Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Байгън от красота
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
генек
25 Апр 2016 19:57
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Цитатът от Буковски оправдава есето...
-----------
Сайтът на Генек
taidzi
25 Апр 2016 21:37
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
"Красотата ще спаси света" също не е мисъл на Достоевски, а фраза на негов герой.
..........
Това пък какво трябва да значи!!!!
taidzi
25 Апр 2016 22:01
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
Красотата явно няма да я разбереш. Затуй не си ходожник.
Обаче ето ти едно:
Социализмът, както и неговият брат атеизмът,е произлязъл от отчаянието, като противопоставяне на западния католицизъм в морален смисъл, за да замести изгубената морална власт на религията, за да утоли духовната жажда на възжаднялото човечество и да го спаси не с Христа, а пак с насилие. - Фьодор Михайлович
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: taidzi
Drug
25 Апр 2016 23:29
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Има една категория - суче, тъче - все на дисидентство го избива... А, дано го осребрят подобаващо.
ata
26 Апр 2016 05:26
Мнения: 2,197
От: Bulgaria
...Г-н Ламбовски - очен лекар ти препоръчвам... елемента от рекламата говори за краста, не за красота.
И тук трябва да се заговори за лекарства... Мозберг, су-27, миг-21, жигула... .
Иначе - байгън е дума хубава.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ata
SvSophia
26 Апр 2016 05:32
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
елемента от рекламата говори за краста.

Крастата е суперактуална покрай потоците от „мигранти“. Заедно с холерата, тропическата малария и неясно колко още бактериози и паразитози. Крррасота!
П.П. Ако някой от нас, като европейски гражданин, тръгне да учи или да работи в друга страна от ЕС, ще му искат специален документ за имунизации и ваксинации (в България се получава от ХЕИ срещу здравна книжка, в която са отбелязани и съответната проверка). Но... „мигрантите“ са по-първа категория „граждани“ на ЕС. Па вий си продължавайте да се вторачвате в брадичката на В. И. Улянов. Мноо по-актуален е бампелът, гледам.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: SvSophia
поп Кочо
26 Апр 2016 06:05
Мнения: 1,103
От: 0
"Красотата ще спаси света" също не е мисъл на Достоевски, а фраза на негов герой.

Това е мисъл на Людмила Живкова, но последната се спомина без време. Тогава прекръстиха светилата на нейно име, зер толкова я обичахме всички. По едно време се чудех дали няма да прекръстят и България на нейно име.
Има ли нещо останало от това прекръстване
SvSophia
26 Апр 2016 06:44
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
"Красотата ще спаси света" също не е мисъл на Достоевски, а фраза на негов герой.


поп Кочо
26 Апр 2016 06:05
Мнения: 829
От: 0
Това е мисъл на Людмила Живкова

Боже, що си не прибереш политкоректните вересии поне от този форум
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: SvSophia
поп Кочо
26 Апр 2016 08:51
Мнения: 1,103
От: 0

____ :
Боже, що си не прибереш политкоректните вересии поне от този форум

Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: поп Кочо
zdran
26 Апр 2016 08:53
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Я как всички забравиха, че живяхме по законите на красотата на една червена принцеса.
Вардун
26 Апр 2016 09:18
Мнения: 250
От: Bulgaria
Да така е. Хареса ми. Красотата е хубаво нещо, но коя? И кога в развитието на човечеството ще стигнем до нея? Или се отдалечаваме с годините?
Nostradamus
26 Апр 2016 09:25
Мнения: 3,641
От: Bulgaria
Мен пък повече ме подразни другата част от посланието на споменятия от автора доктор (вече повече бизнесмен ...): " ....ев, Д-р ... ев". Хитро взаимстване от "Бонд, Джеймс Бонд", и ако продължим мислите ни в тази посока - и двамата с "лицензия да убиват" (License to kill ). В първия случай само на кино, във втория - за съжаление, понякога и на истински, в живота (въпреки всички взети мерки, се случва... ). Но докато има масовото облъчване на нежната половина от човечеството от подобни "дофтори" и създаването на фалшиви ценностни модели за това, що е красота, така ще бъде ! Красота - менте.
Патагонец
26 Апр 2016 09:50
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Това, което приписват на Людмила беше "Единство, творчество, красота!" каквото и да значи това... Не е сигурно, че тя го е измислила, около нея се въртяха и паразитираха множество всякакви "творци".

Mrx++
26 Апр 2016 10:17
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Само тези две числа - активи от 7,7 млрд и такси и удръжки (т.е. - приходи за фондовете) от 660 млн са достатъчно доказателство, че частните пенсионни фондове са една голяма корупционна далавера, нямаща никакво отношение към ползата за хората.
Пък кой те е карал да живееш с "красотата" на Людмила. Не си спомням да е имало закон за красоатта. Людмила се знамаваше с децата. Явно ти си бил малък пишлигар тогава, затова си се впечатлил толкова. На м мен Людмила хич не ми е въздействала на естичните ми възприятия. Още повече, че нейните бяха обвити с източен мистицизъм.
Патагонец
26 Апр 2016 10:49
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Явно ти си бил малък пишлигар тогава, затова си се впечатлил толкова. На м мен Людмила хич не ми е въздействала на естичните ми възприятия.

Вярно, че ме впечатли, но в отрицателен смисъл. Виждал съм я на живо, невзрачна лелка с неприятен глас.
А да въздейства на естетичните ми възприятия?! Боже опази! Как ли му е въздействала на Ванчето и кой знае за коя мацка си е мислел докато....?
Дорис
26 Апр 2016 11:06
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Кой герой на Достоевски казва това, че навремето въобще не съм забелязала фразата. Да не е идикняз Мишкин?
бонго-бонго
26 Апр 2016 11:20
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Иполит, който внезапно беше заспал на дивана към края на дисертацията на Лебедев, сега изведнъж се събуди, сякаш някой го бутна в хълбока. Той трепна, надигна се, огледа се и побледня; оглеждаше се дори някак уплашено, но когато си припомни и разбра всичко, ужас се изписа на лицето му.

— Отиват ли си вече? Свърши ли се? Всичко ли се свърши? Изгря ли слънцето? — попита той тревожно, като хвана княза за ръката. — Колко е часът? За Бога, кажете ми колко е часът? Аз съм заспал. Дълго ли спах? — прибави той с почти отчаян вид, сякаш бе проспал нещо, от което зависеше най-малко цялата му съдба.

— Спахте само седем-осем минути — отговори Евгений Павлович.

Иполит го погледна жадно и няколко мига мисли.

— А… само! Значи, аз…

И той си пое дъх дълбоко и жадно, като че ли свали от гърба си необикновена тежест. Разбрал бе най-сетне, че нищо „не се е свършило“, че още не се е развиделило, че гостите са станали от масата само за да си хапнат и че са се свършили само дрънканиците на Лебедев. Той се усмихна и по страните му заиграха две яркочервени петна, издайници на охтиката.

— А вие сте броили и минутите, докато съм спал, Евгений Павлич — каза той присмехулно, — цяла вечер не откъсвате от мене очи, забелязах… А! Рогожин! Току-що го сънувах — пошепна той на княза, като се намръщи и кимна към седналия до масата Рогожин. — Ах, да — каза той, прескачайки изведнъж от един предмет на друг, — къде е ораторът, къде е Лебедев? Значи, Лебедев е свършил? За какво говори? Вярно ли е, княже, че вие сте казали веднъж, че „красотата“ ще спаси света? Господа — извика той високо, като се обърна към всички, — князът твърди, че красотата ще спаси света! А аз твърдя, че той има такива весели мисли, защото е влюбен. Господа, князът е влюбен; убедих се в това преди малко, веднага щом влезе. Не се червете, княже, ще ми дожалее за вас. Коя красота ще спаси света? Коля ми разправи това… Вие ревностен християнин ли сте? Коля казва, че вие самият се наричате християнин.

Князът го гледаше внимателно и не му отговори.
Дорис
26 Апр 2016 11:35
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Така си и мислех. Не сбылись мечты идиота.
ManfromUtopia
26 Апр 2016 12:26
Мнения: 1,468
От: Bulgaria
"Красотата ще спаси света" също не е мисъл на Достоевски, а фраза на негов герой.
..........
Това пък какво трябва да значи!!!!


Ами "Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят управител или оценител на митницата, па ела хортувай ти сетне с мене..." не е мисъл на Алеко Константинов, а на негов герой.
taidzi
26 Апр 2016 14:59
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
Стой в Утопията уважаеми, останалато....
Nafarr
28 Апр 2016 14:32
Мнения: 2,780
От: 0
С Б. Ламбовски. сме съученици и франкофони от Френската гимназия в София.

Не помня от кое произведение бе това (не мога да го открия и в мрежата), но го запомних, понеже ме бе поразило с необичайността си: Жена, красива като картичка - laide de visage et belle de corps.

(За тези, които не ползват френски: "с грозно лице и хубаво тяло"

E, има го и днешното: "belle de tête, moche de corps".

Ами омагьосаната кралица Гуиневир, която, според легендата, пък можела да бъде красива или само през деня, или само през нощта..., нещо, което трябвало да реши крал Артур.
Красива само за краля през нощта, но грозна за пред публика и свитата през деня, или пък красива за пред публиката през деня и грозна само за краля през нощта...

Кралице, харесвам ви такава, каквато сте, бил мъдрият му избор, който развалил магията и Гуиневир станала отново красива и през деня, и през нощта.

***

Прочее, не забеляза ли, че в някои размери на билборда главата на д-р Е. закрива "о"-то в красотата и в мисия се превръща нещо друго... Неочакван гаф на дизайнера?
Добави мнение   Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща