Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Голямото съобщение
Добави мнение   Мнения:5 1
Perseus
23 Апр 2017 20:18
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
Ще видим. Тръмп се доказа като най-голямата въртиопашка...
tryy
24 Апр 2017 10:11
Мнения: 1,325
От: Andorra
В България имаме още по-добра ставка и вече десетгодишна практика на пропорционален данък за бизнеса. Сега САЩ тръгват в нашата посока. Предполагам, че до няколко години ще ни доближат с ново намаление на данъчната ставка, а може би ще ни стигнат, като въведат десятък, както още от библейски времена се е облагал доходът от бизнес

Чудна работа! Как още не сме изпреварили американците?
Ама... сега... като тръгнат по нашия път... може и да ги по-настигнем...

Вероятно, когато човек чете библията от позицията на счетоводител (нищо лошо срещу счетоводителите) стига до подобни безсмислици, като извода за облагането на дохода от бизнес в библейски времена, пропущайки другите задължения на имащите "бизнес" в библейски времена.
Неразбирането на пропорционалния данък като баланс ограничаващ безконтролното нарастване на политическата власт на парите от такива светли интелектуалци и налагането на мирозрението им в света рано или късно ще ни доведе до режими, наричани в други времена с простото "плутокрация". След плутокрацията идва "хляб и зрелища" а после, "бащица" и да си плутократ става толкова несигурно, колкото и плебей.
Boev
24 Апр 2017 15:47
Мнения: 2,544
От: United States
Не ми се спори с Хърсев, но голям миш-маш е забъркал.
Сигурно е чел доста книжки, но за данъците в Америка (персоналните) няма представа.
Тука всеки може да отиде онлайн и да си попълни данъците - в много случаи без пари, или 10-12 долара в най-лошия случай.
Тези данъчни експерти, за които Хърсев говори и сигурно си мисли, че е един от тях обслужват бизнесите, или много сложни персонални сметки с разнородни инвестиции, доходи от имоти, и други такива.
Масово хората САМО имат доходи от работата си, плащат си заема за къщата (получават връщане на такси над определена сума), и ако децата им са в колежи получават облекчения за платените такси.
Като цяло нещата са много опростени, отнема до 1 час да си попълниш таксите и да ги пратиш на федералните и щатските данъчни служби. При това ги пращаш онлайн, не се налага физически да пращаш никакви документи и формуляри.
Ако си толкова некадърен, че да не можеш да отвориш програмата в браузъра и да си попълниш таксите сам - отиваш в някое бюро и за стотина долара ти свършват работата.

Това, което Тръмп обещава да направи е да облекчи корпоративните такси (да ги направи по-малко объркващи), и да намали таксите на средната класа - тези с доходи над 100-120 хиляди на година (250 хиляди на семейства). Сега те плащат непропорционално много.
99_чаши
24 Апр 2017 15:53
Мнения: 155
От: Bulgaria
Не изградим ли наша стратегия, нищо друго няма значение. На Хърсев и подобни им е широко около врата. Получават си хонорарчета за гледане на ЦНН и си пият мастичката. Така се живее 100 години. А ние какво да правим?
Maximus II
25 Апр 2017 09:06
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
От десет години имаме "плосък" данък 10%, и ни чужди инвеститори са се затичали насам, ни укриването на данъци е спряло?! И сме цъфнали, та вързали! Добре че има едни евросубсидии, които ги броят за инвестиции, и за БВП, та поне на хартия да изглеждаме не толкова зле.

И елитът изглежда си вярва сам на лъжите. Което не е добре, защото е социопатична черта. И чертае банкянският "пръв партиен и държавен ръководител" един красив живот, убеждава ни че сме забогатели, а 1/3 от българите се чудят какво да сложат на масата! Останалите сме на нулата, колко били нараснали спестяванията, а те са само в сметките на 2-3% българи.

А пропо,тия дни има две годишнини, днешния ден през 1792 г. Франция въвежда гилотината като средство за смъртно наказание, родила се е и марсилезата. Опичайте си ума, което е било, пак може да бъде, ония над вас като нищо ще ви пожертват, ако стане напечено.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Maximus II
Добави мнение   Мнения:5 1