Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
БСП зацикли в индустриализацията
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:29 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
otvrat
04 Окт 2016 20:00
Мнения: 22,522
От: South Africa
меко казано, стряскащо намерение - социалистите щели да направят национален план за развитие...Без собствена икономика не може да се развиват други сфери.


И това стряска, така ли? Че някои искат България да има индустрия, да се развива? Кво да им коментираш на ткива откровени глупости?
хикса
04 Окт 2016 20:02
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
БСП, общо взето, нищо не са казали, та се налага чичката да си казва какво са щели да кажат, ако го бяха казали и после да си отговаря защо не са прави. Иначе, тия дни от БСК, по повод професионалното образование, бяха казали, че може и да не живеем в еднопартийния държавно-политически модел, ама поне малко някаква държава в сегашния не е лошо да се вкара, след като плащаме заплати на президенти, министри, депутати и разни всякакви.
Свежарков
04 Окт 2016 20:09
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Някои може и да искат, но такива на Позитано няма. Там са селектирани от чичо Шмуел само душмани на бившата компартия, всичко ляво или национално, което предлагат, е измама и лъжа.
kaily
04 Окт 2016 20:24
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
автора изглежда от 10 години не се е самообразовал и е зациклил в недалечното минало
stoiko_stoilov
04 Окт 2016 20:27
Мнения: 262
От: Canada
стряскащо намерение - да пишат национален план за развитие

Кво си позволяват тия бе? За развитие ще ми говорят, когато имаме СТАБИЛНОСТ!
Дежурния
04 Окт 2016 20:28
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Неграмотността и семплите познания може да имат някакви житейски оправдания, но откровеното лъготене не.
Неверния Тома
04 Окт 2016 20:33
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Бе що ни требва идустрия! Стигат ни услугите. Келнерите не достигат. Изнасяме секс-услуги. Какво му требва на човекааааа...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Неверния Тома
Европеец45
04 Окт 2016 20:34
Мнения: 1,645
От: Bulgaria
В понеделник от пресцентъра на столетницата разпространиха съобщение, че се предлага да бъде създаден специален фонд "Индустрия", който да подпомага определени сектори. Идеята е обявена от председателката на партията Корнелия Нинова на среща с представители на Българската банка за развитие (ББР).

Комуто не е ясно какво е казано тук, е или шушумига, или неграмотник.
За статията -
Пази, Боже, от индустриализация по бесепарски план!
Kickaha
04 Окт 2016 20:45
Мнения: 2,342
От: Christmas Island
Този писач, къде точно живее и как си изкарва прехраната? Надали ще е с писане! Изглежда и с икономика не е... Не знам!

България се индустриализирала и то без БСП... България, всъщност, се деиндустриализира с помощта на ВСИЧКИ политици и политически партии! Ето това е истината, неуважаеми!

А без планиране не се постига нищо, това поне трябваше да знаеш!
NATURAL
04 Окт 2016 21:30
Мнения: 4,553
От: Bulgaria
"Първото нещо, което ще направим, когато спечелим парламентарните избори ....

Споко. От това изречение се вижда, че се шегува Корнито, малко и е черен хумора за всички, които помнят какво се случва с държавата, когато тази мафия е на власт.
Bont
04 Окт 2016 21:35
Мнения: 495
От: Bulgaria
Ако Нинова и БСП смятат да правят индустриализация с тия на снимката , дето ги гонят от една банка , а те се присламчват в друга - по- добре да се погрижат за Бузлуджа - по-голям кяр ще има.
Вижте ги на снимката - Димитър Димитров, другия с гръб мяза на Ангел Геков и т.н.
А иначе за материала - пай се .
Firmin
04 Окт 2016 21:38
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Вариантите са два - или това е ишлеме на пореден олигархичен кръжец или Корни се е предала на поредния социален рационализатор, помъкнал разработка за епохални реформи, написана на ... пишеща машина, понеже от дълбок анализ на светлото бъдеще е пропуснал през последните 25 години да се ограмоти компютърно.
Slava
04 Окт 2016 23:01
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
Удивителното е, че в БСП са забравили неколкократното си присъствие в управлението в годините на така наречения преход и всеки един от последвалите провали. Или по-скоро предпочитат да забравят забатаченото от тях и периодично да се изявяват така, все едно са се родили наново. Но може би е разбираемо. Оставете напъните за повсеместна индустриализация от преди повече от четвърт век, последвани от фалит на държавата. Оставете и началото на деиндустриализацията и следващия фалит на държавата преди 20 години. Тогава дейно участие имаха и някои сегашни депутати от БСП като държавни министри и един сегашен зам.-председател на парламента, който призоваваше държавните предприятия да не плащат на банките.


Масовата приватизация с акциите, които ни раздадоха, е пак тяхно дело. В творенето на зулуми са ненадминати. И все така ненаказани.
doomchant
04 Окт 2016 23:15
Мнения: 5,611
От: Bulgaria
Понеже много се стреснах от стреснатостта на автора и мигом хукнах във виртулното пространство (демек интернет) да видя какави бедствия са се случили по белия свят в следствие на създаване и приемане на национален план за развитие, намерих следната страница на сайта на Британското управление озаглавена по много стресиращ начин:

Industrial strategy: government and industry in partnership

From: Department for Business, Innovation & Skills

This document collection was published under the 2010 to 2015 Conservative and Liberal Democrat coalition government

A collection of documents relating to industrial strategy.

Contents
• Overview publications
• Aerospace
• Agricultural technology
• Automotive
• Construction
• Information economy
• International education
• Life sciences
• Nuclear
• Offshore wind
• Oil and gas
• Professional and business services
• Cross-cutting areas

These documents support industrial strategy. They explore areas where government action can have a real and early impact across 5 themes:

• working with all sectors and developing strategic partnerships with those where we can have the most impact on growth
• supporting emerging technologies
• improving access to finance for businesses
• working with business to help develop skills they need
• developing supply chains and simplifying government procurement processes

Through industrial strategy, the whole of government is working in partnership with industry to set the long term direction needed to give business the confidence to invest. We aim to create more opportunities, skilled jobs and to make the UK more competitive so British businesses can thrive and compete with rising economies.


Понеже не знам дали на икономист от ранга на автора му се налага да се тормози с чужди езици, ще се наема да преведа доколкото мога (а не мога кой знае колко) някои части от страницата, като предварително се извинявам на изпозлващите английския език за възможните допуснати от мен грешки:

Индустриална стратегия: Сътрудничество между държавно управление и индустрия.
...
Този сборник от документи е публикуван между 2010 до 2015г по време на Коалиционното управление на Консерватори и Либерал-демократи.
...
Тези документи очертават индустриална стратегия. Те изследват области (?на индустрията?) в които правителствените действия могат да постигнат бърз и осезаем резултат в пет направления:

• Да се работи с всички сектори и да се развие стратегическо сътрудничество с онези с които може да се постигне най-голям резултат и разтеж.
• Подкрепа на новите технологии
• Улесняване на достъпа до кредити на бизнеса
• Сътрудничество с предприемачите за развитие на специалисти от които те се нуждаят
• Развитие на транспортната и търговска мрежа и опростяване на процедурата по обществените поръчки

Чрез индустриалната стратегия правителството ще работи в сътрудничество с индустрията за да установи дългосрочни мерки необходими да убедят бизнеса да инвестира. Ние се стремим да създадем повече възможности, работни места за специалисти, за да наравим Обединеното Кралство по-конкурентоспособно, така че британският бизнес да просперира и успешно да се съревновава с бързо развиващите се (?конкурентни?) икономики.


Доколкото мога да съдя от небрежно предадената информация в статията, какво всъщност са казали от БСП по идеята им за индустриална стратегия, то тяхната идея се покрива доста добре с очертаната от предишното правителство на консерваторите и либерал-демократите във Великобритания индустриална стратегия.

От което стигнах до потрисащия извод, че авторът волното или неволно е разкрил, че в средите на британски консерватори е пълно със социалисти, които:

• Са зациклили в далечното минало, когато са съществували в почти еднопартийното (де факто двупартийно) политическо-държавно пространство.
• Не казват моментално и ясно, така че и български икономист да ги разбере, откъде ще дойдат парите.
• Не обясняват кой им дава правото да говорят с бизнеса и особено с банки даващи кредити на бизнеса по теми свързани с разработваната от правителството индустриална стратегия и улесняване достъпа на бизнеса до финанси.
• Правят планове за бъдещето все едно са забравили неколкократното си присъствие в управлението и свързаните с тях кризи и провали.
• Не са разбрали безплодността на плановете си, от които лъха само на тоталитарно минало и безпътица. (Ха! Много добре си им го казал, авторе!)

Тъй като сме все още побратими с британците в НАТО и ЕС, предоставям интернет адреса с горната „Индустриална стратегия“, за да може авторът на нашенската статия да направи анализ на слабите места на британската индустриална стратегия (копи-пейст на тази му статия с бърз превод вероятно ще е достатъчен) и да се свърже с правителството на Обединеното Кралство за да изобличи марксистките агенти из средите на Консервативната партия, да предотврати плановете им за превръщането на Великобритания в централизирана икономика и по възможност да спре да се стряска.

https://www.gov.uk/government/collections/industrial-strategy-government-and-industry-in-partnership#overview-publications
Натисни тук
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: doomchant
щурчо
05 Окт 2016 01:12
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Те на Позитано в какво ли не зациклиха. Кат се почне с националноотговорния капитал на Луканов и се стигне до Гергови...
КЛЮЧАРЪ
05 Окт 2016 04:05
Мнения: 1,229
От: Albania
Соц-стратегията би била добра ако не беше само думи в червено-синята мъгла. Авторът прави фундаментална грешка - критикува идеята вместо сбърканата основа на цялата ни вътрешна политика.
otvrat
05 Окт 2016 06:18
Мнения: 22,522
От: South Africa
Тая дописка е много българска. Досущ като известния случай за самоковчани. Като ги попитал цар Фердинанд искат ли да им прекара ЖП линия да града, те казали, че не щат. Не им трябвал вапор. А какво им трябвало? Искали да им подари един бик за разплод. Сега Самоков няма гара, но има прилично говедовъдство.
VOCI
05 Окт 2016 07:32
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda

"Първото нещо, което ще направим, когато спечелим парламентарните избори, е...

Може и на Марс да полетите , Кори. За вас това е по-лесно от спечелването на избори , вервй ми.
СветлоПиво
05 Окт 2016 07:36
Мнения: 8,839
От: Canada
Добра статия.
През периодите между власт и фалит БКП то се чуди каква още простотия да натресе на окрадена България.
Вие кажете, кое управление е завършило с пълен мандат и с подем в икономиката.
VOCI
05 Окт 2016 07:41
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Симеон Първи и Иван Асен , май ?
Mrx++
05 Окт 2016 08:51
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
както казваше един:
"Икономиката глупако!!!" Сриването на тежката индустрия има огромно влияние за сегашното ни пършиво положение. Тъй като съм работил в малки и средни предприятия по света, а и имах фирма у нас, знам, че техния пазар е тежката индустрия. Не говоря за адвокатски кантори, ПР агенции и др, а за фирми които реално произвеждат продукт. Сега , който успее да се свърже със западна фирма, произвежда нещо си на ишлеме, но това са малцинства, които имат този шанс.
Така, че идеята, като идея не е лоша и авторът суе се напъва. България в момента не произвежда и от там ниските заплати и пенсии, огромната безработица, особено младежката, безобразното здравеопазване, образование и всичко друго.
Добави мнение   Мнения:29 Страница 1 от 2 1 2 Следваща