Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Имат ли място небостъргачите в софийския пейзаж
Добави мнение   Мнения:12 1
Judguk
15 Яну 2017 19:07
Мнения: 111
От: Bulgaria
София не е подходящо място за небостъргачи. Калпава земна основа, висока степен земетръс! Виж тука на Кара баир е идеално. Скала и само 7-ма степен земетръс. Лошото е че стопанската активност затихна. Ще чакаме китайците.
reporter
15 Яну 2017 20:35
Мнения: 1,098
От: Bulgaria
Поне да бяха красиви.
Don
15 Яну 2017 22:53
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Кусура ви небостъргачи. Не виждате, че в елитните ви квартали газят екскрементите на тия, дето са отгоре, сега за 40 етажа сте замечтали. Ми за тях отходни места имате ли?
volog
16 Яну 2017 07:39
Мнения: 3,826
От: Reunion
На мен ми харесва Форта на Цариградско шосе, а не ми харесва, че въпросът за "небостъргачите" се превръща в "обществен" от разни архитекти и "общественици" - които просто търсят как да попаднат в медиите. Те ни биха искали аз и другите съселяни да им казваме как да си строят вилите и как да изглеждат.
Би трябвало да има няколко просто правила около засенчването на околните сгради и транспорта до "небостъргача", и това е. Тези, които мислят за композиции, да си ги построят сами. То е ясно, че няма как всяка сграда да е произведение на архитектурното изкуство. Като има двайсет, ще се види кои са по-хубавите и кои по-грозните. В крайна сметка нещо по-неестетично от панелка в Надежда или Люлин има ли?
Какъв довод е това, че даден площад е кръгъл и оттам паметник на културата някакъв? Колко са старите сгради в София - ами безкрайно малко в сравнение, с която и да е европейска столица. И те не са никак застрашени от небостъргачи /които са планирани на мястото на разни пустеещи петна като това на бившата Аско Деница в Младост /, а най-вече от превръщането си в дребни кооперациийки, офис сгради на 5 етажа и търговски центрове.
Apolitichen
16 Яну 2017 09:41
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
В крайна сметка нещо по-неестетично от панелка в Надежда или Люлин има ли?
Инфарктно задръстване в Бизнес парка, всеки ден и особено при земетръс.
Колкото до "пустеещите земи", то такива има след метростанция Младост 3, ама учудващо е, че "инвеститорите" искат да задръстят тотално булевардите в София, в случая бул. Малинов, задръстен точно около Аско Деница с шел бензиностанция, макдоналдс, една газостанция, кауфланд, била и два бизнес центъра.
Gabara
16 Яну 2017 11:29
Мнения: 584
От: Bulgaria
Барабар Петко с мъжете, та и София с Ню Йорк!
tatyana1
16 Яну 2017 14:29
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Наистина, кусур ви в София и небостъргачи! Една ел. мрежа като хората нямате, предполагам че с ВиК е същото. Не говоря за сградните инсталации. Става дума за колектори, ел подстанции и др.п.
Targus
16 Яну 2017 14:58
Мнения: 2,170
От: Australia
На който не му харесват да си седи или се връща на село.
Така би се редуцирало йекането и мйекането на пейзанята.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Targus
54321
16 Яну 2017 15:50
Мнения: 209
От: Bulgaria
Предпочитам ниско строителство, най-добре къщи с дворове, повече зелени площи.
Qurt
16 Яну 2017 16:51
Мнения: 217
От: Bulgaria
На който не му харесват да си седи или се връща на село.
Така би се редуцирало йекането и мйекането на пейзанята.

И да мрат от глад хората???

Не си мисли, че всички са се юрнали, щото им се иска да живеят сред кореняк шопи, които се имат за кореняк столичани. Ако има обществени и частни инвестиции повечко извън столицата, то и хората няма да искат да се мешат със шопите. Но за това се иска децентрализация, която няма как да се "случи" докато кореняк шопите искат всичко да се инвестира в столицата.
Patriot1965
16 Яну 2017 18:01
Мнения: 6,184
От: Cape Verde
Предполагам, че сред участващите в този форум, не повече от 5 % са натрупали средства, съизмерими с разходите за строежа на един небостъргач.
Поставете се на тяхно място. И си задайте въпроса, ако искате да инвестирате тези средства в небостъргач, кой "адрес" в България бихте избрали?
fras
17 Яну 2017 13:24
Мнения: 32
От: Bulgaria
Един от лошите примери за настъпление на високото строителство в близост до жълтите павета е "Cити Тауър" на пл. "Македония". Появата на тази сграда точно на това място е меко казано истинско безобразие, без приемственост и хармонично отношение към културно-историческото наследство", отбелязва специалистът по урбанистика и преподавател във Висшето строително училище арх. Борислав Борисов.
--------------------------------------------------------------
Има си приемственост! "Cити Тауър" е точно до централата на КНСБ. Висока точно колкото нея. И безспорно изглежда по-добре от КНСБ-то.
Добави мнение   Мнения:12 1