Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Как НЕК ще плати над 1 млрд. лева за фантома АЕЦ "Белене"
Добави мнение   Мнения:11 1
DukeNukem
27 Юни 2016 19:33
Мнения: 1,239
От: Bulgaria
Как НЕК ще плати над 1 млрд. лева за фантома АЕЦ "Белене"

За НЕК незнам, ама ние със сигурност.
findbringer
27 Юни 2016 20:38
Мнения: 744
От: Bulgaria
Важното е че той спря още един руски проект.
Приятелите му са на запад.
Какво тук значи някакъв си милярд!
AnonimusBG
27 Юни 2016 23:50
Мнения: 2,670
От: Bulgaria
Като спираха Белене нямаше ли кой да каже, че ще се плаща. Явно желанието да се харесат надделя над сметките. Всъщност ще плащаме всички ние, а спирачите си правят кариера. На тях не им пука.
«Атомстройекспорт» да не са луди да ни помагат с продажбата на реактора. Получават си от нас парите и си продават на Иран друг реактор. Нашият могат да го вземат ако им го дадем под неговата себестойност. Нищо лично, просто бизнес.
Kickaha
27 Юни 2016 23:54
Мнения: 2,342
От: Christmas Island
българските данъкоплатци пак ще пълнят поредната дупка в енергетиката
Да, ама май ще плащаме за хвалбите на Боко и метаните, които прави на началниците си!
Както плащаме и за хвалбите на "най-добрия" министър МВР, Цвък, и за простотиите му!
VOCI
28 Юни 2016 02:09
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Убав гьол , обаче. Не може да се отрече.
Само още стотина бона за тревица покрай него и знаете ли кво голф-игрище стаа ???
sim4o
28 Юни 2016 09:08
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Добър е гьолът!
Да не забравяме и някои имена със заслуги още от 1990.
-Дончо Папазов
-Екогласност
-Едвин Сугарев
-Васко Кръпката
-Кирил Маричков..

И разни други.
ИвК
28 Юни 2016 15:20
Мнения: 11,008
От: Bulgaria
И разни други.

Се ядрени спецове по централи на наша територия, щото за същите ЯЦ по други територии не са такива.
tibi
28 Юни 2016 15:49
Мнения: 1,119
От: Bulgaria
Договор между НЕК и Атомстройекспорт няма.

Има споразумение за намерения. Към него са дописани допълнителни споразумения, анекси. Някои от тези допълнения са поемане на ангажимент за оборудването.Именно на базата на тези допълнения явно стъпва съдът в Женева, на основата на тези анекси към споразумението и ни осъжда.
„Интересен е казусът, че Теменужка Петкова посочва в резюмето на своите разследвания по БНР имената на директора на НЕК Любомир Велков, на неговия заместник Папазян, но не посочва имената на министрите, които са назначили тази двама хубавци. А министърът, който ги е назначил е Румен Овчаров, министърът, който ги е приел, по чието време те са подписали е Петър Димитров. Тези бивши министри в момента са на топли, тлъсти държавни позиции, а и двамата са на пенсионна възраст. Румен Овчаров е на 63 години, Петър Димитров е на 67 години. Първият представлява държавата в надзора на „Лукойл“. Петър Димитров, в нарушение на Закона за енергетиката, е член на а Съвета на директорите на държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“, вече три години. Не отговаря на критериите по закон, но заема тази длъжност и получава пари. Това е преплетената взаимна отговорност. Ако сегашното правителство ще прави нещо добро за нас, защо не търси отговорност на тези министри, които са назначили куклите Любомир Велков, приятел на Румен Овчаров от студентските години, и онзи Папазян, накарали са ги да подпишат тези анекси, казва Котев.

http://www.faktor.bg/petak-13/76178-ekspert-rusiya-ne-proizvezhdala-reaktora-za-koyto-ni-osadi-1-miliard.html
Bonjorno
28 Юни 2016 16:14
Мнения: 3,927
От: Bulgaria

Договор между НЕК и Атомстройекспорт няма.
Има споразумение за намерения.


Ей, този в международен съд много путинофили бе, много чудо. Как няма един чиват специалист та да разбере колко не са прави руснаците. Еми че тук знаен и незнаен коментатор ги оборва, а те там - на, присъдили на руснаците.

Виж, ако сме сериозни, отдавна беше ясно, че нашите ще плащат. Въпросът е, че тукашните чиновнически зелки се надяваха ЕК да ни спаси (използваха я като плашило). Е да де, ама съдът не се уплаши и реши в наша вреда (както и реши във вреда на франсетата за Мистралите, както реши и срещу украинците за заема и т.н.).
Сега е момента да се потърси сметка на тези, дето толкова настървено доказваха, как можем да прекратим проекта без проблеми, как ... Така че нека поне някой журналист (срамежливо) да ни припомни имената на тези политици и консултанти.
Mrx++
28 Юни 2016 21:22
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Убав гьол , обаче. Не може да се отрече.
Около гьолът има много построени сгради, ама Боко са гто кордисали така, че да се вижда само водата. Инак за 26 години нищо свестно не можа да се построи, освен любимите Бокови магистрали, и молове. А в същото време икономиката загива. Сега руснаците като спрат 5-ти блок и ще се озъбим напълно, вместо да бъдем енергиен център на балканите,каквито бяхме преди 1989г. Благодарение на Тиквунека.
galfonizator
28 Юни 2016 22:56
Мнения: 1,286
От: Bulgaria
sim4o 28 Юни 2016 09:08
Добър е гьолът!
Да не забравяме и някои имена със заслуги още от 1990.
-Дончо Папазов
-Екогласност
-Едвин Сугарев
-Васко Кръпката
-Кирил Маричков..

И разни други.
Не сме ги забравили. Нито тиквариума, нито Пръмовица нито вся остальная хайдеданеказвамкакво със съществен принос по въпроса. Но да не забравяме и това, че българските гласоподаватели преди три години бидоха директно запитани "И кво праим сега с ядрената енергетика?" На което 80% директно отговориха "Ич не ни дреме" като изобщо не отидоха до урните. Е, дойде време да ни задреме. Поради което ще плащаме. Солидарно. Време е да спрем да се правим на ощипани и да си носим отговорността за безхаберието. А, както рече един колега по-горе, като дойде време да се спират блоковете на Козлодуй-хептен ще ни задреме. И мисля, че тогава тоя милиард и триста или колкото са там, ще ни се стори песен.
Добави мнение   Мнения:11 1