Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Случаят "Брендо" - италианска, румънска и българска версия
Добави мнение   Мнения:5 1
AnonimusBG
19 Сеп 2017 20:13
Мнения: 2,670
От: Bulgaria
Май са го закопали някъде за да не се появи нещо, което не трябва да се появява.
zdran
19 Сеп 2017 21:06
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
италианска, румънска и българска версия

А холандската, немската и австрийската версия е: Шенген - нъц.
DukeNukem
19 Сеп 2017 21:25
Мнения: 1,239
От: Bulgaria
Тия много са се разбързали, сигурно за да отчитат дейност и може да са пропуснали нещо. Виж внимателния подход у нас гарантира, че всичко ще се огледа детайлно, но ще трябват поне още 10 години, после някой съдия ще напише мотивите след още 5-10 и чак тогава, със сигурност ще се вземе правилното решение. Казал го е народа: "Хубавите работи стават бавно".
Непримирим
19 Сеп 2017 23:04
Мнения: 23
От: Germany
Явно единственото сигурно е, че този елемент е изключително ценен свръхсекретен "сътрудник" на управляващата ни пасмина. И ако случайно си отвори устата ще събори цялата нагла управляваща шайка. А за да е жив още, сигурно държи доста компрометиращи материали, като животозастраховка.
transdanubians_sck
21 Сеп 2017 19:08
Мнения: 50
От: Russian Federation
Щастливецът Брендо и страната на избягалите. Има ли съмнения, че Борисов го държат сикаджии?

20 Септември 2017

Иван Бакалов  
[Снимка]
На годишнината на СИК през 1995 г. Бойко Борисов (вляво) между Красимир Маринов-Маргина и Николай Златев от Туристспортбанк. Вдясно е Венцислав Стефанов. Снимка: личен архив

„Брендо изчезна”, съобщават медиите.
Евелин Банев-Брендо е мащабен клиент на правосъдието в няколко държави.
Неотдавна Върховният съд в Италия потвърди окончателно 20-годишната му присъда за трафик на кокаин. А защо не е там, където го държаха в ареста, докато излезе окончателната му присъда? Защото българските власти са поискали екстрадиция да го съдят за по-малки престъпления. И Италия екстрадира Брендо у нас, уж в правова държава член на ЕС. Където Брендо изчезва…

Първо Апелативният съд на България го оневинява. Оставя му правото да си пътува свободно зад граница. Въпреки че има и 10-годишна присъда в Румъния за трафик на 51 кг кокаин. Осъден е задочно там, защото българските власти отказват да го екстрадират. Прокуратурата му повдига по-маловажно старо обвинение и при това положение екстрадицията се отлага.

Брендо е свободна птичка, с две присъди за 20 и и за 10 години в Италия и Румъния. Издава книга, събрала философията му за живота. Медии му се радват, има приятели журналисти. За контактите с политици всичко е скрито, но… То е ясно, в такива взаимоотношения всичко се плаща.

Наричат нашия Апелативен съд – Съдът на свободата. И не винаги заради благосклонността на съдиите. Най-често нещата се решават още от прокуратурата. Тя внася съшити калпаво обвинения или въобще не внася, или с процедурни нарушения. Така на съда не му остава друго, освен да освободи някой знатен бандит.

Брендо е един от кокаиновите крале на Европа, може да се каже и на света. И е израснал като такъв благодарение на благосклонното отношение на българските власти. Не само правораздавателни. Такъв бабаит не се става без политическа протекция. Както е известно в България правосъдието и МВР са силно повлияни от политиката. Дори може да се каже по-точно – силно подчинени.

От 2009 г. насам най-влиятелният човек, включително върху правосъдието, вече трети мандат премиер, е произлязъл от следите на мутрите. За Борисов има куп сведения, доклади и свидетелства за криминално минало или участие в групировки с криминални деяния.

Така босовете на една от големите групировки СИК, част от чието съзвездие е Борисов, са си гарантирали свободата. Маджо е недосегаем. Пашата е близък приятел на Премиера. Големият Маргин се разболя от дискова херния и др. „тежки” болести и бързо отърва ареста, а и до присъда не се стигна. Неговият брат Малкия Маргин избяга в чужбина, пуснат от ареста. Не го и търсят. Вероятно идва инкогнито или тайно пребивава дълго тук и се надсмива над държавата. Управлявана от негов авер. Защото, след като си бил обслужващ персонал на босовете на СИК, какъвто е бил Борисов, близо е до ума, че за него има страшно много компромати у същите тия босове. Някой съмнява ли се? Съмнява ли се, че го държат?

Всички по-едри бандити в България или избягаха, след като са осъдени – като братя Галеви – или отърваха присъдите. И са на свобода.
Това е страната на избягалите бандити. И дори ако наречеш някого от тях бандит или наркотрафикант, може да те осъди, защото още няма влязла в сила присъда, че е такъв. Вече има такива случаи на осъдени журналисти.

У нас бандитите са герои, а дребни престъпници или хора с простъпки за пръв път, получават тежките присъди. Да покаже системата, че е строга и прилага закона.
А големите престъпници ни се надсмиват открито

Натисни тук
Добави мнение   Мнения:5 1