или купен за никакви пари. Същите са и дропбокс и евърнот. Защо да се мъчат да ти ровичкат компютъра като могат да те излъжат сам да им изпратиш и разкажеш всичко без пари и без дори и да се сетиш.
renegad
10 Яну 2016 21:52
Мнения: 11,407
От: Kiribati
ми....хората ядат хляб от зърно,карат коли от стомана с изкопан петрол,в джаджите е вложен труд и енергия барем колкото и патенти, а за дрехите се искат станове и кроячки на нисък надник(дори и за прет-а порте).....идеята че с идеи ще се храниш ,напиеш и че някой ще ти плаща не е нова-виж Ватикана, ма да откриваш нова религия за продан -иновация ли е? Не съм сигурен че и Фейсбук няма да се капичне като бизнес начинание, а Амазон тъй и не и разбрах иновативността и и потемциала за печалба...Кат публика с пуканки отбелязвам...но инак "консултанти" продаваха мечти на "инвеститори".
traikokitan4ev
11 Яну 2016 06:41
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
...а Амазон тъй и не и разбрах иновативността и и потемциала за печалба.

- сериозно "разбута" издателския бизнес;
- даде шанс на нови автори да се пробват директно на пазара;
- електронните четци дадоха на читателите възможност да носят библиотеката си в джоба;
- електронните книги икономисват огромни количества хартия - сериозен екологичен ефект...

Относно социалните мрежи и повечето съпътстващите ги приложения мненията ни напълно съвпадат
mick
11 Яну 2016 09:19
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Колко години Амазон работеше на загуба - над 10 ? Кой друг бизнес би издържал толкова? И колко време ще издържи да е на печалба? Вярно разбута много други безнеси.. но те трябва да изкарват печалба.. не да са на загуба. Борсата и евтините напечатани пари създадоха тия чудовища.

Не е ли точно това заплахата в последните години - фирми които са само на загуба унищожават реални бизнеси - например и Убер. Или ЕирБнб.. заради печатането на лесни пари много фирми имат милиарди и се чудят кои бизнеси да унищожат докато се опитват да създадат своя успешен бизнес модел без да имат никакви реални активи.. могат и с години да нямат печалба.. Няма ли условие даден бизнес да не продава под себестойност? Щото реално точно това става с тия "нови" бизнеси.
dobadoba
11 Яну 2016 11:48
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
Solace
11 Яну 2016 16:23
Мнения: 4,394
От: Bulgaria
Този път - палче нагоре за д-р ик. Хърсев. Хубава статия. Смислена, анализ има (вярно, на известна материя).
Аз винаги съм се чудил на такива сайтове, как генерират приходи и акционерен капитал на база на нищо.
И все се сещам за новата американска мечта - бързо забогатяване без труд. Справка са една камара риалити формати с ровещи из изоставени багажни клетки люде, надяващи се някой да е зарязал в склад ценност за милиони...
КЛЮЧАРЪ
11 Яну 2016 16:48
Мнения: 1,229
От: Albania
Колко години Амазон работеше на загуба - над 10 ?

Туй пък от къде го измисли?

Не е ли точно това заплахата в последните години - фирми които са само на загуба унищожават реални бизнеси - например и Убер.

Ндааа, те Юбер понеже са на загуба, рийш ли, затова правят съвместна разработка с Дженеръл Мотърс за автономен автомобил.
Новогодишната пърцуца още те държи май...
Добави мнение   Мнения:8 1