Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За две години 821 осъдени са избягали от правосъдието
Добави мнение   Мнения:11 1
komar1
19 Мар 2017 19:16
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
и сме нямали бегачи а?? Направо- майстори на спорта
Stirlic
19 Мар 2017 19:31
Мнения: 2,275
От: Cape Verde
И без туй само ги хранят при бай Ставри докато обжалват и ги пуснат, по-добре за електората да не го товарят освен емоционално и с издръжката им. Загубите са само за подкупните съдии и адвокати, обезверения народ и без това не очаква справедливост.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Stirlic
otvrat
19 Мар 2017 19:35
Мнения: 22,522
От: South Africa
От 1 януари 2015 г. до 1 януари 2017 г. 821 осъдени са успели да избягат след обявяването на присъдата им. 471 от тях са арестувани и изпратени в затворите.


Така представено това число стряска и много хора ще излеят ненужно справедливия си гняв. Но коректността изисква да се каже какъв процент от осъдените са тези 800 души (а всъщност 400). Сигурно е, че е нищожен, защото в противен случай щеше задължително да бъде отбелязано.
Ловкия
19 Мар 2017 19:49
Мнения: 56,087
От: Ghana
Но коректността изисква да се каже какъв процент от осъдените са тези 800 души (а всъщност 400). Сигурно е, че е нищожен, защото в противен случай щеше задължително да бъде отбелязано.

Коректността изисква и да се каже колко от тези, айде да приемем 400, са изнасилвачи, педофили, убийци, грабители на самотни старци...
inventus
20 Мар 2017 08:16
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
С други думи със бездействието си МВР все едно казва на всички осъдени "който може да избяга да го направи веднага и просто да не ни занимавате с глупости" И без това имат много работа...да дебнат по пътищата и да дремат по границата!
инсп.Мегре
20 Мар 2017 08:28
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
Ограничаването на придвижването на тези хора, очевидно нарушава техните общочовешки права. Всеки има право да извършва престъпления и да се опитва да се укрие от правосъдието. Дори и да е осъден! Присъдата не е повод за лишаване от общочовешки права и евроатлантически ценности. Държавата няма никакви права да ограничава тези хора, да ги стигматизира и дискриминира, чрез издаване на специални документи, електронни гривни и др.под. Същото важи и за разпространението на личните им данни към граничните пунктове, както и публикуването им по медиите и Интернет.
БившВълков
20 Мар 2017 10:15
Мнения: 94
От: Bulgaria
Би трябвало, ако някой е осъден още на първа инстанция, от съдебната зала да бъде откаран в затвора и оттам да обжалва, коклкото си иска.
Гледах по руската телевизия, как една лелка си сваляше бижутата и ги даваше на адвокатите си, защото не очакваше, че ще я осъдят, а те я осъдиха и и предстоеше път не в мерцедеса , а към колонията.
Nickolas
20 Мар 2017 10:59
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Как върви сега отиването до поликлиниката без белезници?
otvrat
20 Мар 2017 12:27
Мнения: 22,522
От: South Africa
Би трябвало, ако някой е осъден още на първа инстанция, от съдебната зала да бъде откаран в затвора и оттам да обжалва, коклкото си иска.


Би трябвало само в определени случаи. Защото между инстанциите аресът също е мярка за неотклонение.
Н16
20 Мар 2017 12:53
Мнения: 8,441
От: 0
Ограничаването на придвижването на тези хора, очевидно нарушава техните общочовешки права. Всеки има право да извършва престъпления и да се опитва да се укрие от правосъдието. Дори и да е осъден! Присъдата не е повод за лишаване от общочовешки права и евроатлантически ценности. Държавата няма никакви права да ограничава тези хора, да ги стигматизира и дискриминира, чрез издаване на специални документи, електронни гривни и др.под. Същото важи и за разпространението на личните им данни към граничните пунктове, както и публикуването им по медиите и Интернет, инсп.Мегре

Чакай сега, това как да се разбира? Всеки имал право да извършва престъпления - да убива и да изнасилва на воля? Това ли са евроатлантическите ценности? А да бъде застрелян, след като извърши престъпленията - има ли право?
инсп.Мегре
20 Мар 2017 14:24
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
А да бъде застрелян, след като извърши престъпленията - има ли право?


Зависи. Ако става въпрос за държавата в лицето на полицията, то НЕ. Това ще е директно нарушение на хартата за правата на човека и всякакви общочовешки ценности.

Но виж, всеки може да бъде застрелян от друга свободна личност, като удовлетворение на собствените му общочовешки права и евро-атлантически ценности.

Когато Атлант изправи рамене, никакви изкуствени, противоестествени структури, като държавата* е недопустимо да му се месят в удовлетворяването на естествените му права!

* Пояснение за неграмотните: САЩ, разбира се не е държава в този смисъл. САЩ е олицетворението на правата, свободите и ценностите на хората и затова представлява антропоморфна персонификация на идеалната свободна личност сама по себе си, със собствени права и атлантически ценности. Затова САЩ може да застреля всеки, когото си пожелае, като удовлетворение на собствените си права!
Добави мнение   Мнения:11 1