Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Шифърът на евроатлантизма: Кой ще влезе в затвора?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Кайзер Созе
21 Ное 2016 11:13
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Не сте разбрали. Митничарите си плащат за да въртят контрабанда и концесия на Държавата, която е Той! Като ще е хайдутлук да е организиран.
Mrx++
21 Ное 2016 11:14
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Ми по дефиниция у затвора требеше да бъдат сътрудниците и агентите на Държавна сигурност...
Ей туй Щурчо е старата евроатлантическа дефиниция. Ти не знам чел ли си статията, ама ако да, нищо не си разбрал. Новата дефиниция е, че вссички, които съсипаха държавата през тези 26 години трябва да ходят в панделата.
Mrx++
21 Ное 2016 11:17
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Да бе, вярно! Толкова пари навлязоха в бюджета от тая контрабанда, а контрабандисти - нямааа! Сигурно нарочно ги оставят да си работят глупаците, за да хващат пак пустата контрабанда и да пълнят бюджета! Хитро!
много ми е интерсено как контрабанда за 3.8 милиарда става на пари. То тези пари са само на книга. Ако тази контрабанда би се реализирала на пазаря, то би трябвало България да е покрита с магазини за контрабандни стоки. А пък аз съм чул само за един в София, ама не знам къде е.
Mrx++
21 Ное 2016 11:28
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Що, те и сътрудниците на Гестапо са биле у затвора...
Щурчо, почти не. Началникът на съответната служба в ГФР на времето беше началник от Гестапо. Румънците не ликвидираха Секурита, само смениха началниците и затова имат успехи в борбата с корупцията. При тях има хора за цяло правителство в затвора. Защо беше набедена ДС. Повечето от информацията за всеки идваше най-вече от партийните комитети по месторождение. Въз основа на тази информация партийните комитети по месторабота вземаха решения за този или за онзи. Тъй като в тези партийни комитето по месторождениебяха от БКП, а по месторабота много от БКП, които се извъртяха към най-тъмно сините от СДС, и СДС и БСП имаха изгода да се обвини държавна сигурност. Аз иммам опит в това. От партиния комитет в моя рожден град писали, че баща ми е работел чиновник в популярна банка, но в ппартийния комитет в инстута заявяват, че той имал банак(!!???). Тези, които са го говерили станаха първи седесари. Питах един мой съученик от ДС, защо ми пречите, а той вика не сме ние от вашия институт е.
Щурчо, много си мънзрк да ги знаеш тези неща. повтаря като папагал какво кажат седерунгелите.
Mrx++
21 Ное 2016 11:31
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
От статията на г-н Св. Терзиев става видно, че отиващият си президент бе не само достоен държавник, но и интелигентен такъв.
И редовно се къпе. наш Плевню разбра от социологичните проучвания, че има само3% подкрепа и сам се отказа. Защо, защото русофилска България едва изтърпяваше неговите анти-руски излияния.
ИлияНиколов
21 Ное 2016 11:33
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
"Апропо, като стана дума за съдебна система и разделение на властите, какво е това животно АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, което може да отменя актове на изпълнителната власт? Чувал съм много пъти политици да казват, че решенията на съда не се коментират, а се изпълняват. Това е абсолютно недомислие и парадокс: орган, който никой не го е избирал, да е над избраната от народа изпълнителна власт?! Нали има парламент, нали сме парламентарна република, която да контролира правителството?"

Ledoyen, в чл. 119, ал. 1 от Конституцията на Република България е разпоредено, че правораздаването се осъществява от Върховния касационен съд, Върховния административен съд, апелативни, окръжни, военни и районни съдилища. След това, в чл. 120 пише, че съдилищата осъществяват контрол за законност на актове и действия на административните органи и гражданите и юридическите лица могат да обжалват всички административни актове, които ги засягат освен изрично посочените със закон.
Препоръчвам ти да прочетеш Административнопроцесуален кодекс, там е описано всичко, което те интересува. Не съм юрист и не смея да взема по-сериозно отношение към въпроса. Мога само да кажа, че Народното събрание не контролира правителството; в чл. 84 от Конституцията на Република България са описани подробно задълженията на НС; в тях не фигурира буквално задължение за контрол върху дейността на Министерския съвет.
Доколкото си спомням органите за контрол в държавния апарат са именно съд и прокоратура; това ми остана в главата от "Основи на правото" при доцент(тогава) Емил Златарев във ВИИ "Карл Маркс" (УНСС).
unperson
21 Ное 2016 11:37
Мнения: 6,088
От: Bulgaria
Надеждата, че за първи път е избран решителен мъж за президент, ще се оправдае, ако Радев упражни правото си на пълен достъп до всякаква информация в държавата не само за лично сведение, но и за обществена полза.

Dax
21 Ное 2016 12:14
Мнения: 4,462
От: Norway
Ми по дефиниция у затвора требеше да бъдат сътрудниците и агентите на Държавна сигурност...

Щурчо,

По темата за ДС, националната сигурност, контраразузнаването и външното разузнаване ти и твоите аркадаши сте :
а/ абсолютно некомпетентни, пълни г... знамена.
или
б/ долни провокатори изпълняващи чужда воля, а иначе много добре осъзнавайки колко сте несъстоятелни в твърденията си.

И разбира се, сте напълно прозрачни за всеки що годе мислещ човек, за това не се хабете много-много, няма балами вече, не сме в 90-те години
Dax
21 Ное 2016 12:17
Мнения: 4,462
От: Norway
пълен достъп до всякаква информация в държавата


Нема такова животно в нито една държава в света, не е имало и няма да има. Дори за Президента, който всеки ден получава на бюрото си две тънки папчици от съответните служби. В тях, обаче почти никога не се съдържа цялата истина.
И трябва да си много наивен, да не кажа глупав, за да вярваш в противното.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Dax
дъртреалист
21 Ное 2016 17:43
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
русофилска България

тссссс
глупости на търкалета...
Пожелателно мислене.
След 40 г. жигосване на мозъците с "вечната дружба" партията на болшевишките олигарси едва додрапва до 14% електорална подкрепа...
Джиджи
21 Ное 2016 18:34
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
Затворите са пълни ! Няма места ! Всички откраднали кокошка са вътре. Къде да сложим политиците ?!

В Румъния. Там поне непрекъснато строят нови!

А и ни е наблизо.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Джиджи
бонго-бонго
21 Ное 2016 18:45
Мнения: 26,313
От: Swaziland
А са сети се колко граници бяха преначертани, от кого бяха преначертани и как бяха преначертани преди изобщо да стигнеш до Русия.

Колко и от кого?
Добави мнение   Мнения:33 Предишна Страница 2 от 2 1 2