Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Нагоре от върха. Удари ли часът?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:34 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Simplified Solutions
09 Мар 2017 19:34
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Вардун
09 Мар 2017 19:52
Мнения: 250
От: Bulgaria
Много добре! Развълнува ме. Малко съм обнадежден. Мислех че България загива почти няма спиране, но сега се надявам. Надеждата последна умира!
SgtTroy
09 Мар 2017 20:03
Мнения: 6,667
От: Mauritius
Lillian
09 Мар 2017 20:05
Мнения: 3,710
От: Bulgaria
много хубаво този път
форумник
09 Мар 2017 20:26
Мнения: 1,353
От: Bulgaria
Слаба ракийка. Евтинка. Марка "Родинознание". Точно такава се харчи, обаче, най-много в Българско и особено сред онези, които вече не са тук.

От друга страна пък е поучително как интелигентни хора изведнъж могат да оглупеят, колчем стане дума за проблеми с идентичността (им)...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: форумник
Doziris1
09 Мар 2017 20:39
Мнения: 8,837
От: Bulgaria
И още нещо, проверете, ако не вярвате: със същите подбуди, със същата амбиция е написана и безсмъртната "История славянобългарска". От един подтик да се разкаже истината за народа започва оная велика книга. Създадена е без помощ от държава, даже зад гърба на държавата - каквато е била тя тогава.


Кой да провери? Та тя е толкова неудобна тая книга, че сигурно само споменаването ѝ предизвиква гърчове у някои индивиди.

Афет имал един син, наричали го Мосхос. На неговото племе и род се паднал и от него се отделил нашият славянски език и се наричал Мосхосов род и език. Тоя род и език отишъл на север, гдето е сега Московската земя, и по онзи свой прадед Мосхос нарекли Москва реката, гдето най-напред се заселили, а по нея и селището. После постепенно го превърнали в град, там поставили царския престол и поради това всички се нарекли московци — и до днес. В Московската земя има една страна, нарича се Скандавия. Както се разпръснали най-напред, ония, които били в тая страна, нарекли ги скандавлани. Тия скандавлани след много години и време, като се умножили в оная земя, дигнали се от нея, отишли на запад и намерили там земя покрай Окиан-море. Това море се нарича Балтско и Помариско. И се заселили тия скандавлани там покрай Брандибур, а по това име сандавлани после нарекли тоя род славяни — и до днес. Ония, които останали там, се зоват славяни. Кръстили ги свети Кирил и Методий и заради тях нарекли нашите книги и целия род и език славянски род. Те говорят славянски език най-правилно и най-чисто и говорят много думи, подобни на българските, но сега държат римска вяра и воюват на страната на немския цар. Римляните ги подчинили под властта и вярата на папата. Тия славяни са от един род и език с българите. Когато се населили в оная земя край немците и брандебурите, по едно време се подигнал много народ от тях и отишли пак в Московската земя, но москалите и русите не ги пуснали в своята земя и станала голяма война и бран. Тук във войната славяните победили, отново влезли в оная земя и се заселили край голямата река Болга, която тече от юг към север през Московската държава и се влива в Окиан-море. Поради тая река Болга, славяните се нарекли болгари — и до днес, и били в оная земя много години и времена до 328 г. от рождество Христово.


щурчо
09 Мар 2017 22:14
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
"Цар Симеон е водил много войни с византийците, обаче от тях не е останала особена следа в историята".

Верно е. От византийците нема и следа.
В историята пише за ромеи...
Юмжагийн Целденбал
09 Мар 2017 22:29
Мнения: 1,061
От: Mongolia
...Прелиства таткото учебника, запретва ръкави и съставя едно отделно, различно "Родинознание", което въпреки неглижирането му от официалното ни днешно просвещение отеква в националното съзнание със своята неподправена, жадувана днес историческа правда. Стъкмил е книжица за семейни нужди, а тя тръгва от ръка на ръка, влиза в безброй домове по всички континенти...

... ето линк към сайта с книжицата: Натисни тук
omzuran
09 Мар 2017 22:40
Мнения: 106
От: Bulgaria
https://drive.google.com/file/d/0B8HRuANaqIKFS3hKQWRpaTR1VlU/view
Утринен зов
09 Мар 2017 23:44
Мнения: 1,538
От: Bulgaria
Да, Костадин Костадинов. Костадин Войводата, както се пее в една македонска песен.
Братя Стругацки
10 Мар 2017 06:32
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Браво на К. Донков!
Браво и на Костадинов!
Изтеглих си преди месеци учебника, както и някои други негови книги, и, както казва г-н Донков, на него ще опра неформалното обучение по история, пък в училище да приказват как нямало следи от победите на Симеон Велики!
ruff
10 Мар 2017 07:40
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
добро начало, лош край

а някой направи ли си труда да прочете въпросното родинознание?

