Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
АвантЮристи
Добави мнение   Мнения:10 1
mick
12 Ное 2017 19:20
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Съдейки по законите приети от НС през последните 28 години.. имам съмнения, че повече от 80% от депутатите са дебили. Или просто демокрацията си е дебилна по рождение.. да дадеш на хора събрани от кол и въже да пишат закони на коляно.. не ми се струва върха на мисълта.

Според мен депутатите трябва само да поръчват закони на държавни експерти и след това ако са съгласни с тях да ги гласуват. Но не трябва да участват в писането им. Просто защото нямат необходимата квалификация.

Даже си мисля, че НС не трябва да е постоянно действащо. Това е безмислено пилеене на обществени ресурси.
Шако
12 Ное 2017 23:18
Мнения: 1,224
От: Saudi Arabia
Мик,
ако депутатите ги избираха с томбола и наистина се събираха за 1-2 месеца в годината да гласуват закони, писани обсъдени и разчепкани поне половин година в обществото би било по-добър вариант.
Пак щеше да има леви-десни, либерали и консерви, патриоти и глобалисти, умни и глупави - всеки с уклона си, но със сигурност представителността щеше да е много по-добра от сегашното положение при което системата прави законодатели партийни натегачи (тип късен комсомол), политически въжеиграчи, откровени криминали и чат-пат по някоя засукана по-разкрепостена млада хубавица.
Пак щяха да се формират плаващи мнозинства, но моралната мотивация на томболните законодатели щеше да е на много по-високо ниво, защото просто 80% от хората са нормални, дори да не могат да се пописват. Докато не е проблем да си морален дебил, ако и да са те набедили за "професор".
Иначе бат Емо тоз път е напипал дълбока тема и за малкото място се е фокусирал добре. И ако и да говори за АванГардисти-Юристи, не мисля че случайно е объркал сглобката на "АванТюристи", което си идва от аваната, а не от авангарда.
inventus
13 Ное 2017 09:04
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
Мисля че към извънредното законодателство се прибягва в извънредни случаи.Тогава когато се е видяло че обикновенното законодателство не помага вече.Извънредното законодателство има доста дълбоки корени по нашите земи.Да вземем например законодателят хан Крум който със закон забранил употребата на алкохол защото прекомерната му употреба вече застрашавала икономическата стабилност на държавата Му. Което си е на практика един извънреден закон. Това обаче не било пречка за хана да отмени за една нощ действието на този закон когато се наложило да вдигне наздравица на пира със воеводите си по случай военната си победа.Със Никифоровата кратуна вместо чаша както ни съобщават историците.Не се съобщава за произтичането на някакви страшни последствия за държавата и за населението от този извънреден закон нито пък от отмяната му за една нощ.А казват било много сладко виното от кратуната на врага.Ето това трябва да се има пред вид от пишман законотворците ни щото този спомен е още жив и да не вземе някой да се изкуши и да го повтори отново!
tatyana1
13 Ное 2017 09:32
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
А какво да кажем за останалото законотворчество? Повечето закони не са извънредни, но са толкова нелепо написани, че се налага да гласуват поправки седмица след приемането им. Техните автори какви са? Обикновени дебили от 80-те%?
хикса
13 Ное 2017 14:06
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Това обаче не било пречка за хана да отмени за една нощ действието на този закон когато се наложило да вдигне наздравица на пира със воеводите си по случай военната си победа.


И за една нощ насадили лози, родило се грозде, узряло и ферментирало. Ех, велики хане, ако беше жив, щеше да разгромиш Саудитска Арабия, Русия и САЩ за една нощ с тоя биоетанол!
Бург Гаски
13 Ное 2017 15:54
Мнения: 1,663
От: Bulgaria
Трябва да знаем как да познаем авантЮристите...


Просто е:
Ако някой се държи като идиот, изглежда като идиот, говори като идиот, не го оставяйте да ви заблуди - той е идиот!
sluncho6
13 Ное 2017 16:25
Мнения: 10,597
От: United States
...>>><<<
три години преди това закрих и последната сметка, по която имах право на подпис. Извънредния законопроект за КТБ ползвам само за пример, вредите от всеки подобен извънреден закон са аналогични

Не им давай храна за болните мозъци, да не вземат и да изпишат едно допълнение за ретроактивност на закритите сметки ( с обосновка, че предупредените са си изтеглили всичко) и знаеш какво може да очакваш от държава, за която Подвързачев беше казал, че мислят - държава иде от "дръж!".
inventus
14 Ное 2017 13:09
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
Хиксе! По начало ако сте забелязал коментарът ми е издържан в леко ироничен стил.Това е така защото се отнасям с ирония както към напъните на тия дето искат да коват извънредни закони/сякаш редовните дето ги карат на конвеер не ни стигат/така и към напъните на тия които ги оспорват.Не е нужно да подсилвате ироничният ми стил в случая.По отношение на виното което е пил великият хан Крум от Никифоровата кратуна имам обосновани подозрения че то е плячкосано от запасите на самият Никифор. Така или иначе след като е бил с отрязана глава виното не му е трябвало.
dissidentbg
16 Ное 2017 18:37
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
Проблем е когато българи се хвалят, че са в ЕС, но не знаят основни неща на които се обляга този съюз.
От началото на основаването му до сега ЕС е натрупал над 80 хиляди закона и разпоредби със силата на закон. Законите на ЕС са с прецедент. Всеки един закон в България, ако противоречи на закон на ЕС се обезсилва. Един добър адвокат винаги може да намери начин да използва този факт.
bistr
18 Ное 2017 15:28
Мнения: 30
От: Bulgaria
статийката е пореден опит за манипулиране ! Хърсев продължава да се изживява като едноокия в царството на слепите.. Аргумента му е грешен - дори и той би трябвало да е информиран, че в Америка, например, когато рухна пирамидата на Бърни Медофф, дори и тези , които се бяха измъкнали навреме, трябваше обратно да върнат на държавата "спечелените" пари !!! така че това би следвало да важи и за вас, Хърсев.
А пък това че отново сте се продали на краците и сега се опитвате да говорите срещу опитите да се възвърне част от откраднатото национално богатство по време на бандитската приватизация, е поредното доказателство че отдавна сте продали душата си на мефистофел срещу жълти стотинки
учудвам се че вестник Сега продължава да ви дава трибуна... докога така, "Сега" ?
Добави мнение   Мнения:10 1