Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
В помощ на Параграфа!
Отиди на страница:
  Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Асол
31 Дек 2016 15:48
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
И се надявам форумът да се разтревожи за изчезването на Параграф 39

ПП.
Ето малко по-голяма част от негово писмо до мен. Приех го като зов за помощ. Пуснах го като офтопик, но никаква реакция нито от модератор, нито от редакция.

ПРИВЕТ!

Понеже си един от най-уважаваните от мен форумци във Форума на "СЕГА", държа да споделя с тебе- а чрез тебе, ако намираш за удачно и разумно, и с други форумци- това, което ми се случи вчера!

Вчера/22.12.2016 г./, рано сутринта/около 06:30 ч./ пуснах последен мой постинг- препечат на мнения на проф. Ал. Джеров и на ген. Р. Радев- относно отказа на Р. Плевнелиев да състави и назначи служебно правителство. След това излязох от форума. Около обяд реших да вляза отново във форума, но системата не ме пускаше въобще да влизам! Няколко часа правих неуспешни опити, считайки, че става въпрос за проблем на сайта на Форума- имаше такива индикации! Писах на администрацията на форума и на вестника, но никакъв отговор не получих. Междувременно установих, че и пощата ми в АБВ- със същото потребителско име paragraph39@abv.bg , който мой пощенски адрес съм дал и към профила ми във Форума!- също не функционира и не ме пуска да вляза с това ми потребителско име! И реших, че има някаква връзка между проблема с влизането ми във Форума и проблема с влизането ми в пощата ми в АБВ!

Тъй като не можех да вляза в профила ми във Форума- и да видя дали пък не съм наказан и докога, реших да се регистрирам наново, с друг акаунт/с подобно потребителско име- с bg след paragraph39---> paragraph39bg/! Веднага уведомих администрацията и на Форума, и на вестника за новата ми регистрация и за причината да я направя! И неколкократно помолих пак да решат проблема с невъзможността да влизам във Форума!

Сега, с новото ми потребителско име и акаунт, вече мога да влизам във Форума, но без възможност да пускам/да пиша/ мои мнения, а потребителското ми име paragraph39bg е изписано в червен цвят и след него, в скоби, "Бот"/не съм наясно какво точно означава и сочи това!?/?!

Нямам проблеми и с новорегистрирания ми пощенски акаунт paragraph39bg в АБВ! Впрочем, и на администрацията на АБВ писах многократно и молих за помощ и решаване на проблема, но и оттам никакъв отговор, нито помощ, нито оправяне! Странно?!

Понеже не съм "на ти" с интернетните технологии, "джунгли" и "хватки", не мога да си обясня каква е връзката между проблема ми с Форума на "СЕГА" и проблема ми с пощата ми в АБВ?! При положение, че общото между двата проблема се оказва, май, потребителското ми име paragraph39, което фигурира и на двете места?!? Още по-необяснимо ми е, че и от администрациите и на двата сайта не получих отговор на няколкото ми запитвания и молби за помощ?! Странно- защото досега винаги са били коректни, точни и бързи в такива случаи?! "Ще пАлАдея", направо!

ИЗВИНЯВАЙ, че избрах тебе, за да споделя! Нямаш късмет! Просто исках някой уважаван от мен форумец от Форума на "СЕГА" да знае за патилата, проблемите и тревогите ми в този случай! Отделно, че не се чувствам с нищо виновен, за да бъда наказан/впрочем, даже не зная дали съм наказан във Форума, защо и докога- не ми се позволява да проверя и да зная дори това!/!

Моля, не се чувствай с нищо задължен от съдържанието на това мое писмо! Не искам да създавам проблеми с моите проблеми нито на теб, нито на когото е било! Просто искам да знам за какво става въпрос, а отговор не получавам от никъде, а и сам нямам отговор!? И се чувствам без причина, без основание НАКАЗАН- безмълвно, при това! Е, и това ще го преживея, но защо да е?!

Това е!

Бъди здрав!/ по "МишоК"/

П.П.П. Едва днес ми "светна" да вляза- с новия ми ник paragraph39bg!- в раздел "Помощ" на Форума. И там видях и разбрах, че наистина е имало проблем/и/ със сайта на Форума! Случайно или не, но по същото време аз имах проблем с влизането ми във Форума със стария ми ник paragraph39, но имах и проблем, ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ, с този същия мой ник и с влизането в пощата ми в АБВ-то! Писах няколко пъти/за помощ/ на администраторите и на Форума и на АБВ-то, но не получих никакъв отговор/ и досега!/. По тази причина, а и понеже не съм много навътре в интернетните технологии и "джунгли", реших, че проблемът е в ника ми paragraph39, и затова се регистрирах с новия ми ник и във Форума и във АБВ-то! С АБВ-то всичко стана и е ОК с този нов мой ник! Обаче във Форума никът ми е в червено и с в скоби /Бот/ накрая?!?? И не ми дава опция "Дай мнение"- т.е., не мога да пиша. С paragraph39 продължава да НЕ ме пуска/ не ми дава да изляза от червения paragraph39bg,, за да опитам да вляза със стария ми ник paragraph39. Не ми дава и да вляза в архива на стария ми ник- и да разбера наказан ли съм и докога, ако съм наказан/ майната му на ЗАЩО съм наказан- така и не разбрах/! УЖАС! И не знам какво да направя?! А Форумът на "СЕГА" и архивът ми там са част от Живота ми! Чувствам се като незаслужено обвинен и осъден! И ограбен!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Асол
Предводител на команчите
31 Дек 2016 15:52
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
Долу ръцете от Парата!!!
Да бъде завърнат по възможно най-бързия начин!
маргаритка2
31 Дек 2016 15:53
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Апелирам към технически грамотните колеги, щото от Редакцията тая година отговор едва ли ще има!
Предводител на команчите
31 Дек 2016 15:56
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
Аз доколкото схващам, новата му регистрация е приета от системата, но не е одобрена от администратор, затова може да влиза, но не може да пише (бот). Вероятно редакцията е запразнила и я някой го одобри до 3-4 януари, я не. А какво е станало със стария му акаунт, нямам идея.
zzz07
31 Дек 2016 15:59
Мнения: 5,983
От: Luxembourg
Ще бъде ли нахално, ако ви подсетя за един чичо.... и за други още?
А и както е тръгнало сигурно и някои от нас ще зачезнат, дано да греша.
Simplified Solutions
31 Дек 2016 16:06
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Междувременно установих, че и пощата ми в АБВ- със същото потребителско име paragraph39@abv.bg , който мой пощенски адрес съм дал и към профила ми във Форума!- също не функционира и не ме пуска да вляза с това ми потребителско име!


Дорис имаше същия проблем.
ясенево
31 Дек 2016 16:10
Мнения: 6,445
От: Russian Federation
Если из редакции газеты или администраторов форума некому Параграфу помочь, то только сменив IP через прокси, других вариантов не вижу. Раз "бот", то система расценивает его на уровне Гуглбота... Лестно, конечно, но мешает писать.

N.B. Мда, почты типа abv достаточно скомпрометированы сами по себе... Возможно, взломали.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ясенево
Doziris1
31 Дек 2016 16:13
Мнения: 8,837
От: Bulgaria
Аз доколкото схващам, новата му регистрация е приета от системата, но не е одобрена от администратор, затова може да влиза, но не може да пише (бот).


Бот е старата му регистрация, но вероятно си прав, че новата не е одобрена. Което пък е странно, щото това "бот" не се е появило само.

Грешка, новата е бот.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Doziris1
Bacho Кольо
31 Дек 2016 16:13
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Параграфът ми липсва! Забелязах отсъствието му, но помислих че е на дълго празнуване. Желая му скорошно завръщане!
kаily
31 Дек 2016 16:18
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Ми май трябва модератор да го пусне след регистрация. Аз като си направих новия ник и Сибил месец не ми го одобряваше, въпреки че писах и аз писма и жалби. Та отворих тема в Помощ и там тя разясни, че не дава зелена светлина на никове, много подобни с вече съществуващи. И затова се наложи да ми сложи бан на стария ник и тогава ми пусна новия.
Doziris1
31 Дек 2016 16:19
Мнения: 8,837
От: Bulgaria
Ми май трябва модератор да го пусне след регистрация. Аз като си направих новия ник и Сибил месец не ми го одобряваше, въпреки че писах и аз писма и жалби.


Пишеше ли "бот" преди да го активират?
жана д`арк
31 Дек 2016 16:20
Мнения: 26,641
От: Bulgaria
Снощи и аз писах за проблема на Параграфа и Брадатко се нае да се свърже с него и да помогне ако може. Дано да успее, кофти е без бан да не можеш да поздравиш форумните приятели точно навръх Нова година
ясенево
31 Дек 2016 16:21
Мнения: 6,445
От: Russian Federation
а потребителското ми име paragraph39bg е изписано в червен цвят и след него, в скоби, "Бот"/не съм наясно какво точно означава и сочи това!?/?!


Ботами обыкновенно являются поисковые роботы поисковиков (Google и т.д.) , которые сканируют содержание страниц, чтбы впоследствии вогнать их в свой индекс. В большинстве современных форумных систем у них ограниченные права - индексировать (читать html-код) , так как злоумышленники могут маскироваться под них. А есть и плохие спайдеры.
ясенево
31 Дек 2016 16:35
Мнения: 6,445
От: Russian Federation
Прочитал еще раз внимательно все.

Дело секунды, imho - убрать никнейм Параграфа из списка ботов, что наделит его стандартными правами зарегистрированного пользователя газетного форума.
Banshee
31 Дек 2016 16:49
Мнения: 8,236
От: Bulgaria
С paragraph39 продължава да НЕ ме пуска/ не ми дава да изляза от червения paragraph39bg,, за да опитам да вляза със стария ми ник paragraph39.

Параграф, ако горе ти се явява нещо такова : http://www.segabg.com/replies.php?id=9876543&command=logout
Изтрий последната дума - logout и напиши login и ще те пусне да влезеш със стария си ник.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Banshee
Ловкия
31 Дек 2016 17:01
Мнения: 56,087
От: Ghana
Имал съм на няколко пъти същия проблем - не мога да вляза във форума с дни, на кого ли не звънях, но накрая всичко се оправи от само себе си, като така и не разбрах причината.
Дано същото е и с Параграфа, не вярвам накой злоумишлено да го е атакувал.
Пара, чакаме те!
turboto
31 Дек 2016 17:12
Мнения: 163
От: Bulgaria
Кофти работа са тез пароли. И аз забелязвам от време на време, че някой като че ли се опитва да пише от моя компютър. Оглеждам се, в стаята ми няма никой и ми става по-спокойно.

Пара, връщай се!
генек
31 Дек 2016 17:17
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Лошото е, че Параграфа е блокиран, а е даден свободен ход на някакви... скандинавски клонинги. При това инкарнации на уж наказани никове. Направо нахлуват - нагли, безцеремонни, груби - с убеждението, че каквото и да правят, пак ще се яват под друго име...
Чакаме Параграф 39!
---------------------------
Сайтът на Генек

Kosmosa
31 Дек 2016 17:40
Мнения: 32
От: Bulgaria
Сега, с новото ми потребителско име и акаунт, вече мога да влизам във Форума, но без възможност да пускам/да пиша/ мои мнения, а потребителското ми име paragraph39bg е изписано в червен цвят и след него, в скоби, "Бот"/не съм наясно какво точно означава и сочи това!?/?

Означава две неща:
1. Регистрирал си се от компютър през който има регистриран друг акаунт.
2. Използвал си IP адрес, който е блокиран за участие или нещо подобно.
3. Ако не си използвал електронната си поща от дълго време е възможно някой да е направил нова такава, но не ми се вярва.
4. По-вероятно е да са използвани програми за надушване на пароли (снифъри) и ако паролата е елементарна - гориш.
Пример:
Password: sofia 2016
Снифърът изплюва нещо подобно: oaifs 0612
Фасулска работа за едно дори 10 годишно нашенче, да се сети, че иде реч за SOFIA2016 и оттам нататък пътища много.
rorik
31 Дек 2016 18:05
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
След проблема със сайта и при мен се появи някакъв проблем.Бях логната.
Никът си ми беше черен а не ми се появяваше "добави мнение".
Изчаках и чак на другия ден се оправи. След рестарта на компа.

Той е избързал да се регистрира наново и може би за това си е усложнил проблема.
sybil
31 Дек 2016 18:09
Мнения: 979
От: Bulgaria

Никът paragraph39 няма никакви санкции от 2013 насам, както може да се види, и достъпът му не е ограничаван до форума, така че проблемите, които описва, не са свързани с това!
Сега е активирана и новата регистрация.

Весел празник на участниците във форума!

  Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща