Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
От "Левски" поискаха отнемане на лиценза на стадиона в Разград
Добави мнение   Мнения:3 1
gowedokiller
22 Фев 2016 21:31
Мнения: 5,080
От: Bulgaria
Ревливи момичета
Austin Powers
22 Фев 2016 23:27
Мнения: 9,220
От: 0
Какъв лиценз, направо да ги изхвърлят от групата! Това вече не се трае!
Evasion
23 Фев 2016 11:07
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
Ревливи момичета

Чети бе, смелчага:

На стадион "Хилзбъро" 96 души загубват живота си по време на полуфиналния мач от турнира за Купата на Англия между Ливърпул и Нотингам.
На 15 април 1989 г. в Шефилд на стадион "Хилзбъро" Ливърпул и Нотингам се изправят един срещу друг полуфинал от турнира за Купата на футболната асоциация. В минутите преди началото на мача хиляди фенове на Ливърпул се струпват пред вратите на стадиона, а повечето от тях там са без билети.
Полицаят Дейвид Дъкенфийлд взема фаталното решение - да се отвори портал "С" на трибуната. Това причинява мощно нахлуване на феновете на Ливърпул, като тези от първите редове не успяват да удържат на натиска отзад и мнозина от тях са притиснати до оградата на сектора и умират от задушаване.
Най-младата жертва е 10-годишният Джон-Пол Гилхуули – братовчед на капитана на Ливърпул Стивън Джерард.
В дните след случилото се на "Хилзбъро" целият Ливърпул е потънал в скръб. Феновете на "червените" и Евертън са обединени. Играчите на двата отбора ходят на погребения.
По време на последното разследване, провокирано от откритите грешки в действията на полицията през 1989 г., се установява, че стадион "Хилзбъро" е бил опасен. Сигнали за това има от няколко години преди инцидента, но тогава те са пренебрегнати. П
Това е най-тежката трагедия, случила се на британски стадион, която обаче има позитивен ефект не само върху английския, но и върху световния футбол. Проведеното през 1989 г. разследване завършва с известния "Доклад на Тейлър", който слага край на грохналите и разнебитени стадиони, на които феновете са оградени зад решетки.

Но понеже става въпрос за левскари - да мрат! Така ли?
Добави мнение   Мнения:3 1