Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Има ли хибридна война, или няма
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:99 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »
Рики Еповери
02 Сеп 2016 19:08
Мнения: 5,553
От: United States
.......Заедно с това обичайните леви мъдреци запригласяха: сега моментът не е подходящ да се държим рязко с Русия! Кое не му е подходящото?...
.
MЪдраци бих поправил :-))
Дорис
02 Сеп 2016 19:21
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Прочее, Пентагон трябва да бъде разрушен преди всичко.
Ruja
02 Сеп 2016 19:33
Мнения: 1,612
От: Bulgaria
В съботния си брой вестникът замени Димитър Денков с Иван Стамболов-Сула. Сравнението между двамата е във вреда на втория.
Gan(ю)гоТрий
02 Сеп 2016 19:37
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
"Всичкото Мара втасала и седнала да си пощи хибридите"
Ама щом има кой да и плаща, що да не се пощи?
Gringo
02 Сеп 2016 19:49
Мнения: 533
От: Bulgaria
.
Що да не се пощи, що да не се пощи....
Ами за да не си оскуби срамните косми.
Те за това.
.
Neopol
02 Сеп 2016 20:05
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Самата теза за хибридна война е силен хибриден удар, спрямо евроатлантическите ценности и образа на носителите им. Ако евроатлантическите ценности са синоним на либерализъм (свобода, включително на мисълта, словото и убежденията), правото на свободно получаване и разпространяване на информация и съставяне на собствени мнения, за политическото равенство между хората и идеите и правото им на сблъсък в демократичната борба на убеждаване, то самото понятие за "хибридна война" е всичко, което е тяхната противоположност.

"Хибридната война" комунистите я наричаха "вражеска агитация и пропаганда", а изразяващите мнение различно от угодното им, наричаха "диверсанти на идеологическия фронт", а чуждите радиостанции, като финансиранете от Конгреса на САЩ "Свобода", "Свободна Европа", "Гласът на Америка" наричаха "вражески радиостанции" и заглушаваха. За да не бъркат мислите на българите за "единствено вярната" геополитическа ориентация и дружба "от векове за векове". Също както сега някои се опитват за заглушат "Русия днес" и "Гласът на Русия".

Когато се забравят такива основни "евроатлантически" ценности, като свободата на мисълта, словото, убежденията, правото за получаване и разпространяване на информация, плурализма на идеите и правото им да се състезават свободно за умовете на хората, то се оказва, че в "Студената война" е победил СССР, защото може и да е изчезнал той, но заедно с него са изчезнали и всички ценности, които му опонираха. Вместо това са се възцарили тоталитарните.
бавно загряващ
02 Сеп 2016 20:20
Мнения: 1,114
От: Bulgaria
Тъй както сатаната от всичко най-много иска хората да не вярват, че съществува, така и сред главните послания на хибридната война е, че хибридна война няма
Оттук май излиза, че колкото съществува персонажът "сатана", толкова съществува и явлението "хибридна война".
Apolitichen
02 Сеп 2016 20:26
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
винаги се питайте истина ли е, възможно ли е да е истина.
Ами да попитаме: Иван Стамбулов-Сула лъже ли или само заблуждава?
Усетил хибридността на ситуацията, Кириак Стефчов, този най-отрицателен от всички отрицателни образи в българската литература
Ако Кириак Стефчов е излязъл (от конфликта на интереси), то сега нашите "ентелектуалци" се набутват за "хибридни бойци" с цел усвояване на грантове (миналата година МО плати 15 млн. лв. на "мислители" - философи, дървени, тиквени, чугунени да бистрят и борят хибридните атаки. Нема споменавам чуждите разузнавателни фондации).
А по дефиниция хибридната война не е само безочлива пропаганда по медиите, а и щедро финансиране на стари и новите политически партии
И кой има най-голям бюджет за "безочлива пропаганда"? Не е ли Пентагона!? 500 млн. долара за уж обучение на 17 "уцелени опозиционери", пък се пръкнал сал един джихадист, при което завлякъл цялата "образователна" техника.
Целесъобразността е насочена към две цели: истината и свободата. Няма по-важно от това. Истината е потребна на човека, за да избира, а свободата - за да решава.
Глупости! Целесъобразността е ефективността, рационалността и отговаря на въпроса "Кой има полза?" А истината е потребна за може човек да преглътне ограничаването на свободата му от Закона. А въпросът е "Спазен ли е Закона?" Сиреч няма логическо противоречие между натрапваните "евро-атлантически ценности" и националния дух, традиции и норми. И да, ако ценностите са едни и същи, няма смисъл (освен ако не се цели измама) да им се турят нови имена. Ако пък са различни, изповядващите и проповядващите чужди ценности (евро-атлантически), ако не са предатели, са обикновени продажници на националния интерес.
Последно, да попитам празнодумците като г-н Стамбулов: Кое е най-важното, всъщност, за човека? Истината, свободата, достойнствота, живота, печалбата (първа капиталистическа ценност), сигурността или бъдещето (надежда, деца, развитие)? И ако някой се затруднява, да си отговори с кое е склонен да направи компромис (толератност, солидарност с "врага" ), иначе толкова проповядван като евро-антлантическа ценност (напр., да изпълним ангажиментите към НАТО, 2% от БВП, като обречем на невежество децата ни, бъдещето ни, с 1% от БВП). Отма ще разбере кое не му е чак толкова ценно, напр. компромиса.
Apolitichen
02 Сеп 2016 20:34
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Оттук май излиза, че колкото съществува персонажът "сатана", толкова съществува и явлението "хибридна война".

