Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Фармаиндустрията е все по-щедра към лекарите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:64 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
9101
15 Юли 2017 14:19
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Фармаиндустрията е все по-щедра към лекарите

Което се плаща от пациентите.
Hush Canadski
15 Юли 2017 14:31
Мнения: 577
От: Canada
Аз на мойте фамилни доктори тука им викам " my local pharmaceutical representative"

Нея един приятел дъщерята завърши и се хвана към една фармацевтична продавач на лекарства . Облича си късата поличка и ходи на обяди с доктори. Стана продавач номер едно. Изплати си образованието за 6 месеца! Кара вече БМВ - ново и голямо. Мама и тати - авиационен инжинер и химик не могат да си позволят такава кола.

Моралния казус. Майка и вика - разбира се че не съм ОК, ама ако не е тя, някой друг ще я прави тая работа и ще събира парите.
Неверния Тома
15 Юли 2017 14:42
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Ами шом не харесвате докториТЕ, послушайте Гладиатора. Не ползвайте лекарите за медицински цели. Слушайте баячки и други лечители. Ние сме свободни хора в свободна страна!
rover
15 Юли 2017 15:28
Мнения: 8,441
От: Bulgaria
Неверния Тома 15 Юли 2017 14:42

инсп.Мегре
15 Юли 2017 18:57
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
Когато лекуването на болни се превърне в бизнес, от значение е само печалбата. Пациентите са винаги на второ място. Ако оздравеят добре, ако не, пак добре. Стига печалбата да е достатъчна.

Например, ако лекарите-бизнесмени имат избор да излекуват една болест или да я превърнат в хронична, винаги ще изберат вторият вариант.

За щастие има (все още) лекари, които поставят здравето на пациентите на първо място, а печалбите на второ. С добре промити от социалистическата пропаганда мозъци. Да са живи и здрави и да векуват!
Manrico
15 Юли 2017 19:07
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Доколкото съм чувал, разходите по разработването на едно ново лекарство могат да стигнат милиарди. За да ги вложи някой тези милиарди, обикновено иска да му се върнат, и то с печалба. Затова и лекарствата са скъпи, и за маркетинг се харчи (което си влиза в цената на лекарството). Който иска да се лекува с нови медицински технологии, ще плаща - или ще търси кой друг да плати. Който не иска, може да се лекува при лекари, които лекуват от морални подбуди със стари и евтини лекарства или при знахари с билки. Хубавото е, че има избор.
rover
15 Юли 2017 20:10
Мнения: 8,441
От: Bulgaria
*
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Гладиатор
15 Юли 2017 21:57
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Неверния Тома
11.45:Ако правилно разбирам ГЛАДИАТОРЪТ, трябва да се забранят научните конгреси,
14,42:Ами шом не харесвате докториТЕ, послушайте Гладиатора. Не ползвайте лекарите за медицински цели
На това му се вика логика - трепач. Мисли възникнали от нищото, в главата, и неопираща се о нищо смислено (логично)
Боже святи, Свят, майко природо, защо си им отнел и разумът, и мисълта и мисленето (логиката). Защо не им остави поне нещо, поне малко, поне милиметър мисъл под повърхността ...
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
PONTIECA
15 Юли 2017 22:42
Мнения: 4,126
От: Greece
-διαπλοκή-
невидима мрежа от интереси
тоест взаимообвързванеτο на интереси с цел незаконна облага и обслужването на тези, които участват в тази схема ..


Нарочнно се повтарям, някой тук не могат да вденат елементарни неща. Или пък са пряко заинтересовани ...
Сега ако някой от вас може да вмести тук някъде "Хипократовата клетва" ще съм благодарен.
SgtTroy
15 Юли 2017 23:00
Мнения: 6,667
От: Mauritius
Сега ако някой от вас може да вмести тук някъде "Хипократовата клетва" ще съм благодарен.


Веднага.
Ама намери първо текста, прочети внимателно и виж за кво става дума там.

А иначе нещата (в глобален план) са поставени така, че лекарите са зависими от големите фармацевтични компании, като големите пари са в болниците, здравните фондове и т.н., не толко на по-ниските нива на мрежата.
aldycrown
15 Юли 2017 23:35
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Доколкото съм чувал, разходите по разработването на едно ново лекарство могат да стигнат милиарди.

Руснаците успяха да създадат ДВЕ ваксини срещу ЕБОЛА, със 100% ефективност. И не за милиарди. Но предизвикаха справедливия гняв на пиндосите, които бяха патентовали ЕБОЛА като тяхна болест. И претендираха на правото само те да я лекуват и прилагат техни ваксини. За дермократите човешкият живот се цени като живота на добиче - колко може да се изкара от него.

США недовольны российской вакциной от Эболы

http://politikus.ru/articles/68445-ssha-nedovolny-rossiyskoy-vakcinoy-ot-eboly.html

taidzi
16 Юли 2017 07:32
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
тази индустрия все повече разкрива колко прилича и е мафия. лошото е че докторите в огромна степен са съгласни и вече не го крият.
Гладиатор
16 Юли 2017 10:21
Мнения: 8,326
От: Bulgaria

aldycrown 15 Юли 2017 23:35
Руснаците успяха да създадат ДВЕ ваксини срещу ЕБОЛА, със 100% ефективност. И не за милиарди. Но предизвикаха справедливия гняв на пиндосите, които бяха патентовали ЕБОЛА като тяхна болест.
aldycrown, по връзката, която си дал:
" Преди време Барак Обама насаждаше мислата, че « трите главни заплахи » за мира са ДАЕШ, Русия и Ебола. Една от « заплахите » -- Русия, вече бастиса другите две Ебола, и ДАИШ.... ", които САЩ не искаше да бастиса
Язък за 2-те заплахи -- язък за американските далавери


Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
hamel
16 Юли 2017 10:27
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Още един път - няма как лекарите да са в течение на постиженията на фармацевтиката, ако не ходят на семинари, конференции и презентации. Ако знаете друг начин - споделете.
инсп.Мегре
16 Юли 2017 11:03
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
Още един път - няма как лекарите да са в течение на постиженията на фармацевтиката, ако не ходят на семинари, конференции и презентации. Ако знаете друг начин - споделете.


Четене на специализирана литература? Посещаване на интернет сайтове? Организиране на интернет конференции?

Аз не съм лекар, но също съм специалист в област в която постоянно всичко се променя и използваните компоненти са производство на глобални почти монополисти на пазара. И също съм посещавал подобни конференции, изложения, панаири, обучения и подобни. Вече спрях, защото подобни мероприятия са абсолютно безполезни. Целта им е една, чрез НЛП, софри, подаръци и патетични речи да се внуши на клиентите, че производството на фирма X е най-великото и именно то трябва да се купува, нищо, че е по-скъпо от на фирмата Y.

Показват се безсмислени презентации съдържащи 90% боклук и 10% полезна информация, която така или иначе фигурира и на сайта на компацията под формата на техническа документация.

Които от моите колеги ходят на такива мероприятия го правят съвсем не "за да се запознаят", а заради купона и безплатното ядене и пиене и сувенирите.

Обзалагам се, че при лекарите е абсолютно същото!
DrRigid
16 Юли 2017 11:07
Мнения: 1,220
От: Macao
Неверния Тома 15 Юли 2017 11:45
Ако правилно разбирам ГЛАДИАТОРЪТ, трябва да се забранят научните конгреси, трябва да се забрани научната медицина, трябва да се забрани науката. Път на вярата и суеверието! Плацебото ще ни излекува - и здравно, и социално.

След като моята докторка ми каза, че има винаги подготвена пътна чанта за да пътува събота и неделя в спа и хубави курортни местенца, където им представят най-новите лекарства, след като поемат на джи питата всички разходи, престанах да купувам тия лекарства, които тя ми предписваше...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: DrRigid
Simplicissima
16 Юли 2017 11:16
Мнения: 1,566
От: Bulgaria
Ако на конгресите и семинарите докторите имат време да задават въпроси и да коментират със свои колеги лекари, то туй е чудесно средство за поддържане на професионална кондиция. Предполагам обаче,че фармацевтичните конференции не са много по-добри от безплатните рекламни екскурзии, на които продават разни фалшиви лечебни уреди на бабичките.

Изобщо -- защо лекарите трябва да си зарязват работата и да пътуват, когато представителите на фармацията могат да посещават болниците? И там да отговарят на кръстосания разпит на лекарския колектив? Лекарите с практики извън болниците ще пътуват сравнително малко, за да посетят подобна лекция. Стига да искат да са в крак с времето. Евтино, удобно, ефикасно. Е, без корупция, ама всяко решение си има недостатъци

Да не говорим за доброто старо критично четене на научни статии. И за специализациите в добри клиники.
PONTIECA
16 Юли 2017 11:31
Мнения: 4,126
От: Greece
Ама намери първо текста, прочети внимателно и виж за кво става дума там.

ЗА ДАЛАВЕРА?!?!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: PONTIECA
hamel
16 Юли 2017 11:33
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Четене на специализирана литература? Посещаване на интернет сайтове? Организиране на интернет конференции?
Абе, ако става дума за комп. хардуер е едно, а ако става дума за човешки хардуер - съвсем друго.
hamel
16 Юли 2017 11:36
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Организиране на интернет конференции?
Тва е интересна тема, натам вървят нещата, но сепак докато се регуляризират - треба и да живеем почти през цялото тва време. В смисъл, да сме живи - животът като форма на съществуване на белтъка (Фр. Енгелс)
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: hamel
Добави мнение   Мнения:64 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща