Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кандидатите за шофьори вече полагат изпити в изолатори
Добави мнение   Мнения:13 1
Патагонец
01 Мар 2017 19:41
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
"В общо 28 държавни изпитни центъра вече се монтира изцяло новата електронна система за провеждане на теоретичните проверки", съобщи за в. "Сега" Красимир Калайджиев, шеф на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА или старото ДАИ, б.а.).

Хубаво си беше съкращението ДАИ. Защо го смениха след като курсистите бяха вече научили какви са изискванията към тях?
zzz07
01 Мар 2017 20:50
Мнения: 5,983
От: Luxembourg
А е толкова просто. Трябва да се премахнат фирмите които обучават кандидатите за шофьори.
И изпитите да са опростени и цивилизовани. За обикновени шофьори, не за професионалисти.
Цивилизовани означава в два тура. Знаеш правилата и отговаряш на тест който може да бъде проверен от други хора и проследен. Пред друга институция полагаш кратък изпит - от този светомфар до онзи, наляво надясно, паркинг. Говорим за любители шофьори, не за друго. Като в САЩ.
аменеменема
01 Мар 2017 22:22
Мнения: 9,138
От: Bulgaria
всеки кандидат се проверява по три пъти за електронни устройства
И попът го пита три пъти „Отричаш ли се от Сатаната?“, докато се гонят в кръг около купела.
Локи
01 Мар 2017 23:38
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
то май ще е по-лесно да пренесеш бомба на самолет от колкото електронен часовник на такъв изпит
Perseus
02 Мар 2017 07:38
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
Смях. И сега кто почнат да губят таблетите обхват в кабинките какво правим? Аз махах с таблета миналата година да хване мрежата. Цялата история е порнография, барабар с 25 минути изпит. Прави ми впечатления, че напоследък големите простотии ги правят хора без книжки. Тях в коя кабинка ще ги сложат? А съм сигурен, че пазаруването на книжки ще продължи...
ПлесNick
02 Мар 2017 08:11
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
А вече получилите книжки могат в деня Х (всеки месец може да има по един такъв ден Х) да бъдат спирани, на ВСИЧКИ пътища, от КАТ плюс ДАИ, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в присъствието на доброволци (примерно от средите на почернени родители и техни сродници - те с радост ще се включат да помагат), и набързо, за пет минути, да бъдат карани да попълнят тест, графически оформен като интегралната бюлетина, само дето в квадратчето няма да има номерче, а на реда зад квадратчето ще бъде изписан въпрос по ЗДП и Правилника!
Който може да ЧЕТЕ - минава теста (е, трябва и Закона да познава), който НЕ може да чете - не го минава, и за "награда" ЗАВИНАГИ, повтарям З-А-В-И-Н-А-Г-И, бива веднага лишаван от удоволствието да шофира, като книжката му се конфискува, барабар с возилото!

Да видите как в пъти (както обича да казвам наш Боко /и дебелата булка, дето до преди месец обитаваше сградата на "Кирил и Методии" 24/) ще намалеят убийците по пътя!

А, щях да забравя, преди теста с въпросите от ЗДП, на спрения водач му се осигурява дрегер за алкохол, и за наркотици! Но разходите за тази проверка ВЕДНАГА, и на МЯСТО се ВЪЗСТАНОВЯВАТ от проверявания! Присъстващ на проверката НАП служител моменталически издава фискален бон на проверявания!
редник
02 Мар 2017 08:24
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Какви са тези изолатори?
Простото решение е изпитите само в офисите на ДАНС и в присъствие на служител от "КОС"!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: редник
редник
02 Мар 2017 08:28
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Новата система струва около 1 млн. лв. и е финансирана от бюджета.

Ха кажете, че България не е богата държава!...
Това са годишните заплати на около 100 учителки...
Черна_станция
02 Мар 2017 08:53
Мнения: 43
От: Antigua and Barbuda
И за к'ъв чеп ги изсипват тези милиони, когато на изпита е достатъчно да бутнеш 200 кинта на ДАИ-джията и да си получиш книжката?
Поредната тотална реформа в сектора тръгна преди година, когато беше арестуван бившият шеф на ДАИ Цветелин Цветанов. Той се оказа на върха на корупционни схеми за измами и покупко-продажба на шофьорски книжки.
И какво стана с този хубавец за 1 г.? Още го разследват? Още броят парите? В коя нормална страна вече нямаше да е в затвора?
MarinaVN
02 Мар 2017 09:27
Мнения: 17
От: Bulgaria
Всички тези мерки няма да променят манталитета на младия джигит. Ще ги назубрят и ще ги вземат, или просто ще намерят по-оригинален начин да си плащат. А излизайки на улицата пак ще убиват.
независим експерт
02 Мар 2017 09:31
Мнения: 420
От: Bulgaria
Тази битка няма да бъде спечелена никога. Винаги ще се намират решения за преписване. Системата е гнила, моралът в упадък. И все ще е така, докато никой за нищо не носи (понася) отговорност. Жалко за загиналите, пострадалите, техните семейства
Perseus
02 Мар 2017 10:32
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
Пак ще кажа - най-големият проблем са тези без книжките. Тях и да ги спреш на пътя и да не ги спреш, нищо не можеш им направи. Камо ли пък тестове да попълват. Санкциите за човек скнижка за леко нарушение са по-големи от санкциите за човек без книжка. Дето като му спрат каруцата се мести на следващата и дай газ. А глобите си ги слага у десния джоб.
МногоУмен
02 Мар 2017 16:22
Мнения: 1,218
От: Bulgaria
Какви са тези смехории ? Кога първо ще проверят колко от притежателите на книжки са неграмотни !!! Пък тогава таблети , кабини и проч. усвоявания ... Щото не може ,нали , да не знаеш буквите ,а да си "изкарал" книжка ?
Добави мнение   Мнения:13 1