Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Опикаване на бул. „Левски“
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
генек
01 Май 2017 19:33
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Не е лесно на соросоидите...
А това си е направо откритие:
Мисля, че просто има разпад на традиционни норми и ценности, на чието място или не идват нови, или са дошли такива, които не притежават потенциал за общовалидност.

-----------------
Сайтът на Генек

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: генек
Drug
01 Май 2017 20:06
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
А може би действията на клошарката са просто израз на нейното отчаяние и нейният начин на протест срещу всички тези "прилични минувачи"? Ама най-лесно е да намираме обяснение в западналия морал и в психичното здраве на нацията. А причините? - за тях ще пишат други...
Boev
01 Май 2017 20:21
Мнения: 2,544
От: United States
И‌ аз си помислих същото.
Както "обществото" се отнася към тази жена (тя е човек, нали?), така и тя се отнася обратно.
Чудя се как масово хората не са излезли да се изпикаят (и не само) на държавата и на всичко, което е останало.
Щото следващото е хората да грабнат коловете, и да замлатят самозабравилата се върхушка.
sluncho6
01 Май 2017 20:56
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Преди, нека да е 25 години, видях по улиците на Амстердам двама, отдалечени на петдесетина метра да се@@т на улицата и минувачите доста да се чудят.
Оказа се, че това било на много места и няколко поредни дни...някаква акция, срещу безразборното позволение кучетатат да правят същото и на никого да не му пука...Ииии сега в Амстердам няма вече купчинки кучешки л@йна по улиците, като тогава.
Lillian
01 Май 2017 21:00
Мнения: 3,710
От: Bulgaria
абе ,доста книжни мнения на съфорумците тук
още малко романтична героиня ще произведете и борец за свобода
искам само да съобщя, че лумпените рядко са такива, те са лумпени
то и авторът я е вкарал като символен образ и я е противопоставил на Народното събрание
не бива така драги, очевидно става дума за шокиращо неприемлив факт, моля да си остане такъв
да го кръщаваме бунт е нередно, обществото тук няма нищо общо, ако не е болест, това е свинщина
нищо друго
генек
01 Май 2017 21:09
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
И защо да е лумпен или луда /различни понятия са/? Защо да не е авангардна художничка? Като оня, дето вика: "Писна ми, ще взема да се изтропам на улицата!", а приятелчето му отговаря: "Недей! Профаните няма да те разберат"...
Каква е разликата с "художниците, дето един си заковал топките на площада, друг си затворил пръдните в консерва, а трети направо напълнил кутийки с лайна? И ги купуват ЕнтЕлегентите, а после разсъждават върху падането на морала сред простия народ...
---------------------
Сайтът на Генек

zdran
01 Май 2017 21:38
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Чета форума и се сещам за брадатия виц:
"Остави ги, Ламбовки, няма да те разберат."


/\\eko
01 Май 2017 22:21
Мнения: 4,397
От: Bulgaria
Браво на тази жена.Мисля си,че може още по твърдо за се "изкаже"след 1 януари,дано има много журналисти по улицата.
На Бат ви Боко му миха главата с лайняна вода и партнерите се възхищавахте на това?
Drug
01 Май 2017 22:22
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Lilian - права си, но всяка теория има право на съществуване докато бъде отхвърлена или доказана. Иначе, приказки много, но ако автора си бе направил труда да пита клошарката наверно не би написал горното. Последното ме кара да мисля, че именно това е причината да не я пита. Макар и поведението да зависи от групата, както генек отбеляза по-горе не малко "прилични" граждани с гордост вършат къде-къде по неприлични действия. Например, колко умни красавци тук ръкопляскаха на творбата на чеха черни? Та изводите за влошаването на психичното здраве и морала на нацията макар и демонстриращи тенденция без някакви поне оскъдни указания на причините и действия за отстраняването им са си генерализирана констатация на факти.
sluncho6
01 Май 2017 22:43
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Тов.друг, "творбата" и трябват кавички. То и жената там е сътворила "творба" от типа на т.н. инсталация...
Drug
01 Май 2017 23:00
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Опааа, усетих че съм пропуснал. Разликата и във феновете им...
Butch
01 Май 2017 23:37
Мнения: 6,934
От: United States
това е свинщина
нищо друго

Имаше си три свята. Първи, втори и трети. Вторият (с всичките си кусури, беше алтернатива на първия) се свлича бързо към третия.
Нищо не сте видели още.
Макар че съм виждал "homeless" -и, облегнати по мраморните стени (на банките) на най-туристическия град San Francisco - по бизнес улицата Market Street с течност която тече от тях. Не се разбираше дали беше бира или друго. Преди няколко години. Мизерия има навсякъде.
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: Butch
Eisblock
02 Май 2017 00:19
Мнения: 9,157
От: Iceland
Понеже София не е Клошмерл, та затова вероятно няма улични писоари, дори полуоткрити и видимо не скъпи за строене, такива където краката на облекчаващите се ще се виждат. И след като няма, къде аджеба да отиде човек, особено сутрин или късно вечер, когато и заведенията или ги няма или са затворени?

За такива екстрени случай си нося една пластмасова бутилка за вода с широко гърло в колата, ако се наложи...

