Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Художници бранят спорния паметник "1300 години България"
Добави мнение   Мнения:8 1
fractal
06 Юни 2017 21:10
Мнения: 9,824
От: Bulgaria
може да се монтират фотоволтаици захранващи монитори на които да се показват филми за България
Републиканец
07 Юни 2017 08:50
Мнения: 2,886
От: Bulgaria
Простолюдието иска да руши нещо, което не разбира.
Тогава логично е там да има паметник на Славчо или на Пайнер или на някой тяхноподобен.
Пикачу
07 Юни 2017 11:34
Мнения: 8,152
От: South Africa
Всъщност, паметникът много точно изобразява, какво е настоящето на България, градена с кръв и сълзи цели 1300 години !
аиг
07 Юни 2017 16:48
Мнения: 2,070
От: Bulgaria
Уф, стига бе. Не мога да разбера какво искат тези художници, а и Старчев се е заинатил като магаре на мост заради едната чест. Това нещо СЕГА е грозно. Нямам спомен за него в цялата му прелест, но сегашното му състояние е факт. Колко стотици хиляди трябва да се вложат, за да се възстановява нещо, което разделя обществото. Как тези творци, воглаве със скултора преди не издигнаха глас да се поддържа и възстанови монументът, а сега искат да запазят, в това му състояние, този ужасен тумор, на едно от най-емблематичните места на София. Имам усещането, че никога не е бил на място и не се е връзвал със средата, особено като се погледне от НДК към Патриарха паметникът нарушава хармоничната, иначе, гледка.
Дорис
07 Юни 2017 16:55
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Нихилисти. Като Базаров от "Отцы и дети". Всичко трябвало да се разруши, за да се строи наново. От разрушителите обаче не стават качествени строители.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дорис
аиг
07 Юни 2017 17:26
Мнения: 2,070
От: Bulgaria
Съжалявам, но паметникът вече е разрушен. Преди години е трябвало да се изрази активната гражданска позиция, за да се запази. Другото е да се заинатим, да запазим статуквото, докато съвсем не се превърне в купчина желязо, а през това време активно да грози центъра на София. Поне аз не виждам друга позиция на защитниците, освен тази.
Sofiaman
07 Юни 2017 17:30
Мнения: 1,199
От: Bulgaria
Брей, тоя паметник повече отричане събра от Айфеловата кула по времето на Мопасан: "Висока и мършава пирамида от железни стълби с по-скоро тромав и гигантски скелет, чиято основа сякаш е направена, за да носи ужасен паметник на Циклоп, а оттам се проточва в смешен и тънък профил на заводски комин." Нашите критици са по-лаконични: "седмоъгълен петохуйник". И мнението им е безапелационно: "Трябва да се махне, защото на МЕН не ми харесва!" Пуснаха се съвсем неподходящи аргументи за възстановяването на войнишките плочи, които първо, не са били на неговото място, и второ, били са в двора на военен гарнизон, а не в парка на Националния дворец на културата. Паметникът преди всичко е посветен на една велика дата, има модерна "визия" и вместо да се възстанови, не, да се разруши! Щото "на мен" не ми харесва!
аиг
07 Юни 2017 17:56
Мнения: 2,070
От: Bulgaria
Пак ще повторя, поне аз не съм видял активно изразено мнение за възстановяване. Тези художници и Старчев се изокаха, когато вече е полуразрушено и дойде времето да се маха. А самият факт, че една цяло поколение не помни паметника в нормалния му вид, показва колко им е пукало на защитниците през тези години, а може би показва и как е построен. Монументът 1300 г. България, не издържа и 50 години. Да са го поддържали на времето. В момента ще е загробване на стотици хиляди, за да се доизгражда на ново, а ако наистина има корозия на конструкцията, наистина ще е на ново. За тез пари има по-належащи задачи.
Добави мнение   Мнения:8 1