Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Бойколандия - страната, в която не живяхме
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:60 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Bradatko
23 Мар 2016 12:02
Мнения: 4,273
От: Bulgaria
Чудесна статия!
Rogatia
23 Мар 2016 12:44
Мнения: 8,949
От: Bulgaria
Кой, ако не Той!
Sir_Lanselot
23 Мар 2016 13:09
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
emilbnk
23 Мар 2016 13:18
Мнения: 757
От: Bhutan
За съжаление и аз хванах няколко мига от това интервю.

Ще ни управлява Б.Б. докато е жив, след това дъщеря му и внука му Бойко.
Освен ако не се издъни пред Началниците в Брюксел или Вашингтон, засега ги устройва всичките идеално.

Заслужаваме си го, това е.
Yantar
23 Мар 2016 13:21
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Че премиерът е нагъл, не е новина. Че мечтае да е Бай Тошо - също. Новината е, че май вече откровено ни смята за идиоти
A за какви да ви смята? Борисов да не е паднал от Марс (при все, че говори като такъв)? Ами не - избра го целокупния български народ. А когато имаше някакво алтернативно правителство то не бяха ревове и протести само и само Бокаса да се върне на власт. Борисов не е и не може да бъде Живков. Последният изкара максимумът за България, предвид обстоятелствата тогава - а първият дълбае все по-нови минимуми.
*
Впрочем - разправяйте си каквото искате за Цв. Василев (и аз не знам къде е истината) - но неговите интервюта наскоро пред Кулезич и Диков бяха най-смислените изказвания, които съм чувал в днешната медийна среда - и за ръководните грешки на Бокасовото правителство и за междуличностните отношения на тази клик, която управлява страната ни и я кара към небитието.
emo1971
23 Мар 2016 14:10
Мнения: 6,620
От: Bulgaria
***
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sybil
tsombain
23 Мар 2016 14:26
Мнения: 1,804
От: Bangladesh
Хе, браво петьо, браво Цеков ....

Много хубава статия - устрем, плам, има вътък ... Патоса е леко минорен, темпото - що годе добре, малко губи сцепление в средата, но после изплува.
Изводът, ако ми позволите да използвам такъв определен член, е съвсем ясен - българите са в достатъчна степен идиоти, така щото такова и подобно на това управление да се чувстват съвсем комфортно.
И какво, драги авторе, и вие, драги форумци, предлагате да се направи по въопроса? На мен ми се струва че с епистоларна острота не можете дори да отчупите парченце от монолита на идиотизма.
Begemot
23 Мар 2016 18:03
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Хубава статия. Матон, Дуче Бойко е не толкова проблема, той е симптома. Проблемът е ето къде: В България никога не е имало демокрация, хеле пък полседните 25 години. Кога сте видяли у нас разделение на властите, върховенство на закона, свободен пазар, независисми медии, честни избори? Кога? Това, което се самоопределя като демокрация е една виртуална парлама, с участието на платени актьори от целия политически спектър, които имат за задача да държат страната в тази геополитическа конфигурация ( ах, как плачеше Паси), която устройва САЩ, НАТО и Западна Европа - в този ред. Всичко друго - кражби, диктатура, корупция и престъпност - всичко което става вътре в страната не е важно, щом помага на основната цел. Корупцията, например, е законна плата за компрадорските елити. Разрушаването на индустрията и селското стопанство- друг пример - прави членството ни в ЕС безалтернативно, зер живеем от фондове. Кой и как ги разпределя, се знае . И така нататък. В тези условия една избрана партия взема под диктатура страната. При СССР това беше БКП, сега е ГЕРБ. Единствената разлика е, че сега има няколко платни политолози, които да закачат фльонги по Потемкинското ни село. Иначе е същото - около милион бяха членовете на БСП, сега толкова са членовете и симпатизантите на ГЕРБ, те живеят в по хубави колиби, останалите - както дойде, а страната е катун. Но с американски бази.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Begemot
doomchant
23 Мар 2016 18:21
Мнения: 5,611
От: Bulgaria
Don 22 Март 2016 22:32

Предполагам, само недостига на вестникарско пространство е попречило на Цеков да осветли една друга колизия, която Бойко, в своето простодушие, сподели със зрителите на Нова телевизия.
Борисов ни съобщи, сякаш нищо екстраординерно не се е случило, че Той, в съслужение с Местан като преводач, е обсъждал с Давутоглу как може да се конструира изпълнителна власт в България в конфигурацията на Бойко премиер и Местан вицепремиер. Вече имах възможността да посоча колко антидържавен е целият сюжет, но след това вие да видяхте някаква реакция? Това социалисти, това патриоти, това реформатори, това азбукари? Ни дума, ни вопъл, ни стон. Сякаш това не са животрептущи въпроси за екзистенцията не само на българската държава, а и не всеки неин поданик? Човек има чувството, че това са кукли на конци, назначени южно от парка, на които е отнето правото на реакция.
Всички те приеха като нещо нормално Давутоглу да режисира позорището на изпълнителната власт.
Е, на кого да заложиш в тая смрад?


