Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За 1 година 9000 учители напуснаха системата
Добави мнение   Мнения:15 1
генек
15 Яну 2017 19:40
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Точно преди година теглих една майна на директора и напуснах. Лятос се пенсионираха още 7 човека. Все опитни учители, при това поне трима с възможности, знания и умения. Директорът беше доволен. Назначил е нови хора - познаваме се. Деца на "демокрацията", доста елементарни, загрижени за мястото си. С една идея - нищо да не става, докато са в клас. Не пишещи отсъствия, избягващи сложни задачи и домашни, подминаващи безлично ставащото, очакващи отсега пенсия...
А преди няколко месеца погребахме пенсионирал се преди 20 години учител. Срещах го - здрав, прав, интелигентен, в момента да почне - поне три години ще изкара. Даскал! Но си отиде... Причините за напускане са не само законите, но и нежеланието да се работи в новата среда - фиктивност, формализъм, бюрокрация, лъжа... И добре крадящи директори... Плюс амбициозни родители... Децата не са виновни - те са същите идиотчета като предните випуски, родителите си, нас самите. Като всички на тая възраст. Вината е на времето, 'демокрацията", чиновниците, на унищожителите на българското...
-----------
Сайтът на Генек
Братя Стругацки
16 Яну 2017 09:52
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Тази статия да не е субсидирана от МОН? Че то проблеми няма, като я чете човек. Пари имало, модернизация също, учителите ходят до ЦЕРН...въобще мед и масло.
Ама нека авторката да отиде до което и да е основно училище в София, не в провинцията, където нещата са далеч по-ужасни, и да си направи сравнението.

Генек, абсолютно си прав за всичко!

Ама важното е, че има пари за стадиони!
Bonjorno
16 Яну 2017 11:54
Мнения: 3,927
От: Bulgaria
Поредното безумие по темата !

Ама важното е, че има пари за стадиони!


Не, това е само следствие. Важното е пълното духовно и мисловно заробване, даже и зомбиране - основната ценност е "Вярвай на рекламите и купувай без да мислиш !"
Дуче
16 Яну 2017 13:34
Мнения: 1,257
От: Bulgaria
Ама важното е, че има пари за стадиони


Парите за стадиони по села и паланки идват 100% грант от ЕС. 100%.
Хората знаят, че за да има съживяване на села и паланки, трябват и такива съоръжения за младите. И наивно си мислят, че ще се строят само там, където има смисъл.
Тук обаче кметове, областни и партийни деятели се интересуват от КЕШ-а. Затова се строят/"модернизират" стадиони, които после се заключват и се чака да се разпаднат, защото няма пари за поддръжка и охрана. То и много време не трябва, защото се строи с четвърто качество материали, на цената на първо ++++.
Отговорните фактори, създали и развили тая схема по села и паланки днес ДО ЕДИН са се изучили и израснали по времето на социализма и са възпитани като "честни" чавдарчета, пионерчета, комсомолчета, а голяма част и комунисчета.
Целият преход беше направен от рожби на соц. образованието и соц ценностите.
Firmin
16 Яну 2017 13:37
Мнения: 33,549
От: Bulgaria

генек
15 Яну 2017 19:40


Така е ... Системата губи и унищожава "от Бога" учители. Смила ги направо.
Патагонец
16 Яну 2017 15:04
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Смила ги направо.

И което не е успяла да смели системата го досмилат жълтите вестници, като им публикуват голи снимки-колажи.
Конното
16 Яну 2017 16:21
Мнения: 254
От: Bangladesh
Генек
Патагонец 16 Януари 2017 15:04
И което не е успяла да смели системата го досмилат жълтите вестници, като им публикуват голи снимки-колажи.

Това си е чист скандал между гейове. В това МОН всички знаят за хомовръзката на Деян Стаматов и голия директор. Остава само да намерят гейчето, качило снимките.
Всички писания за компромати, за завист и т.н са плод на предварително подготвена и режисирана постановка.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Конното
Firmin
16 Яну 2017 16:32
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Днес в Софийска районна прокуратура бяха докладвани материалите от възложената от тях проверка, във връзка със самосезирането на районната прокуратура за разпространението на снимки с порнографско съдържание на директор на училище в столицата. След като прокурорът се е запознал с материалите по преписката е установил отказ да се образува разследване. Това каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор на брифинг.
„Данните, които са събрани в хода на проверката са снети писмени обяснения от лица, които имат отношение към случая и са изготвени две експертни справки“, обясни Арнаудова. „Първата експертна справка е компютърно-техническа, която е установила, че на страницата на училището и на сайта на училището няма публикувани снимки на директора“, обясни тя.

По думите й на практика твърдението, че тази снимка е била качена и се разпространява от сайта на учебното заведение категорично е опровергана от експертната справка. „Втората експертна справка е изготвена по разпореждане на Прокуратурата от Министерство на културата, които са дали заключение, че тази снимка не съдържа порнографско съдържание“, добави тя.

По думите й прокурорите не са установили достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и затова няма да бъде образувано досъдебно производство. "Според обясненията на едно от лицата - непознато лице е предоставило на хартиен носител тази снимка и тя е попаднала в печатно издание", каза още Арнаудова. Тя поясни, че не е установено лицето, разпространило материала.

"Не може да бъде посочено и от човека, който е получил този материал", подчерта тя. По думите й не е било предмет на проверка дали снимката е била автентична.
БЛИЦ


Забравете, прочее, този случай.
Патагонец
16 Яну 2017 16:46
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Да обобщим: от един жълт вестник получават от неизвестно лице голи снимки на директор на училище и веднага бързат да ги публикуват за да предизвикат скандал. Не се знае дали снимките са автентични, нито пък дали са публикувани в нета, но се твърди, че са автентични и публикувани в сайта на училището.
Конното
16 Яну 2017 16:54
Мнения: 254
От: Bangladesh
Дете попаднало на нудисткия плаж и извикало: "Я, колко много директори".
Не се знае дали снимките са автентични, нито пък дали са публикувани в нета, но се твърди, че са автентични и публикувани в сайта на училището.

Знае се, че сороското директорче е изявен хомосексуалист, но не се знае дали има романтична връзка с бай Хой или с Поли - кмета на Симитли?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Конното
Патагонец
16 Яну 2017 17:26
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Знае се, че сороското директорче е изявен хомосексуалист, но не се знае дали има романтична връзка с бай Хой или с Поли - кмета на Симитли?

Хомосексуализмът да не е престъпление?
Bacho Кольо
16 Яну 2017 18:00
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Заплащането на учителите е обидно ниско. И то е причина за масовото напускане на учители. Но не е единствената. Даже не е най-важната.
Огромно натоварване със задачи и задължения, несвързани с преподаването и обучението на учениците.
Административен натиск от страна на директори и просветни чиновници,
Психически тормоз от страна на амбициозни родители и глезени ученици.
Липса на перспективи за кариерно и професионално израстване.
Рики Еповери
16 Яну 2017 23:26
Мнения: 5,553
От: United States
колко е лошо сега.
А колко хубаво бе при цоциализЪма
Връзка ти увържат около врата.
Пазиш пионерската стая от попълзновенията на периализЪма.
Бележка ти напишат в бележника че не знаеш името на шестия терорист от "Петимата от ремса"
Firmin
16 Яну 2017 23:41
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Рики Еповери
16 Яну 2017 23:26


Какво да ти отговори човек ... Провесил си си сам табелата ...
Сърдитко-Петко
17 Яну 2017 00:30
Мнения: 712
От: Bulgaria
Хомосексуализмът да не е престъпление?

Не, бе. То и патагонец да си не е престъпление - напротив, истинска причина е да се гордееш.
Добави мнение   Мнения:15 1