Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
БРЕКЗИТ
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:2646 « Предишна Страница 128 от 133 126 127 128 129 130 Следваща »
nicho
10 Юли 2017 23:26
Мнения: 165
От: 0
Ще изкара, даже и след това! Няма кой да я замести по пътя към Брегзит (BR_Exit), а е започнала поцедурата!
Това предвижда смяна на договарящите страни само при физическа смърт - другаре Ивропейци!
wreckage
10 Юли 2017 23:45
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Няма кой да я замести

eh?
nicho
10 Юли 2017 23:47
Мнения: 165
От: 0
Колкото разбирам по тевето, процедурта е почнала и толкоз!
Требва да измрат и прима министершата и ония надути балоне в Брюкселските комисии=
той и без това единя е на изпърдяване та знайш ли!
SgtTroy
10 Юли 2017 23:49
Мнения: 6,667
От: Mauritius
почвам да мисля, че няма да изкара до есента.


тути трябва да изкара поне докато си плати баса

а ако говориш за мейбота - тя ше е аут между септември и декември
nicho
10 Юли 2017 23:52
Мнения: 165
От: 0
kato vi Четеме и май ше бегаме до уилиам хилл да хвърлим едно обзалагане и без това яко ме изцедиха миналта неделя на недалече от трафалгара
wreckage
10 Юли 2017 23:52
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
а ако говориш за мейбота - тя ше е аут между септември и декември

със всеки изминат ден, септември почва да изглежда като нещо трудно постижимо.
След като стигна до там да моли Джеза за помощ...
SgtTroy
11 Юли 2017 00:10
Мнения: 6,667
От: Mauritius
ше бегаме до уилиам хилл


непременно направете снимки на място, за да не би да си помислим, че никога не сте бил в уилям хил. или на трафалгар.
това сепак са крайно престижни места, посещавани основно от знатни люде.
SgtTroy
27 Юли 2017 23:29
Мнения: 6,667
От: Mauritius
Д-р Тормозчиян
15 Авг 2017 14:30
Мнения: 8,152
От: Botswana
Актуални настроения в Чатъм


August 14, 2017
Voters sense betrayal in Britain's Brexit heartlands


For many residents the bottom line is simple: anything other than a radical tightening of Britain's borders would be a betrayal.

"This used to be a lovely town, Chatham. Now all you hear is foreigners," said Peter Murdoch. "They're coming over getting all the benefits, houses, the lot. Struggle, that's all we do. It's not fair."

"That's what's turned us: immigrants and what they get when they come over here," he said. "Of course it should stop. Blow the tunnel up as well."


Натисни тук


За много от местните равносметката е ясна – всичко различно от радикално затягане на британските граници би било предателство.

"Беше много хубав град, Чатъм. Сега чуваш само чужденци", казва Питър Мърдок. "Идват тук и взимат всичките помощи, къщи, всичко. Ние само се мъчим. Не е честно."

"Заради това [сме на това мнение] – имигрантите и нещата, които получават, когато дойдат тук", казва той. "Разбира се, че трябва да спре. Да се взриви и тунелът [под Ламанша]."



Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Д-р Тормозчиян
АвакумЗахов
15 Авг 2017 19:16
Мнения: 410
От: Bulgaria
Да се взриви и тунелът [под Ламанша]

Абсолютно !!! И - минни полета по бреговете на пролива !
Д-р Тормозчиян
15 Авг 2017 23:15
Мнения: 8,152
От: Botswana
SgtTroy
25 Авг 2017 14:33
Мнения: 6,667
От: Mauritius
https://www.theguardian.com/politics/2017/aug/25/boris-johnson-concedes-uk-will-have-to-pay-for-brexit

Have.cake.and.eat.it.my.ass.
SgtTroy
27 Авг 2017 15:57
Мнения: 6,667
От: Mauritius
https://mobile.twitter.com/BazzieSmith/status/901330753375662080/video/1

D4D5
27 Авг 2017 16:02
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Д-р Тормозчиян
15 Авг 2017 23:15


13.Х.1991
SgtTroy
27 Авг 2017 16:08
Мнения: 6,667
От: Mauritius
13.Х.1991


"With little but forever"?
Engels
05 Сеп 2017 03:33
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Британска драма с гръцки привкус: Новата трагикомедия на европейската сцена.
По време на трудните си преговори Гърция няколко пъти се опита да се свърже с партньори извън ЕС, като Русия и Китай, за помощ. Надеждата беше, че като го направи, правителството ще укрепи позициита си в преговорите, ще си осигури поток от пари в брой, за да се справи с опасността от фалит, и ще създаде предпазна мрежа, в случай че преговорите с кредиторите не се развият в очакваната посока.

Нито едно от тези усилия обаче не се оказа особено плодотворно, тъй като повечето трети страни разглеждат нарастващата несигурност в Гърция и еврозоната като възпиращ фактор. Вместо това натискът върху Гърция от трети страни за сключване на сделка с партньорите й се засили, за да се избегне събитие, което би създало нестабилност в региона.

По подобен сценарий тази седмица премиерът на Япония Шиндзо Абе притисна британският министър-председател Тереза Мей за "прозрачен и предсказуем" Brexit. Това подсказва, че британците едва ли ще намерят съюзници сред великите сили след раздялата с ЕС.

Дори и потенциалните евроскептици, като президента на САЩ Доналд Тръмп, могат да окажат натиск върху Великобритания да приеме условията на ЕС по въпроси като земеделската и финансовата регулация в замяна на търговско споразумение.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Engels
Hateras
10 Сеп 2017 20:25
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
Independent: The success of the Brexit...

And to make it happen, we have the joy of the government having to introduce Henry VIII laws, so to get out of the outdated bureaucratic EU, we have to go forward into the sixteenth century.
Minderbinder
13 Сеп 2017 10:50
Мнения: 5,159
От: Bulgaria

Ан Епълбаум: Кълбото лъжи около Брекзит започва да изплува
Автор: БГНЕС


"Такава възможност рядко се случва. Електоратът рядко има шанс да наблюдава как избраните от него политици в реално време се сблъскват с неизпълнимостта на дадените от тях лъжливи обещания", пише Ан Епълбаум, американска журналистка от полски произход и съпруга на Радослав Шикорски, бивш полски министър на отбраната и външните работи.

Обикновено предизборните обещания са толкова неясни, че трудно могат да бъдат свързани с реалността (“Да направим Америка отново велика”, друг път реализацията им е определена за толкова дълъг срок, че когато „гарантираният ръст“ най-сетне настъпи или не настъпи, този, който го е обещал, както често се случва, отдавна не заема своя пост.

Само че във Великобритания сега се стигна до съвсем различна ситуация. В периода на подготовката на миналогодишния референдум политиците, които се застъпваха за излизането на страната им от Евросъюза, дадоха напълно конкретни обещания. Някои от тях бяха резултат на невежество: както стана ясно, едва малка част от тях въобще са разбирали как работят механизмите на Евросъюза. Други обещания бяха откровени лъжи и политиците знаеха, че това са лъжи.

Поради това те не очакваха, че ще им се удаде да победят при гласуването, и не очакваха тяхното невежество и лъжа да бъдат разкрити. Но те победиха и сега лъжите им изплуват на повърхността.

Най-наглата лъжа засягаше парите. В периода на подготовка за референдума водещите привърженици на излизането на Обединеното кралство от ЕС обикаляха страната с големи червени автобуси, на които имаше лозунг: „Всяка седмица изпращаме на ЕС 350 млн. лири, хайде вместо това да финансираме нашата система за здравеопазване“. Това се оказа много убедителен аргумент, както признаха привържениците на Брекзит. Само че това число беше измислица: Великобритания не изпраща на Евросъюза по 350 млн. лири седмично, показаха проверки на достоверността на информацията. Някои представители на победната кампания впоследствие признаха това.

При това сега, вместо да се икономисват по 350 млн. лири седмично, участниците в преговорите се оказаха въвлечени в спорове за това колко пари дължи Великобритания на Европа – за неизпълнение на бюджетните обещания, за подписани споразумения, чиито условия така и не са били изпълнени. Освен това британското правителство постепенно осъзнава, че излизането от единния пазар, който не е обикновена зона за свободна търговия, също ще му излезе много скъпо. Възможно е създадените със съвместни усилия европейски агенции и структури отново да бъдат изграждани от нулата, което също ще повлече след себе си огромни разходи – например регулиращи органи в сферата на фармацевтиката и ядрената енергетика. Напълно е възможно на страната да се наложи да създава нова мащабна митническа служба – с множество места за паркиране на границата, компютърни системи и митнически служители – за да премине на нов режим, след като Великобритания напусне Европейския митнически съюз. В дългосрочна перспектива във Великобритания бюрократичният апарат ще се разрасне и не нея ще й останат твърде малко средства, които да може да харчи за здравната система.

Втората лъжа, често повтаряна в периода на кампанията, беше за това, че излизането от единния пазар ще бъде лесно и бързо. По думите на Лиъм Фокс, който сега е главен представител на Великобритания на преговорите, касаещи търговията, новото търговско споразумение с Европа ще бъде „най-простото в човешката история“. Министър Дейвид Дейвис, който отговаря за целия процес, казваше, че „ние можем да сключваме сделки... и умеем да ги сключваме бързо“. С потресаващо спокойствие и невероятна разсеяност привържениците на Брекзит казваха, че всякакви търговски отношения с които и да било страни по света могат да бъдат сключени за броени месеци.

На практика от момента на огласяването на резултатите от референдума измина цяла година, и още половин година измина от момента на започването на процедурата по излизането на Великобритания от ЕС. И за това време не беше постигнат никакъв напредък. Досега британското правителство не успя да определи своята позиция, което съществено затруднява процеса на преговорите с Брюксел. Миналата седмица Дейвис каза, обръщайки се към Камарата на представителите – съпътстват от гръмък смях – че „никой не очакваше, че процесът Брекзит ще бъде лек“. Все едно той не помни, че той лично убеждаваше хората в това.

Засега не е ясно какво ще се случи. Знаем, че обещанията на привържениците на Брекздит бяха празни. Техните оценки бяха погрешни. Дори и ако това правителство се е ползвало с някакъв авторитет, той отдавна се е изпарил. Още повече, изборите са сложна работа, предаността към партията остава достатъчно силна и на нас ни се налага да имаме работа още с много други фактори. В периода на подготовката за референдума избирателите не се вълнуваха от фактите. По време на неотдавнашните извънредни избори те, изглежда, вече вярваха по-малко на управляващата партия, поради което й отказаха достатъчно места за абсолютно мнозинство. Дали ще понесат привържениците на Брекзит ново наказание при поредни избори? Скоро ще стане известно.

Натисни тук
SgtTroy
13 Сеп 2017 11:15
Мнения: 6,667
От: Mauritius
А намазването на филията кога?
Minderbinder
13 Сеп 2017 11:22
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
Сетих се за облога ви за кумкуат и си викам - как ли Джимо го е пропуснал в днешния си корфуански опус
Добави мнение   Мнения:2646 « Предишна Страница 128 от 133 126 127 128 129 130 Следваща »