Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
"Позитаник" може да потъва, но мераклии за капитан - бол
Добави мнение   Мнения:18 1
Mladya hqsh
27 Мар 2016 19:06
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
Never underestimate the power of a hundred-year-old brand.
Европеец45
27 Мар 2016 19:14
Мнения: 1,645
От: Bulgaria
До кога ще ни занимават с въпроси за бъдещето на политически трупове?
unperson
27 Мар 2016 19:18
Мнения: 6,088
От: Bulgaria
Зле прикрита пропаганда в полза на Миков.
BiBi-an
27 Мар 2016 19:29
Мнения: 7,665
От: Bulgaria
Напълно безмислена статия...
щурчо
27 Мар 2016 19:31
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
една уморена столетница

Прелъстена и изоставена от цръвените милионери.
Почивай в мир...
Гладиатор
27 Мар 2016 20:37
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Открит остава въпросът дали столетницата е в тежко положение, защото се връща към левия си фундамент или защото е загубила доверието, че е лява партия
Такъв въпрос не стои, за всеки който има поне малко ум.
Още преди години, на другарите им бе казано, че се превръщат в нещо неразбираемо, чудновато, странно -- нещо като птицечовка в зоологичния свят, неопределеност към кой род да се причисли. Върхът на падението бе, когато другаря им Вагинин тръгна да скача срещу руснаците, вместо да си мълчи. Тогава голяма част от избирателите им (без изключение добронамерени към Русия) , които бяха на кантар, окончателно се потресоха от налудничавото им, поведение. Имаше и други глупости разбира се -- нито веднъж не поставиха болезнени за обществото въпроси като това -- защо ни крадат златото. Избраникът им Орешарски, клекна на тримата американски сенатори и спря Южен поток, след груб, нагъл и безочлив външен натиск -- едно от най-унизителните деяния в историята на държавата ни въобще. Преди това Калфин призна Косово, в пълен разрез с обстановката в страната (Румъния не призна Косово, и после не призна Крим -- последователна и правилна държавническа политика -- такава трябваше да е и нашата) ... В името на временни облаги се хванааха на хорото с ДПС, забравяйки старата народна мъдрост -- "На турчин вяра да нямаш ! Малко да усети слабост и гледа да ти го втъкне" При това въпреки че ДПС го втъкна на всеки който се хвана с нея -- и на СДС и на царя ... И ред такова, налудничаво поведение и постъпки... да не изброявам и другите, господа другари,.. Орешарски опита да кръсти държавно съоръжение -- тунел,на внучката си .. Петков, като вътрешен министър, отиде диван чапраз, лично, при братя Галеви да се обясняват нещо, вместо да ги привика в някое следствие...Един друг, забравих му името вече уволни едно момиче, щото му казало , и много правилно, че трябва да дава пример и да не пуши, при положение че има забрана.... Първанов утрепа свещеното животно -- ахар на азерите, авджилък и бабаитлък .... и др. подобни -- с две думи -- хич ви няма и сте се превърнали в някакви политически изроди -- кви сте, що сте сал вий си знайте... мутанти някакви с изкилифирчен неразбираем образ....
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
комар
27 Мар 2016 21:00
Мнения: 1,910
От: Bulgaria
Орешарски опита да кръсти държавно съоръжение -- тунел,на внучката си


не Орешарски, а Овчаров и не на внучка, а на дъщеря си

Lando
27 Мар 2016 21:15
Мнения: 578
От: Bulgaria
Тов. Попиванов е умен и може повече от написаното . Ама, що се е спрял на проблема ей така, отгоре - отгоре ?
Танасе, я с Firmin кажете кво става в тая 26 годишна партия , бре ? Дето все й добутват "Столетницата " .
Товагишчите в БСП не вземат ли силно ляв курс , без да се вързват на финтовете ,че така се затваряли в ограничен кръг електорат и не били модерни - зер малко българи живеят в безизходица и на ръба на мизерията и са потенциален електорат , направо да фъргат кърпата от ъгъла.
Свежарков
27 Мар 2016 22:23
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
"... дали столетницата е в тежко положение, защото се връща към левия си фундамент или защото е загубила доверието, че е лява партия"Отговорът е очевАден: доверието в БСП като лява се губи от предателството на първанов през 1997 г. и прокарването на стратегическия социално-либерален съюз с протурското движение, в продължение и на 13-годишното прилагане на тази линия от сер ...
Кой раздава картите в най-горния етаж на туземната политика е ясно за здравомислещите. В резултат на стриктното спазване на убийствената за соцпартията линия първанов беше държан два пъти президент, а сер ... два пъти беше уреден за шефче на ПЕС.
Миков само дава знаци, че връща партията наляво, че е загърбил диписету и социал-либералния курс, но и не можеше досега по-твърдо да наложи своя курс, защото в ръководството в центъра и особено по места в областите стоят хората на предишния курс, свързани главно с първанов и в малка степен с "най-голямата му грешка" от Херсон.
Конгресът през май е фатален за едните и за другите, компромисите са възможни само в ограничен вариант и то за кратко. Затова фаворитка е Нинова, зад кожято стоят и външните фактори, загрижени за либерализма си, и бб, с когото са в топла връзка, и диписету. Спечели ли тя, което е млако вероятно, партията ще се доскапе окончателно. Спечели ли Миковата команда, ще тръгне нагоре поради редица обективни причини.
Рики Еповери
28 Мар 2016 05:47
Мнения: 5,553
От: United States
"Позитаник" потъва те разместват шезлонги на палубата.
VOCI
28 Мар 2016 07:16
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
За какво обаче е борбата?

Наближават бузлуджанските маневри. Кой ще се дислоцира в геостратегически удобна за атака на скарата позиция.
Гербераст Герберастов
28 Мар 2016 13:17
Мнения: 2,018
От: Bulgaria
Честно казано предпочитам БСП да е по-малка, но лява, ценностно ориентирана и честна спрямо избирателите си партия, отколкото всеядно да се разтваря към по-широки слоеве със социал-либерална и дори често дясна фразеология. Самата идея да се разтвори към по-широки слоеве най-малкото би означавала да поема ангажименти към всички без да е способна да изпълни ангажиментите си към никого. А в България пространство за макар и достатъчно демонизираното през последните 26 години ляво има. Доказателство за това са милионите българи, които едвам свързват двата края, но които в голямата си част са разочаровани именно от либералния и десен курс, поддържан доскоро от БСП, от загубата на морал, идентичност и лице, от колаборацията с турците, от тежкото разминаване между думи и дела. Задачата сега е това да се промени и тези милиони оскотели от неолибералния преход, в който участва и БСП, да бъдат убедени в това, че БСП си е взела поука, има силата и волята да се промени. След толкова много разочарования това би било доста трудно, но все пак не и невъзможно. Не съм сигурен обаче, че Миков е способен да го направи. Струва ми се доста пасивен, в това число и като опозиционен лидер, а смятам че на БСП и трябва активно водачество, което да я зареди с енергия.
unperson
28 Мар 2016 13:27
Мнения: 6,088
От: Bulgaria
Не съм сигурен обаче, че Миков е способен да го направи. Струва ми се доста пасивен, в това число и като опозиционен лидер, а смятам че на БСП и трябва активно водачество, което да я зареди с енергия.

Навремето бях останал с впечатлението че е боец и острие - не чак колкото Мая Манолова но там някъде. Сега просто не мога да го позная. Изглежда че много са го сплашили боковците.
banoff
28 Мар 2016 13:31
Мнения: 2,240
От: Kazakhstan
Призовавам всички тук от местния кръжок по интереси, цялата местна форумна ППО/от Поморие до Корнуол-Канада/ да даде гласа си за:
Нашият Firmin - Генерален секретар на БСП !!! или по модерното днес: Председател на НС на БСП!
Успех, другари!

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: banoff
NATURAL
28 Мар 2016 17:09
Мнения: 4,553
От: Bulgaria
Някои по-умни народи отдавна погребаха скелетите на бившите си комунистически партии и сега са далеч преди нас
Красносело
28 Мар 2016 19:27
Мнения: 1,554
От: Bulgaria
Свежарков 27 Март 2016 22:23
"... дали столетницата е в тежко положение, защото се връща към левия си фундамент или защото е загубила доверието, че е лява партия"Отговорът е очевАден: доверието в БСП като лява се губи от предателството на първанов през 1997 г. и прокарването на стратегическия социално-либерален съюз с протурското движение, в продължение и на 13-годишното прилагане на тази линия от сер ...

Гербераст Герберастов 28 Март 2016 13:17
Честно казано предпочитам БСП да е по-малка, но лява, ценностно ориентирана и честна спрямо избирателите си партия, отколкото всеядно да се разтваря към по-широки слоеве със социал-либерална и дори често дясна фразеология. Самата идея да се разтвори към по-широки слоеве най-малкото би означавала да поема ангажименти към всички без да е способна да изпълни ангажиментите си към никого.

nikolay_rs
29 Мар 2016 02:45
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
Ако Гочиту поведе робите на труда срещу чорбаджиите изедници, одма се записвам в БСП-то.
nikolay_rs
29 Мар 2016 02:45
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: nikolay_rs
Добави мнение   Мнения:18 1