Натисни тук

„Използвам случая да обявя нашата инициатива по повод закриването на Временната комисия за проучване на намесата на Турция и Русия във вътрешните работи на страната ни. Предлагаме да се проведе заседание на Комисията по външна политика, на което да се направи изслушване на министър-председателя Борисов за срещата, която той проведе през средата на месец декември 2015 г., с участието на министър-председателя на Република Турция и тогавашния ръководител на една парламентарна група“, заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов.
Begemot
23 Мар 2016 18:37
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Избягвам повторните постинги, но мисля че има нужда да поясня допълнително: ГЕРб и БСП са огледални партии защото те изпълняват идентични спрямо България роли, при различни външни господари. Единствената разлика е, че Тато по ред причини, вкл личностни, успяваше да изтъргува много по добру условия а и съветската доктрина предполагаше развиване на периферията и запазване на народа. Иначе - и БСП и ГЕРБ са принудени да спазват разни риътуали и да се кланят на съответните тотеми - сега на демокрацията, правата на човека и т.н ; преди на светлото комунистическо бъдеще. Тотемите ги няма, нямат реално въплъщение, измислени са. Ккави права на човека, като циганите убиват за 5 лева; или какво комунистическо бъдеше, като има постоянен дефицит... Иначе - като погледнете - двете партии заемат не само същата социална ниша, но са и подбрани измежду същите човешки типажи; За Боко и Тато няма какво да говоим; сравнете ЦвЦВ и Цецка Цачева с Мако Даков, Пеко Таков,Цола Драгойчева и който и да е член на Политбюро или друг висш БКП функционер.Сега сравнете средния каскет - БКП местен функционер и кадрите на ГЕРБ из страната; накрая сравнете широката ин социална база - създаденте и от двата прехода ( соц и кап) социални слоеве и ще разбрете, че говорим принципно за същия социален слой, в много случаи за същите хора или децата им. Та така. Затова Боко ше говори сега небивалици от екрана на Нова, както Тато ги говореше от трибуната на конгреса. Дали си вярват, отделен въпрос за автосугестията с бонус - но според мен , не. Няма и голямо значение.
маргаритка2
23 Мар 2016 18:55
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Има значение, защото ако не си вярваш сам, трудно ще ти повярват и другите, но това е встрани от тезата ти, та не споря.
loriana
23 Мар 2016 19:17
Мнения: 140
От: Bulgaria
E и? обърна ли се някакво внимание на това предложение на Янаки Стоилов?
Прав е един от форумците - ние сме пълни идиоти в мнозинството си, което избира и пак ще го избере този самодоволен нещастник за премиер - а възможно и за президент (отврат!!!)
Winnetou
24 Мар 2016 23:00
Мнения: 3,017
От: Bulgaria
Begemot

Поздравления и за двата Ви коментара!

Само малка корекция:
Иначе е същото - около милион бяха членовете на БСП, сега толкова са членовете и симпатизантите на ГЕРБ, те живеят в по хубави колиби, останалите - както дойде, а страната е катун. Но с американски бази.

Ако НРБ с население от 9 млн., действаща индустрия, земеделие и евтини суровини от Съюза можеше криво-ляво да издържа 1 млн. хрантутници,
то СЕГА РБ с население под 6,3 млн. (от които 2,2 млн. пенсионери), без индустрия, лека промишленост и селско стопанство, не може да издържа вече 1 млн. хрантутници. Балонът ще се спука рано или късно - това е неотвратимо...
Тъмно пиво
26 Мар 2016 16:27
Мнения: 13,758
От: Canada
За Боко и Тато няма какво да говоим; сравнете ЦвЦВ и Цецка Цачева с Мако Даков, Пеко Таков,Цола Драгойчева и който и да е член на Политбюро или друг висш БКП функционер.Сега сравнете средния каскет - БКП местен функционер и кадрите на ГЕРБ из страната; накрая сравнете широката ин социална база - създаденте и от двата прехода ( соц и кап) социални слоеве и ще разбрете, че говорим принципно за същия социален слой, в много случаи за същите хора или децата им.

Ето - тук е заровен ключът от бараката.А аксиомата гласи: Със стари труженички нов бардак не става!
gagata
28 Мар 2016 14:41
Мнения: 25
От: Bulgaria
А по-добре ли щеше да бъде "страната на Орешарски"?! Не, нали. Айде стига глупости, човекът прави достатъчно много за всички. Но за съжаление винаги ще има хора, които да бъдат недоволни от всичко. Колкото и да го храните - той е човекът! Това е!
gagata
28 Мар 2016 14:41
Мнения: 25
От: Bulgaria
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Rogatia
28 Мар 2016 14:46
Мнения: 8,949
От: Bulgaria
gagata
28 Мар 2016 14:41

спящата ГЪЕРБава клетка красавица рипнала след 3 годин сладак сън
Andonoff
28 Мар 2016 15:19
Мнения: 2
От: Barbados
Факт е, че за разлика от бсп и дпс преди година и малко сега поне се прави нещо. Не се вътрят министерства като това на вътрешните работи със стотици милиони левове например. Не се спират еврофондове и т.н. Малко по малко страната се променя, въпреки че има много проблеми за разрешаване. Вижте средната заплата например, която малко по малко се повишава. Просто време трябва...
Andonoff
28 Мар 2016 15:19
Мнения: 2
От: Barbados
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Добави мнение   Мнения:60 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3