Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Не ни трябва Министерство на културата, за да подкрепяме културата
Добави мнение   Мнения:5 1
ablepsia
21 Юни 2017 01:43
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Гражданите, а не чиновниците трябва да решават кой и какво да бъдат финансираниАко граждани като автора, който изписва "Лидъл", "Била" и ЮНЕСКО на латница, започнат да решават кое и какво да се финансира било за реставрация на археологически обекти, било за друго, ще се докараме до финансиране на "Пайнър", пародон - Payner.

Бел(д)ите, сторени от ГЕРБ с паметниците на историческото ни наследство, са работа на съда и компетентните специалисти - историци, археолози, реставратори, а не на гражданите. Впрочем никой не обръща внимание на възраженията и протестите на археолозите - ето в това трябва да се включат гражданите - да подкрепят специалистите, а не да решават кое и кой да получава финансиране.
ablepsia
21 Юни 2017 05:09
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Отделно, че част от чалгарските реставрации и нямеси се извършват по европроекти и други, нетоталитарни, специалисти отпускат средствата и проверяват извършеното, ама нали трябва да са псува "тоталитаризма" дето седнем и дето станем.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ablepsia
Simplified Solutions
21 Юни 2017 07:08
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
ето в това трябва да се включат гражданите - да подкрепят специалистите, а не да решават кое и кой да получава финансиране.
Юнкер
21 Юни 2017 12:27
Мнения: 1,893
От: Bulgaria
Идеята е не да се подкрепя културата, а да се финансират кръг от хора твърдящи, че се занимават с изкуство и култура. Тази идея успешно е реализирана и няма тенденция за промяна.
Давам пример
http://www.bgcino.com/%D0%BF%D1%83%D0%BA-2015/

Бюджет: 1 000 000 лева
Приходи: Няма данни

Няма и да има! Продукт излязъл 2016 г. с драматургията и естетиката от 1980-та. Качество на анимацията е разсмиващо, а озвучаването е на гаражно ниво тип "кабеларка". Приходи може и да има за някого, защото очевидно поне половината (дори 2/3) бюджет не е влязъл в изпълнението на проекта. С другите пари е скалъпено ето това нещо, което е неспособно на гледаемост и възвращаемост.
https://www.youtube.com/watch?v=5eHGWDggTKk

Бюджетът е държавен!!!
Пикачу
21 Юни 2017 16:24
Мнения: 8,152
От: South Africa
Точно срещу тези чалга ремонти протестираха изявени дейци на културата.


Там е проблемът, че т.нар. изявени дейци само ръчкат с шпаклите и с четките, а за пресъздаване и строителство , не ги търси .
Поне да не сме виждали средновековни замъци в Европа, които се поддържат и пристрояват постоянно, сякаш бароните и графовете ей сега ще дофтасат на бял кон.
А туристите си вървят и ахкат, защото виждат нещо досущ като техните представи за старина. Което няма как да се случи , когато им показваме само основите на нашите къде по-стари крепости. И слабо ги грее туристите, като им разказваме , че камъните са отишли за градеж на някоя джамия, или ЖП гара !
Добави мнение   Мнения:5 1