- Няма да се излагаме де!
Drug
02 Май 2017 01:51
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Може и памперси. Ама отде тая женица клошарка да вземе пари за памперси. Пък и едва ли ще я пуснат там дето зимуват "приличните хора" да се облекчи. Обаче вместо да препикае банката, тя да вземе та в средата на на тротуара. Не съм и дръзвал да си помисля че един такъв акт ще бъде изтълкуван като борба за свобода, а ПОВТАРЯМ може би е израз на отчаяние и протест срещу безразличието на "приличните". Между впрочем не бях чувал за лумпен-борец за свобода. За мен много от "приличните" са лумпени загледани да прескочат локвичката (или трупа на жената) за да не си изцапат ботинките. Според Лилиан излиза, че све що е клошар е лумпен. Ще напомня че никой не е застрахован да стане първото и автоматично да се превърне във второто.
ata
02 Май 2017 04:08
Мнения: 2,197
От: Bulgaria
Ламбовски, добро ти е, но можеш много повече. Задълбочи се. .
Damage_case
02 Май 2017 07:39
Мнения: 1,839
От: Bulgaria
Почувствах се прецакан, че изчетох докрай този откровено безсмислен текст. Идва ми да го върна на Ламбовски, изпращайки му няколко снимки на истински гнусни и безпардонни хоумлеса, които виждам почти всеки ден, на места, пред които въпросния участък на бул. "Левски" изглежда като Мосул или Алепо. Пикаещата крава от есето му ще му се стори като временно притисната от превратностите на съдбата графиня - бяло емигрантка. Но, както мъдро отбеляза някой по-горе, да чукаме на дърво - никой не е застрахован да превърти и да се озове на улицата.
Drug
02 Май 2017 07:54
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
С чувство че ставам банален. И все пак не е нужно да превъртиш за да останеш на улицата. Обратното е по-точна констатация. Четох преди време интервюта с бездомници в щатската столица. Неколцина от тях останали сами (децата им нейде из други щати), с възрастта станали неконкурентноспособни на трудовия пазар и останали без работа и доход, което рано или късно води до улицата. И питат един ами защо не отидеш да живееш при децата си. А той отговаря, че го е срам и ги лъже че е добре финансово (за да не ги докара до собственото си дередже - си мисля аз). А често наблюдавам полицаи да арестуват без никаква видима причина бездомници.
керпеден_1
02 Май 2017 08:30
Мнения: 9,911
От: Bulgaria
А, бе, ентелегентите! Начело с автора от едно прозаично просташко събитие една камара анализи направихте. Да ви питам аз умници ,ако сте с простатит и ви се пикае като на кондуктор къде ша го сторите по тази улица ,в този град,щото случва се ,човещина.Нема кенефи у София и не само там , а и да има се с пари са , таз у заведение нема да я пуснат... Работата е толкоз проста , те още малко и внушенията на картинката от пиканото ще ми анализират!!! Де , мотика , де!!! №5!!!Кучешките купчинки нема ми да анализирате, а?
Nafarr
02 Май 2017 11:39
Мнения: 2,780
От: 0
Нема кенефи у София и не само там , а и да има се с пари са , таз у заведение нема да я пуснат...


Няма и улични кошчета, а ако има, не се събират редовно, ако има контейнери за боклук, капаците им висят отворени, а до тях се изхвърлят едрогабаритни отпадъци...

Живея в квартал, в който пък изобщо няма улични кошчета, ако не се броят тези по спирките, в които някои се изхитрят да изхвърлят битовия си отпадък...

Инспекторите по чистотата умилно нехаят...

Тоалетни пък има само на пазара, в които, познайте, нощем се складира стока за продан...

Остава ни единствено надеждата, че по време на председателството състоянието на чистотата на града и страната ни няма да убегне от погледа на гостите...

Пример: преди години обърнах внимание на инсп. по чист. в общ. Искър, че около езерото има около 30 улични кошчета, отпадъкът от коите не се събира със седмици.

Решението, което дамата предложи, бе КОШЧЕТАТА ДА СЕ МАХНАТ ВЪОБЩЕ.

Няма кошчета, няма проблем; няма тоалетни, няма грижа за тях да са чисти...


Струва ми се, че ако в един парк, примерно, няма тоалетна, и родителите не могат да заведат детето си в нея, когато има нужда, те просто го изпикават на пътеката или на тревата... Ако направиш забележка, ще те счетат за безсърдечен...


diego_simeone_14
02 Май 2017 12:20
Мнения: 3,592
От: Bulgaria

Според мен е било осъзнат протест... или пърформънс - срещу или ЗА председателството на ЕС...


Drug
02 Май 2017 19:12
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
керпеден_1
02 Май 2017 08:30
А, бе, ентелегентите! Начело с автора от едно прозаично просташко събитие една камара анализи направихте. Да ви питам аз умници ,ако сте с простатит и ви се пикае като на кондуктор къде ша го сторите по тази улица ,в този град,щото случва се ,човещина.Нема кенефи у София и не само там , а и да има се с пари са , таз у заведение нема да я пуснат...

***
Единствената жена за която се сещам да има простата е оня трансгендерния олимпийски шампион Дженер, половинката на майката на кардашанките. Ама то сигурно щото съм ентелегентин? Вчера по късна доба отворих яху и гледам щерка му с гол задник на Мета Гала снобското зборище. И отдолу към оня момент към 2000 коментара на американски ентелегенти - всичките единодушни в отвращението си. Та питам кой е по-голям простак - онази женица в София или това американско селебрити?
Добави мнение   Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща