Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Отново за правилата и тяхното спазване
  Мнения:2 1
Туткалчев
13 Юли 2016 16:05
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Обръщам се както към модераторката на форума, така и към форумците!
Има нещо тотално сбъркано в правилата! Щом е възможно форумец като Щурчо да вилнее ката ден, да спами изобилно, да превръща всеки що-годе смислен диалог в махленско замеряне с реплики, и това да му се разминава в огромната част от случаите.
Направих си труда да извадя репликите му под последното есе на Димитри Иванов. Ето ги:
Със сребърна лъжица са му тургали в устата.
Мамин сладък ентелектуалец. Юще не казал ГА, слугините - НА..

И бърбъна си поръчвал от Кремль...

Ерго, с нищо не е различен от Веждито и Мултигруп.
Ех, тази Партия-кърмилница...

Сигурно си знаел и за радиоактивното мляко, благодарение на Чернобил
И защо след това почна масов мор от ракови заболявания по нашенско.
И геноцид над българете.
Така и досега...

Секи руски патриот по това време се намира на турските курорти...

Секакви спомени четох на Бачото, само не и от годините в казармата и какво там е ял и пил.
Може би ДС по него време не е пращала на задължителна войнска служба, свидните си чада...

Пак да попитам.
Бачо Джимо бил ли е войник.
И ако не, защо не е ходил в задължителната казарма...

Бе личи си.
Нема си представа от бром в чая и казармената боб-чорба у баките...

Много си беа убави камунистическите марули.
Живи и здрави да са. Рупай, народее...

Много са гламави тея японци, ей.
Немат си един Любомир Шиндеров, дето да се изтъпани пред народа и да каже, че савецката радиация е най-прогресивната и хуманната по целио свет. Спете спокойно, деца. Нема страшно..

Е, то стана ясно кво са правили тия като него. Камунизма се срути и не го опазиха. Тъй щото нема нужда да ни ги фалиш бойците от Тихия фронт. Некадърници излязоха и бадева трошаха народна пара по баровете и вертепите на Запада...

Има зрънце истина в тази плява.
Понеже историческата ни наука е подчинена на савецката, както сичко останало общо взето се пишеха пълни безумия без съобразяване с фактите. И все пак е добре да се чете внимателно какво е писал Фол между редовете. И тракологията се наричаше: История на българските земи в древността. И това им бъркаше в здравето на турци, гърци и румънци...

Лозето не ще молитва, а мотика.
На годините на Бачото, дедо ми си копаше на двора без да мрънкя за соца.
И си хапваше здравословна храна. Каквато му беше дал дедо Господ.
Те това е положението...

............................................................
Всеки може да прочете есето на ДИ и репликите на въпросния форумец.
Освен с невероятния си примитивизъм и показно намерение да дразни и предизвиква форумците, несподелящи неговата позиция, тези реплики са и обидни за автора. Не знам защо, но под "обида" в този форум се разбира само експлицитното наричане на някого "простак", "идиот", "малоумник" или нещо в тази гама, а имплицитните обиди, инсинуации, обвинения и злословие се подминават.
Смайващото е, че в този форум виреят никове като Щурчо и rki, а на никове като Грациан или Чичо Фичо (и на хората, стоящи зад тях) им е забранено за пишат до 30-те години на нашия век, а на други и още по няколко десетилетия. Каквито и да са били прегрешенията им, това е формена глупост и се дължи на несъстоятелните правила на форума.
Редовна практика е и никове като Фирмин, Хамел, Предводителят на команчите, Ловкия, Жана д`Арк (докато пишеше често), които би трябвало да са чест за всеки форум, да са редовно наказани за острословие или крамолна реч. Апропо, първите двама и сега са с доста продължителни банове - месец или два.
.....................................................
Неведнъж съм изказвал мнението, че да се наказват читателите на една медия от самата нея, е нонсенс. И не знам дали някъде другаде освен у нас и в Русия има практика форумите да наказват читателите си и пишещите в тях. Аз поне не знам голяма медия с форуми под отделните статии да си позвоява подобно нещо. Ако не съм прав, моля някой да ме поправи. Да, трият се постинги с нецензурно, обидно и некоректно съдържание в противоречие с правилата. Но да се наказват читатели, и то за месеци или години...
Убедено твърдя, че от подобни мерки форумът не е станал по-добър и няма да стане. По-добър би станал, ако редица от забранените за десетилетия никове имат възможността да пишат в него. Би станал по-добър и ако само се трият постингите, нарушаващи правилата. Това не би довело до преразход в работата на модератора, защото той все едно чете всичко. И все едно трие крайните нарушения.
Във връзка с това искам да припомня продължителната дискусия, която се бе разгоряла под темата на Фирмин PRO DOMO SUA, която визираше същите неща.
......................................................
Знам, че модераторът не може да реши въпроса, който поставям. Но може да сезира ръководството на редакцията. В такъв случай от решаващо значение ще е и неговото мнение, защото той е най-компетентното лице. Разбира се, може за пореден път да се пренебрегне и отхвърли с опакото на ръката подобна дискусия и нещата да си продължат в същия коловоз.
Разбира се, модераторът може да реши въпроса със злокачественото спамене на ника Щурчо.
sybil
14 Юли 2016 02:38
Мнения: 979
От: Bulgaria


Със самото си участие във форума потребителите се съгласяват да следват неговите правила, които редакцията на вестника има пълното право да наложи по своя преценка! Оспорването на наложени наказания е против тези правила, а мотивите за подобни дълги наказания са сериозни - и свързани с дълга предистория, която се проследява и оценява от модератора/редакцията, не от потребителите и не на база кой им е интересен или чии възгледи одобряват, а именно на база тези правила и цялостното форумно поведение - в някои случаи и обидна/атакуваща комуникация с модератор/членове на редакцията и извън форума!
Явна е тенденцията потребителите да са субективни и да подценяват нечии нарушения, защото смятат възгледите на даден човек за правилни - или да не си дават сметка колко, например, постинга с нарушения се е наложило да бъдат изтрити/редактирани и в кой момент - но именно затова тази преценка е оставена на външен човек, а не на участник във форума!

А тази секция ползвайте, за да съобщавате за конкретни нарушения, ако видите такива, и напомням, че форума неслучайно има опция "игнориране на потребител" за нежеланите за даден участник събеседници!


  Мнения:2 1