Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Берлин и Париж искат по-силен политически съюз в Европа
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
renose
27 Юни 2016 19:43
Мнения: 335
От: Rwanda
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: renose
БСП
27 Юни 2016 20:00
Мнения: 4,755
От: Bulgaria
"европейска свръхдържава"


Това е единствения път за ЕС.
БСП
27 Юни 2016 20:02
Мнения: 4,755
От: Bulgaria
"Това може да ограничи ролята на НАТО на Европейския континент"


Чудесно!
posledna
27 Юни 2016 20:04
Мнения: 4,721
От: Bulgaria
френско-германския проект като опит за създаване на "европейска свръхдържава", която трябва да замени ЕС.


Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили................
unperson
27 Юни 2016 20:11
Мнения: 6,088
От: Bulgaria
Те дават сигнал, че са готови да приемат и съществуването на неколкостепенен съюз

Тук е заровено кучето. Ще ни предложат да сме безправна периферия, и няма да има никакво значение дали ще се съгласим или ще откажем и ще напуснем.
kaily
27 Юни 2016 20:33
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Ще ни предложат да сме безправна периферия, и няма да има никакво значение дали ще се съгласим или ще откажем и ще напуснем.

а може да предложат всеки да решава сам иска ли по-тясно сътрудничество или не, и наите със сигурност да не искат, защото няма да могат да продължават да си развяват коня...
БСП
27 Юни 2016 20:50
Мнения: 4,755
От: Bulgaria
а може да предложат всеки да решава сам иска ли по-тясно сътрудничество или не, и наите със сигурност да не искат, защото няма да могат да продължават да си развяват коня...


Kickaha
27 Юни 2016 23:22
Мнения: 2,342
От: Christmas Island
Снощи в Берлин германският канцлер Ангела Меркел събра френския президент Франсоа Оланд, италианския премиер Матео Ренци и председателя на Европейския съвет Доналд Туск...
Те това ми хареса!
Танте ги сбрала да им обЯсни как ще прекрои нещото наречено ЕС - къде ще разпрати "мигрантите", които покани.
Какво още е останало, в коя държава и къде, за да бъде доприбрано.
Как да заставят останалите "държави" да прекратят с простотиите, наречени избори, референдуми и демокрация, а да назначават парламенти и правителства, само след като та подпише списъците!
БСП
28 Юни 2016 00:03
Мнения: 4,755
От: Bulgaria
Не знам за другите ама за нас ще е по добре да ни управляват чужденци отколкото Цецо и Боко.
Muktata
28 Юни 2016 00:03
Мнения: 3,272
От: Mayotte
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Muktata
VOCI
28 Юни 2016 01:43
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Берлин и Париж искат по-силен политически съюз в Европа

За да могат да регулират кривината не само на краставиците и бананите , ами и на чеповете.
ablepsia
28 Юни 2016 05:25
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
по-силен политически съюз в Европа


Икономиката, глупаци, а не дирижиран от ФАЩ пореден тевтонски диктат над половин Европа, защото се знае до какво води такъв диктат! Нееднократно е доказвано
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: ablepsia
дъртреалист
28 Юни 2016 07:59
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Не е проблемът в централизацията, а в начина на управление.
Дали политиката ще се прави от и за Европа, а не да е спускана от неизвестен задкулисен център...
А доброто управление не е задължително да минава през свръхцентрализация.
Трябва да се осигури представителност на политическото управление, каквато сега няма,
институциите трябва да се реорганизират и децентрализират,
трябва да се одобрят общи приоритети,
процедури за бързо решаване на спорове,
и нещата ще тръгнат.
mick
28 Юни 2016 10:08
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
ЕС направи така, че много държави вече не могат сами да се издържат. И ние така - разчитаме на европейските фондове/помощи. Без тях сме 'зели 'дали.

Това не е добре. Реално ЕС ни взима силите без да се усетим. Направи ни зависими. Източва ни по всички параграфи, и не само нас.

По-силния политически съюз още повече ще ни превърне в треторазрядна провинция.
mick
28 Юни 2016 10:24
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Глобализацията, в частност европеизацията.. идва вповече на хората. Европа без граници, свят без граници - може и да изглежда яко, реалността обаче е много по-лоша. И ще става все по-лоша. Не може да се толкова различни по стандарт държави да отворят напълно границите си. Че и да изпълняват еднакви регулации/както е в ЕС/. Досега беше добре за богатите държави - прибираха от бедните качествените работници, прибираха им парите - като им продаваха техните си стоки, за всеки случай въведоха какви ли не регулации за да унищожат и малкият бизнес в бедните държави. Обаче сега изведнъж се оказа, че много мигранти заливат богатите държави, производството се изнася от там.. гражданите там.. вече няма какво да работят.. няма как да поддържат високия си стандарт. А печатането на пари.. не е безкрайно. Само САЩ могат да печатат безкрайно поне докато доларът им е резервна валута, докато имат най-голямата армия в света/и света не е разбрал, че са колос на глинени крака /

Firmin
28 Юни 2016 10:36
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Концентрична, атомна структура - тежко ядро, електроните подредени по слоеве. Или пък ... Когато нещо тежко, като Обединеното кралство, е наоколо, самотно, небалансирано, със заряд ... Може пък два атома да образуват ... молекула, споделяйки си електроните.
rover
28 Юни 2016 11:16
Мнения: 8,441
От: Bulgaria
Берлин и Париж искат по-силен политически съюз в Европа
могат да си го позволят - искат. и ще си го направят. пък територията - каквото кажат началниците. ето затова излизането на велико(някога)британия не е добро за територията. но пък на кого ли му пука...
Garabed
28 Юни 2016 11:23
Мнения: 565
От: Bulgaria
Почвам да се замислям - замисли се Киркор - къде ще е по-добре за нас арменците - в централизирана Европа под френско - германски диктат с права за всички тъй като ще има съдебна система или в рамките на старата Османска империя като рая? А бе какво ще му мисля - да мислят управляващите.
SINDBAD
28 Юни 2016 12:16
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
Добро дошли в света на Оруел! Ами Европа на нациите не им ли се присънва на зелките! Ами ЕС екзит на нациите не им ли минава през кухите кратунки?
Capricornus
28 Юни 2016 19:24
Мнения: 683
От: Bulgaria
Темата е исключително важна! Статията показва пълната безотговорност на жълтата ни преса и на т.н. „наши политици“. Статията цитира полска медия, сякаш те са ни ефрейтора (нищо чудно) от страх, че може да сбърка нещо. Къде са оригиналните документи от разговорите? Какви са правилата сега и какви ще бъдат след промените? Къде са политиците да разяснят?
Ние имаме ли право да знаем какво става и право на мнение?
Доколкото познавам нашенският лумпениат, те ще гледат само в посока – „изравняване на доходите“. Никой няма да каже, че такива неща са невъзможни – нека си мислят каквото си искат, по-мало ще ритат. Нагледно се вижда как се работи с овце – тук стрък люцетна, там мъгливо обещание, тук шепа царевица, там гейропейски горещ въздух.
Каква е ползата на западна Европа от България? Какво е това, което те не могат да направят без нас? Точно така! Ами тогава защо им сме? Изпълнява се един план-експеримент, пробван от Наполеон, Хитлер и групата Билдербърг – една държава, една нация, една армия, една валута, една (липса на) култира. Кретените си мислят, че България няма какво да губи щом сме „заедно“ с държави, по-богати от нас. До някъде са прави – на мъртвия нищо не му трябва! Условията за набутването ни в ЕС и НАТО бяха: ликвидация на икономиката, селското стопанство, армията, националният суверинитет и идентичност. Какво постихнашме: 2.5 милиона изгонени, лесна процедура за изсмукване на всичко по-свястно, наркомания, престъпност, липса на интелигенция, липса на български медии (не само пишещи на български), липса на национална идея. Малко по-малко съдържанието и задълженията на държавата се изсмукаха от Брюксел и Вашингтон. За какво ходим на избори? За да посочим кой да назначава партийните си членове (като ГЕРБ) на добре платените работни места и кой да изнася европейските фондове на запад или да си прави вили по морето. Но на кой му пука? Щом има мачове и бира?
Горчивата истина е, че на българите не им трябва българска държава, в чужбина им е по-добре, поне си мислят, че е по-престижно, на тях им дай да бачкат (какво да е) на запад и да харчат в „загубена България“, сякаш България е територия, а не сме ние самите.
Capricornus
28 Юни 2016 19:43
Мнения: 683
От: Bulgaria
Brexit wound: UK vote makes EU decline 'practically irreversible', Soros says
http://www.cnbc.com/2016/06/25/brexit-makes-eus-dissolution-practically-inevitable-george-soros.html
The United Kingdom's fateful decision to break away from the European Union makes an eventual dissolution of the 28 member bloc "practically irreversible," billionaire financier George Soros wrote on Saturday.
Brexit, combined with Europe's festering migrant crisis, has created a "catastrophic scenario" that has grave consequences for Britain and the world economy, Soros wrote, "making the disintegration of the EU practically irreversible."


The United States Of Europe: Germany And France Hatch A Plan To Create An EU Superstate
http://endoftheamericandream.com/archives/the-united-states-of-europe-germany-and-france-hatch-a-plan-to-create-an-eu-superstate
If you believe that the Brexit vote is going to kill the idea of a “United States of Europe”, you might want to think again. In fact, it appears that the decision by the British people to leave the European Union is only going to accelerate the process of creating an EU superstate. As you will see below, one of the largest newspapers in the UK is reporting that the foreign ministers of France and Germany have drafted “a blueprint to effectively do away with individual member states”.


Нямам време да ви го превеждам. Знаенето на чужди езици е не само форма на самоуважение, но и отношение към задължението да си гражданин. Ако чакаш някой да ти го сипе в коритото и ти да го излапаш, винаги ще си в заблуждение, ако ти пука разбира се.
С няколко думи: без да ни питат ще разпуснат официално (не само дефакто) държавите в еврогейската кочина. Може и да не си направят труда да ни дадат каквито и да е обяснения и аргументи за това. Ще направят излизането невъзможно и по законодателен път. Ще бъдем заложници на собственното си невежество и робски инстинкти.

Добави мнение   Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща