Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кумът, кумицата и останалите кауни
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:55 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
проф. Боян Дуранкев
28 Сеп 2017 19:49
Мнения: 113
От: Bulgaria
Основен закон на партийното строителство: НАШИТЕ кадри решават всичко. За финансовите потоци. И преди, и сега.
панКариба
28 Сеп 2017 19:58
Мнения: 2,966
От: Bulgaria
Просто вярвах, че няма да доживея някой нагло да ми обяснява, че е турил на общинската трапеза свои роднини, щото те били "дрийм тийма" - в случая на Хасково. Демек всички там са кауни (пъпеши), но моите кауни са "дрийм тийм".
ПлесNick
28 Сеп 2017 20:00
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Цеков, такива като Добрев Делян как влизат в законодателната власт ?!?
jastaprasta
28 Сеп 2017 21:28
Мнения: 1,994
От: Bulgaria
ПлесNick
28 Сеп 2017 20:00

Цеков, такива като Добрев Делян как влизат в законодателната власт ?!?


Може би...

Ортак на „червен полковник“
Делян Добрев твърдеше, че БСП „си вкарват автогол“ заради червения полковник Величко Минев, но както разкри Биволъ, самият Добрев е бил съдружник с него във фирмата „Форуком Фонд Имоти“. Там Минев фигурира с името Милев, но неговото ЕГН съвпада. Другите съдружници са братовчедката на Добрев – Росица Гаргова и Тенчо Лилянов, който стана известен след като беше арестуван през 1999 г. за голяма пратка контрабандни цигари.
Този „автогол“ всъщност обяснява и генезиса на политическия възход на Добрев, който едва ли би бил възможен без ченгеджийската червена номенклатура. А също и без масонските му връзки чрез ложата „Слънцето на Тракия“.
Фактите, разкрити от Биволъ, обясняват и дългото мълчание на скачените съдове ГЕРБ и БСП по темата. Явно балансът в „усвояването“ е бил нарушен, за да се стигне до днешните лицемерни взаимни обвинения в шуробаджанащина, връзкарство и конфликти на интереси.
Stirlic
28 Сеп 2017 22:53
Мнения: 2,275
От: Cape Verde
Политическия въздух започна усилено да понасмърдява точно преди председателството - от мухлясали добрички суджуци, до гнили хАсковски кауни.
Асол
28 Сеп 2017 23:10
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
С някои резерви за някои не съвсем коректни обобщения и подмятания, г-н Цеков,

Отдавна не се бяхте включвали толкова емоционално
Свежарков
28 Сеп 2017 23:47
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
автора
Michael
29 Сеп 2017 00:19
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
Ммм, тия неща, пък и много други не се решават с утопични закони и още по-утопичното им прилагане. Достатъчно е да има и една що годе свободна зона и времето ще ги смели тия аматьори. Именно това, за което толкова ги одумвате ги прави слаби точно, както направи всички нас отново бебета разпускането на детските ясли на соца. Всеки иска да яде и който дава, той е носител на местните обувки за целуване - тия получават подаръци и раздават от тях в името на оставане в ролята на дядо ви Мраз, други организират нещо - я производство, я търговия и дори и да прибарат държавна пара няма да я откраднат за ферари ами ще вложат в делата си, че утре да спечелят повече. Истината не е в спазване и неспазване на закони, нито в разпределяне на пари дадени даром, а в това, кой се въоръжава с тях и кой намира пъченето и лукса за оръжие - такъв е процеса на капитализма и вместо да съм песимистичен, гледам по-скоро оптимистично на факта, че много по същество леви очаквания се оказват излъгани. Лява политика може да си позволи само много силна икономика, другите трябва да спират най-много до точката "да не ги оставим да измрат прекалено бързо". Знам, че има доста, които няма да се съгласят с мен, но корупцията е един вид беззаконие, а законът бива ли го или вместо това служи на акъла на тъпака и забравя мъдростта на препатилия? Това кой го пита? Има само два възможни сполучливи сценария за тия неща - еволюция (да не забравяме как действа - не взема пленици) и на всеки достатъчно да не го е страх, че ще пукяса на пътя та да има смелост и време да се нещо не само за пари и забогатяване - и двете са крехки и постижими за кратко. В общи линии проблемът за успеха на народи, държави и подобни измислени групирания се решава само със създаването на малка, но достатъчна група от идиоти, които не възприемат нуждата, цената и начина за оцеляване и/или най-вече като страх от мислене, грешене и неотъпкани пътища. Как точно става това е въпрос за 64 милиона долара.
Begemot
29 Сеп 2017 01:20
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Ясно е какво може да се очаква от народ, който се е примирил с шуробаджанащината, корупцията и наглостта - тихо да изчезне. Преди век този народ припяваше по седенки: "Крум Попов и Донев общината взеха и на бай Ивана кокала отнеха". 50 години по-късно целокупният български народ търсеше връзки под дърво и камък да си вземе жилище, кола и телевизор, докато Тодор Живков уверяваше, че дъщеря му е умна и красива. Делян Добрев е естественото продължение на всичко това

Aвтора! Аз отдавна си го мисля това, какъвто и да е строят ( режима) от супертоталитарен десен или тоталитарен ляв, кап или соц, или нещо като нищо, все тая - отзад наднича патриархално Бай Ганьовско родово-общинно образъвание. ГЕРБ , разбира се, отдавна и с много задмина Живковия режим по грабежи, наглост, корупция и шуробаджанащина. Това е все едно да сравняваш скромноте, по сегашните мерки, вили на партийните величия с замъците на мутро-барока или някак купените тогава западни дрешки на жената и любовницата на някогашния първи секретар със авоарите на Цветелина...Нещата са еднакво укорими морално, но сега мащабът е титаничен. Е, той соца и за много по малко си отиде, спомина се и то без наше участие ( ние само гледахме отсрани, кавото и да приказват сега новопоявилите се борци за демокрация ). Не ми се мисли накъде отиваме и какво има да видим.
dobadoba
29 Сеп 2017 02:21
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
https://www.youtube.com/watch?v=wXnL_Em-JIY
Butch
29 Сеп 2017 05:18
Мнения: 6,934
От: United States
Цяла статия, за да се каже ,че в България има непотизъм и корупция. Нима всички вие не го знаете? Този Делян кой го фаворизира? Не е Политбюро на БКП. Не е и Орешарски.
Опитвам се да видя, защо сега се публикува. Май "Козяк" е вдигнал ръце от "our son of a bitch". Защо? Да сме живи да разберем.
Butch
29 Сеп 2017 05:29
Мнения: 6,934
От: United States
отдавна и с много задмина Живковия режим по грабежи, наглост, корупция и шуробаджанащина.

Едно примерче да дадеш за грабежи по "Живковия режим"? Имаше си 6-ти отдел в ДС и той се занимаваше точно със самозабравилите се партийци и стопански кадри. Точно този отдел стана и първа цел на "демократите" за разпускане.
Имаше шуробаджанащина - изразяваше се в това някой да ти е "селски". Тази корупция която идваше от дефицита, не може да се сравнява с тази неограничено с нищо корупция, където се раздаде цяла държава за стотинки, за да може някой да си купи имот "with a view" по чужбина или за хотели на "брата" по морето.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Butch
Sine_metu
29 Сеп 2017 06:36
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
Достатъчно е да има и една що годе свободна зона и времето ще ги смели тия аматьори. Именно това, за което толкова ги одумвате ги прави слаби точно, както направи всички нас отново бебета разпускането на детските ясли на соца. Всеки иска да яде и който дава, той е носител на местните обувки за целуване - тия получават подаръци и раздават от тях в името на оставане в ролята на дядо ви Мраз, други организират нещо - я производство, я търговия и дори и да прибарат държавна пара няма да я откраднат за ферари ами ще вложат в делата си, че утре да спечелят повече. Истината не е в спазване и неспазване на закони, нито в разпределяне на пари дадени даром, а в това, кой се въоръжава с тях и кой намира пъченето и лукса за оръжие - такъв е процеса на капитализма и вместо да съм песимистичен, гледам по-скоро оптимистично на факта, че много по същество леви очаквания се оказват излъгани. Лява политика може да си позволи само много силна икономика, другите трябва да спират най-много до точката "да не ги оставим да измрат прекалено бързо".


Ти за кой свят пишеш, че не става ясно?
Ако е за реалния, то трябва да знаеш, че пишеш многословно и невярно.
ПлесNick
29 Сеп 2017 08:33
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
ЦЕКОВ,
ще повторя по същество въпроса си, с една добавка:

Ако Делян ДОБРЕВ след клетвата си в Парламента бе задължен от Закона да се ОТЧИТА на всеки 3 месеца пред избирателите с Хасковския ЕИР (едномандатен избирателен район /дали да са 240 ЕИР-а, или пък 180, даже 120, е друг въпрос/), и ако знаеше Делянчо, че след 2-я, най-късно 3-я отчет негов, неговите избиратели, или пък другите от ЕИР-а, които не са гласували за него, а за втория в балотажа, могат да ПОИСКАТ и по уредена от Закона процедура да го ОТЗОВАТ защото не харесват отчетената от него като извършена работа (примерно не са доволни, че Делянчо е пробутал, прокадрувал Беливанов за сламен кмет, назначил си е кума, кумицата и всички кауни...), то щеше ли Делян ДОБРЕВ да извърши всички тези простотии, или даже мисъл нямаше да му мине през главата да ги върши !?!
Butch
29 Сеп 2017 08:39
Мнения: 6,934
От: United States
и ако знаеше Делянчо, че след 2-я, най-късно 3-я отчет негов, неговите избиратели, или пък другите от ЕИР-а, които не са гласували за него, а за втория в балотажа, могат да ПОИСКАТ и по уредена от Закона процедура да го ОТЗОВАТ защото не харесват отчетената от него като извършена работа

Същото се отнася за местните съдии. Защо в USA мога да гласувам за съдии, а в БГ се избират по квоти и всякакви такива тъпотии. Отговорни са само пред Господ.
Виж съседната статия за шведа.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Butch
kramar
29 Сеп 2017 09:31
Мнения: 338
От: Bulgaria
"Гневът ми се разлива като кръв във вените" Орхан Памук. Петьо Цеков
Дорис
29 Сеп 2017 09:43
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Цяла статия, за да се каже ,че в България има непотизъм и корупция. Нима всички вие не го знаете? Този Делян кой го фаворизира? Не е Политбюро на БКП. Не е и Орешарски.
Опитвам се да видя, защо сега се публикува. Май "Козяк" е вдигнал ръце от "our son of a bitch". Защо? Да сме живи да разберем.


Дяволиадата е в детайлите. Делянчета съставляват плоскостта на мозайката непотизъм и корупция. В начале "our son of a bitch" е бил също такова камиче́. Ако беше подритнат още тогава, сега нямаше да ни гледа от Храмовия мозаечен купол.

http://mamkamu.blog.bg/photos/49518/original/BBSmyah3.jpg

Статията се публикува сега като реакция на Злобата на деня. Не е димна завеса, авторът не пуши. Без никаква реакция от страна на вестника, читателската реакция би била " СЕГА неглижира аферист".

панКариба
29 Сеп 2017 10:10
Мнения: 2,966
От: Bulgaria
ПлесNick29 Септември 2017 08:33
ко Делян ДОБРЕВ след клетвата си в Парламента бе задължен от Закона да се ОТЧИТА на всеки 3 месеца пред избирателите с Хасковския ЕИР (едномандатен избирателен район /дали да са 240 ЕИР-а, или пък 180, даже 120, е друг въпрос/), и ако знаеше Делянчо, че след 2-я, най-късно 3-я отчет негов, неговите избиратели, или пък другите от ЕИР-а, които не са гласували за него, а за втория в балотажа, могат да ПОИСКАТ и по уредена от Закона процедура да го ОТЗОВАТ защото не харесват отчетената от него като извършена работа (примерно не са доволни, че Делянчо е пробутал, прокадрувал Беливанов за сламен кмет, назначил си е кума, кумицата и всички кауни...), то щеше ли Делян ДОБРЕВ да извърши всички тези простотии, или даже мисъл нямаше да му мине през главата да ги върши !?!

Спомням си, че карлович организира отзоваването на В. Живков.
Но се съмнявам, че на отчетите ще присъстват повече от 20-30 избиратели.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: панКариба
ИлияНиколов
29 Сеп 2017 10:37
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
"Ясно е какво може да се очаква от народ, който се е примирил с шуробаджанащината, корупцията и наглостта - тихо да изчезне."

Не, не се е примирил, все още набира, събира, трупа и изведнъж ще гръмне.
Няма да изчезне.
vance
29 Сеп 2017 11:06
Мнения: 3,385
От: Bulgaria
Butch
29 Сеп 2017 05:29
Мнения: 4,367
От: United States
отдавна и с много задмина Живковия режим по грабежи, наглост, корупция и шуробаджанащина.

Едно примерче да дадеш за грабежи по "Живковия режим"?


Да дам яз.

Първи пример..
Първият секретар на Партията/Свилянград/ плати една Молотовка чам за трето качество. Не за първо, както си беше.. Щета 30-40 Живковски лева..
Купуваше ябълки по 40 стотинки, за робите - 55 стотинки. Сирене, месо, цигари, плащаше, каквото плащаха робите при комунизма

Втори пример..
Две години ни занимаваха, какво чудовище е Милко Балев, че купил долари по 90 стотинки, а демократите едно шише уиски да купят, един Кент да палнат, 3 лева за долар давали.

п. Може би на герба ни трябва да се изпише "Евтини на брашното, скъпи на триците"

пп Иначе за кмета, кумците - кума си има поговорка - Хем балтада, хем саптада вар. Според мене с 40 процента е по-почтен кметът.

Sine_metu
29 Сеп 2017 11:16
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
Статията се публикува сега като реакция на Злобата на деня. Не е димна завеса, авторът не пуши. Без никаква реакция от страна на вестника, читателската реакция би била " СЕГА неглижира аферист".

Това е хубаво, Дорис.
Лошото е, че в България поголовно не се познават или се подменят основни понятия.
Казвам го като реакция на действително поголовното незнание и повсеместната лъжа. Защото всичко остава недоизказано и недообяснено без истина и точни понятия.
Първо:
Що е демокрация?
Що е свобода?
Що е ляво?
Второ:
Каква е България?
Трето:
Откога?
И чак тогава четвърто и пето.

Нямам предвид и злободневните материали да припомнят, че България е недемократична, несвободна, крайно дясна, тоест ретроградна и че е замислена да бъде такава преди повече от четвърт столетие.
Задължително е обаче да става ясно, че конкретният анализ на злобата на деня е въз основата на научното знание за понятията и за характера на днешна България.

Без това няма как да се изяснят и детайлите по грижите на сатаната за децата му.Добави мнение   Мнения:55 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща