Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
МОН смята да издири и върне в училище 21 000 деца
Добави мнение   Мнения:6 1
zzz07
16 Май 2017 21:50
Мнения: 5,983
От: Luxembourg
Експертни екипи на МОН


вероятно и експертите и пишещите тия редове нямат хабер за какво иде реч.
zzz07
16 Май 2017 21:52
Мнения: 5,983
От: Luxembourg
Новите учебници за 2-ри, 6-и и 8-и клас, по които учениците от тези класове трябва да започнат да учат от 2017/18 г., няма да са готови за 15 септември т.г.

това им е експертизата и експертизанщината!

ама няма да кажа какво точно мисля, че ще последва бан!
а мисля каквото мислят сто процента от хората запознати с тая работа.
вила
17 Май 2017 08:11
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
Вчера той представи приоритетите си, сред които справяне с неграмотността

Ето Ви го обобщаващият резултат от прехода от СОЦИАЛИЗЪМ към КАПИТАЛИЗЪМ,наричан нахално-демагогски демокрация-от водеща образована нация сме затънали в масовата неграмотност...А по своята същност твърдението ,че у нас преходът е към демокрация,е грешно.Демокрацията не е обществена система,каквито са социализмът и сега капитализмът,демокрацията е характеристика на определена обществена система.Имало е робовладелска демокрация,капиталистическа демокрация,социалистическа демокрация. Но...,обществената система-капитализъм,социализъм може и да не е демократична...Та днес у нас пак се създава капитализъм с познатото му от историята първоначално натрупване на капитала,но този капитализъм не е демократичен...Ха честита "демокрация" грамотни люде.
dissidentbg
17 Май 2017 14:41
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
Ако ще трябва да ги "издирват". Това означава, че тези деца не са регистрирани и нямат кръщелно свидетелство. Родителите им могат да ги продадат или дори да ги убият, без някой да разбере.
Survivors
17 Май 2017 14:58
Мнения: 3,252
От: Bulgaria
Щели да пращат екипи сега... като че ли досега не е било задължение на РИО да знае колко деца подлежат на обучение!

Не е ясно как точно ще става издирването - дали учителите ще посещават домовете на подлежащите на записване в учебно заведение деца, нито как ще бъдат мотивирани да го правят.

Да плаче ли човек, да се смее ли... Не знаели как ще ги издирват.

И как щели да ги мотивират - сякаш основното образование не е задължително и от десетилетия има законови санкции спрямо нарушителите.

Пълна идиотия и безпомощност за елементарни неща.
FuFighter
17 Май 2017 15:44
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Е как да ги мотивират? Спират им помощите, а ако директор позволи родителят да мушне просто така непопълнена молба за отсъствие без дата в дневника, да е аут от системата до живот. Не може от една страна да искаш директорите да налагат санкции за неприсъствия на ученици, а от друга да ги поощряваш когато същите тези диванета са на училище.
Добави мнение   Мнения:6 1