Персонажът "сатана" съществува за да всява страх, с който да се потиска търсенето на "истината и свободата" у не чак толкова правоверните люде. По същата причина съществува пропагандата "хибридна война", "война по пътищата" (катастрофите заради превишена скорост са едно от най-редките, но умело се подменя "несъобразена скорост"/"неизправен път, автомобил или шофьор" с "превишена скорост" ), "климатични промени" (след като предишната пропаганда "глобално затопляне" не хвана декиш).
Така че, съществуват! Ама не "явления", а пропаганди.
Han
02 Сеп 2016 20:38
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
А по дефиниция хибридната война не е само безочлива пропаганда по медиите, а и щедро финансиране на стари и новите политически партии с цел те да обслужват интереса на държавата поръчител и да пречат на протичането на нормален политически процес.

Хибридните войници са не само журналисти или аватари в социалните мрежи, те са и политици на отговорни постове, служители в администрацията, в правосъдната система и в силовите структури.
Едно въпросче ме гложди - ами ако държавата-поръчител е един съюз на петдесетина щата, намираща се на друг континент?

Защото има едни фондации, които финансират политици от стари и нови политически партии в България, официално от любов към демокрацията, но пък тези партии съвсем случайно провеждат политика именно в интерес на страната, която стои зад фондациите.

Тези фондации, както и НПО-тата, финансирани от тях, чрез медии, които случайно също са с чуждестранни собственици и които формират общественото мнение, непрекъснато изказваха опасения за съдебната власт в България, очевидно от любов към справедливостта. Но какво ще стане, ако след проведената чистка в съдебната власт се окаже, че новоназначените и несменяеми съдии почнат да взимат решения пак в интерес на страната, която стои зад тези фондации и НПО-та?

В такъв случай тя води ли хибридна война срещу България?

urupuchi
02 Сеп 2016 20:40
Мнения: 2,329
От: Holy See (Vatican City State)
, май не бяхме прави да мечтаем за свобода и демокрация и се прекарахме, като ги постигнахме..

Честито на постигналите свобода и демокрация, а също и на победилите в хибридната война!
Su38
02 Сеп 2016 20:42
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
Празни мисли на празен човек...
Gan(ю)гоТрий
02 Сеп 2016 20:58
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Apolitichen
Празни мисли на празен човек

Съвсем не са празни. Сред титаните на хибридната мисъл Ненчев и Плевню се опитва да се намести и Сулата. Тези мераклии за порции от "чичовците" веднъж няма да им мине през тиквите, че сме най-бедната държава в Европа, но не жалят усилия да ни направят последни и в Африка.
Приятел4е
02 Сеп 2016 21:00
Мнения: 3,021
От: Bulgaria
Но въпреки че според БСП хибридна война няма, при откриването на учебната година във военното училище президентът изрази тревога, че все повече политици работят за отклоняване на България от нейния евроатлантически път.

Така, даже и за нас, простите граждани стана ясно, че хибридна война има. Щото...президентът каза че има !
КЪРТИ КАРТАГЕН, ЧИСТИ, ИЗВОЗВА
Firmin
02 Сеп 2016 21:01
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Сула, разрушаването на Картаген акт на каква война е? Хибридна или друга? Горният ти текст? Той на какво е продукт? На същото. Не знам дали е хибридна или каквато и да е, но с такива като теб човек трябва да е готов да воюва. Независимо в каква война. Но това не те изненадва нали? Защото щом си убеден, че война има, значи има и воюващи страни. Противници. Супостати. Пуни и квирити. Така е. Прав си. Човек прави избор. Аз съм го направил. Да не съм на твоя страна. Това е важното. Дали ще се бием с пасти, с отровни кренвирши, с пистолети от десет крачки, с щик и сапьорна лопатка или с ядрено оръжие няма никакво значение. Това е въпрос на вероятност и бифуркация. Важен е изборът. Ти си избрал да разрушиш Картаген, а аз да го защитавам. Това ни прави несъвместими. Но за да падне Картаген е нужно нещо повече от колонка във вестник. Както и защитата му - участието във форум. Което пък ни води с ускорение към това, че в един ден все пак ще трябва да проверим какъв е вкусът на ... пастите. Може пък да имаме шанса да си идем невкусили ги. А дано. Ама ... надали. Цялата история дотук ни учи, че ще хапнем пасти. Нали?
Mladya hqsh
02 Сеп 2016 21:03
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
След тоя агиткаджийски напън само едно недоносче се изсулило. Хибридно при това.
q357
02 Сеп 2016 21:09
Мнения: 557
От: Bulgaria
сула не те чета и се кефя от това!!!
Бармалей
02 Сеп 2016 21:13
Мнения: 15,926
От: Bulgaria
сула не те чета и се кефя от това!!!

И аз не съм чел Пастернак, ама се кефя и категорично го отхвърлям
capricornicus
02 Сеп 2016 21:45
Мнения: 586
От: Bulgaria
Хибридна война е новото магическо словосъчетание, както беше преди "Войната срещу терора", "Империята на злото", както преди това "Рейгън, враг номер едно на тутраканската селищна ситема!" и т.н.

Тук ефекта, който се търси от децата на капитан ГранТ е да се промият младите мозъци, да се постави нова линия на разделение, да се консолидира популацията срещу новия враг... все препрочитане на Джордж Оруел, всички смятахме, че той описва тоталитарните режими от комунистически стил, вече не съм толкова уверен, почвам да си мисля, че по-скоро е видял нещата в перспектива на "Международната общност" представляваща по-малко от 20% от населението но повече от 80% от "богатствата"... интересно е ако беше жив, какъв ли би бил неговия отговор.

За двойния аршин се сещам за една друга книжка... и за по-равните...

Хубавото, което откривам е, че младите са все по-скептични, все повече предпочитат сами да си направят мнение, да видят доказателства... сегашния свят с цялата си достъпност до първична информация (засега, защото децата на Капитана вече се опитват да цензурират и подменят дори и в мрежата) им позволява да си съставят СОБСТВЕНО мнение, независимо дали е правилно или не, но си е ТЯХНО СОБСТВЕНО.

ПП Децата на Капитана получават лиШ(Х)чета и от козата, и от Драган и кой знае откъде, но не и от народа на Р България.
бонго-бонго
02 Сеп 2016 22:49
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Фактът, че се води хибридна война се илюстрира от самия наш форум.
Кайзер Созе
02 Сеп 2016 22:54
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
се илюстрира от самия наш форум.
Ганковото кафене?

http://www.slovo.bg/old/vazov/podigoto/pod1_18.htm


и тия хибридни?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Кайзер Созе
Добави мнение   Мнения:99 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »