Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Германия – лятна приказка: 2. Европа на Кол и еднополовите бракове
Добави мнение   Мнения:13 1
Meto ot Interneto
07 Юли 2017 20:22
Мнения: 17,783
От: Bulgaria

Хр_Атанасов
07 Юли 2017 20:41
Мнения: 992
От: Bulgaria
Супер лексика, ярки успоредности и връхни творения за двойнствения аршин относно оценката на Х. Кол.
Г-н Денков - хубав край на седмицата!
tatyana1
07 Юли 2017 22:40
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Maximus II
08 Юли 2017 09:10
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Либерализмът умора няма, ще се спре, чак когато разруши всичко!

Либералите прокламират прогрес, чрез разрушаване на старото, но истинският им мотив не е свободата, а разрушението, то ги опиянява, прави ги щастливи, за тях е наркотик и като истински наркомани никога няма да спрат...

А вие си вярвайте в прогреса, докато около вас всичко се разпада!
popangelov
08 Юли 2017 10:16
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Добре!
Денебал
08 Юли 2017 11:30
Мнения: 302
От: Bulgaria
Eпохата, белязана с двойствеността между лицемерната публичност и частната откровеност в политиката, надали някога ще приключи
Утринен зов
08 Юли 2017 21:51
Мнения: 1,538
От: Bulgaria
Всъщност даваме ли си сметка как чудовищно се промени (западна) Европа от времето на Кол досега. Разгул на толерастията и демагогията.
Г-н Денков
Kickaha
09 Юли 2017 00:25
Мнения: 2,342
От: Christmas Island
Можело да има и добри неща във вестника...
Fafner
09 Юли 2017 07:48
Мнения: 506
От: Bulgaria
30 юни 2017 или 6 шаууал 1438 г.

Нова европейска епоха...
Sofiaman
09 Юли 2017 10:28
Мнения: 1,199
От: Bulgaria
Какъв великолепен анализ! Наситен с информация, любопитни паралели и чудесен език. Има да се учат някои "професионални" колумнисти във вестника. Само не разбирам защо Д. Денков пише толкова рядко? Уж колумнист, пък няма и по една статия на година. Каква е тази работа?
Гладиатор
09 Юли 2017 11:32
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Отлично четиво, пропито с тънък, саркастичен хумор, макар че нещата не са за смях, що се отнася до всеобхватното погейчване и помюсулманчване на Европа, наричана все по често Гейропа и еврогейски ценности.
Maximus II 08 Юли 2017 09:10
Либерализмът умора няма, ще се спре, чак когато разруши всичко!
Точно.
Либертаризмът е идеология, чийто същностен смисъл е разруха на обществата и държавите им*. Всяко либерастко действие е насочено именно към това. Когато в обществата цари разруха, а държавите им хич ги няма, глобалния капитал ще властва по света в условия на нулево съпротивление. Глобалните кмет даскал и поп, ще правят каквото си искат и където си искат.
Част от прозренията на Оруел вече са действителност. Радетелите за единствена сила на Земята -- САЩ, на които някои кой знае защо се кефят **, бидейки пълен владетел, ще породи по естествен начин -- по правото на силата -- глобален тоталитаризъм. Чакат ни неща като масова чипизация, която вече се изпробва опитно, засега върху доброволци -- като първа стъпка, малка крачка към масовата чипизация. Можем само да се молим, по света да останат повече центрове на власт и повече места със здрав разум, където либертаризмът няма да зарази обществата***. И да се молим, че ще се вземем в ръце, за да ни помогне Бог, и сами ще строим страната си по своему, по нашите си, Български ценности, вземайки най-доброто от Царство България и Народна Република България, както и от пребогатият ни исторически, в т.ч. и на грешки, опит.
Иначе, България и други малки новоколониални васални страни са обречени -- ще загиват стъпка по стъпка, ако не се вземат в ръце, а уйдисват на Западните акъли, Западни и либерастки ценности
Осъзнаваме ли изобщо, че ние вече нямаме право да вземаме нито едно възлово държавническо решение сами -- та нали ако решението е държавническо, либерастите от Брюксел и глобалните господари от Вашингтон няма да разрешат да се случи.
България може да взема само дребни административни решения служещи за ръководене на провинциалната Брюкселска територия именувана България, географски ****.


--------------------------
* Естествено, за това е нужно да се разруши най-малката съставна на обществата -- семейството -- гейсемейства, лесбосемейства, семейни съжителства, изземване на деца от родителите, заради един плесник ...
** САЩ са страна - инструмент на глобалното задкулисие, чрез която То налага волята си над Земята
*** Затова тука често се казва --- Бог да пази Русия ! За да има надежда за света и за България -- Бог да я пази !

**** Т.е. духовно, идеологически, софтуерно, България е почти труп.
Веществено, материално и хардуерно България също е почти труп, поради видимия факт, че ние - обществото, не владеем нито един възлов отрасъл от обществено-държавното си стопанство, преминало от обществено владеене към всеобщо частно-владичество (масова приватизация), при това на чужди, глобални фирми, почти всички свързани с глобалния капитал (това е и най-голяма измама в Историята -- грабеж и колониализиране на държави посредством вменяване и внедряване в обществата на лъжливи обществени у, в т.ч. и пропаганда за емигриране, довела да изтичане на най ценното богатство -- хората и грабеж на мозъци).
Та ние не владеем нищо от общественото си стопанство. А нещо, което не владееш -- не можеш да управляваш. Никоя държава не е възможно да съществува само от такси и данъци, без да трупа дългове, заробвайки се икономически.

И тъй като България е почти труп, нужно е това, което наричаме Възраждане. Така както са го правили предците ни в най-тежки времена -- във времето на Асен и Петър, във времето на Паисий, Раковски и Левски, по време на Съединението.... когато са се намирали Будители, повели и Възкресили народа си с обединяваща идея -- Освободителна, Възраждаща, Съединителна.

Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Mrx++
09 Юли 2017 18:43
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Абе туй автор защо пише за Страсбург, а не за Хамбург. В Страсбург са се събрали различните европейски зелки, а в Хамбург народа.
Н16
11 Юли 2017 19:25
Мнения: 8,441
От: 0
Бундестагът одобри пълната легализация на еднополовите бракове
Ми то който е имал нагласата - и досега си е действал по тоя въпрос. Но как ще се разможават, все пак - 2-ма от мъжки пол..
И тъй като България е почти труп, нужно е това, което наричаме Възраждане. Така както са го правили предците ни в най-тежки времена - във времето на Асен и Петър, във времето на Паисий, Раковски и Левски, по време на Съединението.... когато са се намирали Будители, повели и Възкресили народа си с обединяваща идея - Освободителна, Възраждаща, Съединителна.
А тогава е нямало и интернет - но хората са живеели на 1 място. Сега са по разпръснати - по света..
Добави мнение   Мнения:13 1