явно от Паисий трябва да се започне. пак.
america1332002
10 Мар 2017 10:02
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
други времена живеем, на интернационализма или глобализацията както се нарича днес. границите между държавите изчезват, враждите се забравят и всички са радостни всички се смеят. патриотизмът просто се оказва закъснял и ретрограден а национализмът е направо вражески.
Michael_P
10 Мар 2017 10:12
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
По-късно, когато Швейк описваше живота си в лудницата, думите му звучаха като необикновено хвалебствие:
„Не мога да разбера наистина защо се сърдят лудите, като ги държат там. Там човек може да си лази гол по пода, да вие като чакал, да беснее и хапе. Ако човек направеше нещо такова на стъргалото, хората биха се учудили, но там това е най-обикновено нещо! Там има такава свобода, каквато не са сънували дори и социалистите. Там човек може да се представя и за дядо господ, и за Дева Мария, и за папата, и за английския крал, и за негово величество императора или за свети Вацлав, въпреки че последният постоянно беше вързан, гол и в изолация. Там имаше и един, който крещеше, че е архиепископ, но той нищо друго не вършеше, само ядеше и още нещо правеше, с извинение, нали знаете кое се римува с «ядеше», но там никой не се срамува от това. Един дори се представяше за свети Кирил и Методи, за да получава две дажби. А друг господин беше бременен и канеше всекиго на кръщене. Там бяха затворени много шахматисти, политици, рибари и скаути, маркосъбирачи и фотографи-любители. Един беше попаднал там заради някакви стари грънци, които наричал пепелници. Друг пък непрекъснато беше стегнат в усмирителна риза, за да не може да пресметне кога ще настане краят на света. Там се срещнах и с няколко професори. Един от тях ходеше все след мене и разправяше, че люлката на циганите била в Кърконошите[1], друг пък ми обясняваше, че вътре в земното кълбо имало още едно, много по-голямо от външното.
kasad
10 Мар 2017 10:50
Мнения: 169
От: Bulgaria
Намирането на индентичност често и най-вече минава чрез обособяване-било то на расов,на кръвен, верски или етнически признак...Така е и така ще остане дори когато човечеството ще се разсели из звездите. Та днес всичкото атлант, седерунгел и глобалист за третипът ме раздмиват. Мерзостта им е жалка, коментарите също...бих възкликнал като поета..."Има такива хора, има..." Макар че за мен не са хомо сапиенс сапиенс, а по-скоро са хомо сапиенс глобаликус...Но вярвам че този клон на човечеството ще отмре в някои области на земята ни....Хубаво би било.
sim4o
10 Мар 2017 13:29
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
america1332002 10 Мар 2017 10:02 други времена живеем, на интернационализма или глобализацията както се нарича днес. границите между държавите изчезват, враждите се забравят и всички са радостни всички се смеят. патриотизмът просто се оказва закъснял и ретрограден а национализмът е направо вражески.
И християнството ще отпадне, и семейството!
Жените ще са общи, а децата ще се отглеждат в интернати, ще се радват на труда си хората - така, както бе описано от Утопистите!

Пролетариата ще се съедини от всички страни и буржоазният национализъм и всички останали остатъци от миналото, ще бъдат преодоляни ...

П.П
Вече сме писали , дискутирали сме и сме цитирали най-големите радетели за Глобализация и Интернационализъм :

rki r16 Дек 2016 13:24 всъщност цялата човешка история може да се опише като стремеж към глобализация.
sim4o
16 Дек 2016 18:32 Някои хора вярно , от маса време си искат Световно Правителство!
Ето и данни:
... интернационализмът постепенно се превръща в основен принцип на организираното движение . .. ... Лозунгът от последния ред на Манифеста на комунистическата партия, публикуван през 1848 г.: „Пролетарии от всички страни, съединявайте се!“ среща осезателна подкрепа .. . .. Идеята за .. интернационализъм е най-добре застъпена по времето на Втория интернационал, както и в резолюцията на Ленин и Роза Люксембург по време на Седмия конгрес на Втория интернационал в Щутгарт през 1907 г. ...
СЕГА разбира се, на интернационализма му викат глобализация, и не ядат чорби, а повечето супи - чорбата била турско ядене!
Но зад маската на уж модерното тунинговане на понятия - виждаме, как се е пременил Алия, ама е облечен пак в тия .. и соросоидите - леви или десни са си все соросоиди .. основното - те се борят с нациите, държавите, християнството, семейството .. а от ляво ли го правят .. или от дясно - няма принципно значение!
Ей и подкрепената от Ленин и Роза Люксембург резолюция, според която:
„ ... националните предразсъдъци, които са системно култивирани сред цивилизованите народи в интерес на управляващите класи, с цел отвличане на вниманието на пролетарските маси от собствените им класови задължения за международна солидарност.... ”

Даеш Световная Oсвободителная Революция и Глобалное правителство, а !??


И сме задължени, от класовата си принадлежност, да сме солидарни - ей така някак - международно , нали ?


Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sim4o
america1332002
10 Мар 2017 14:29
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
И християнството ще отпадне, и семейството!
Жените ще са общи, а децата ще се отглеждат в интернати, ще се радват на труда си хората - така, както бе описано от Утопистите!

ами те вече са отпаднали, не виждаш ли?
а онова за жените и децата не е от утопистите а от карл маркс и фридрих енгелс-комунистическият манифест
67
10 Мар 2017 15:06
Мнения: 7,197
От: Benin
america1332002
10 Мар 2017 14:29

Май нещо американският президент затягаше границите, ама му се противопоставят... Да не говорим, че канадските гранични полицаи денонощно тичат да спасяват бежанци от САЩ - хората са готови да замръзнат по пътищата, само и само да не останат в рая.
Michael_P
10 Мар 2017 15:06
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
„Не мога да разбера наистина защо се сърдят лудите, като ги държат там. Там човек може да си лази гол по пода, да вие като чакал, да беснее и хапе. Ако човек направеше нещо такова на стъргалото, хората биха се учудили, но там това е най-обикновено нещо! Там има такава свобода, каквато не са сънували дори и социалистите."
sim4o
10 Мар 2017 16:36
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
america1332002
10 Мар 2017 14:29

И християнството ще отпадне, и семейството!
Жените ще са общи, а децата ще се отглеждат в интернати, ще се радват на труда си хората - така, както бе описано от Утопистите!


ами те вече са отпаднали, не виждаш ли?
а онова за жените и децата не е от утопистите а от карл маркс и фридрих енгелс-комунистическият манифест
Някои - са приели , че са отпаднали - други - не мислят така, а си правят ръцете на чукове, кожата на тъпан и главата си на бомба и излизат на борба с глобалистите, като вземат карабина Ruger Mini-14 и полуавтоматичен пистолет Glock 17 и отиват на остров Ютьоя (Utøya) ...

Що се отнася до "Манифеста .." не съм такъв познавач на интернационалистичните писания , като тебе america1332002 , но си мисля, че плановете на интернационалистите за общите жени и т.н. са описани примерно още от Томазо Кампанела ... :

.."Достичь этого Кампанелла хочет с помощью государства, которое карает и пресекает неправильное поведение. Также Кампанелла предлагает ликвидировать институт семьи как источник стремления к частной собственности, которое является причиной социального неравенства.
Кампанелла предлагает селекционный подход к деторождению: мужчины и женщины в Городе Солнца являются общими, исключительное право определять, кому от кого зачинать детей, принадлежит «начальникам»

.."Светската и духовната власт са поверени на един върховен водач (италиански: Principe Sacerdote), изпълняващ ролята на висш арбитър. Той е наричан Слънце или Метафизик. ... .. ... Задължително условие е всички да работят, за да не бива обезценен трудът на другите. ..."

Според друг виден мечтател - Лев Бронщайн (Троцки) след победата на Глобализма, хората ще полагат труд, в т. нар "Трудови армии.."
пил_и_пял
10 Мар 2017 17:09
Мнения: 4,790
От: Georgia
Ярмомелката
Знам тази дума! И ярмомелка съм виждал, бях преди първи клас - някаква детска градина - но помня - плющеше един ремък, плосък, дълъг; от едната страна в четвъртита метална фуния изсипваха зърното (вече не помня царевица ли, просо ли - кой каквото носеше), от другата се сипеше ярмата.... Шум, глъч, мръсотия - като на казан за ракия, но без веселбата на дегустацията... на английски е grinding mill, и изглежда също като тази от детството ми - видях една in the middle of a nowhere land в Африка, и спомените нахлуха...
Добави мнение   Мнения:34 Страница 1 от 2 1 2 Следваща