Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Далавера ги свързва, далавера ги дели
Добави мнение   Мнения:17 1
тошето
14 Ное 2017 19:34
Мнения: 3,655
От: Bulgaria
Петьо Цеков, bullseye!
Асол
14 Ное 2017 19:46
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Всичко добре, ама не е ли по-добре да почакаме Нинова да се включи? Ами, ако не се включи...
ПлесNick
14 Ное 2017 20:33
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
всички партийци са заедно във властта


Цеков, горното е право в десетката! Бравос! Винаги се радвам, когато и други покажат, че като мен са разбрали основната, главната причина, или АРХИ-причината (както Владимир Ульянов, по кличке Ленин, би я квалифицирал) за регреса, в който от 1991 г. насам е обхванал България! Тотален регрес! (Според диамата, който някога учех във ВИИ "Карл Маркс"развитието има три проявни форми: прогрес, застой /=тъпчене на място/ и регрес...) И причината за регреса е въведената (=гласуваната в НС) по предложение на БСП (така твърди в своя статия в "24 часа" Георги МАРКОВ, виден СДСар, екс-конституционен съдия, сега депутатин от ГЕРБавите) пропорционална избирателна система!

Именно благодарение на тази система, ВСИЧКИ ПАРТИЙЦИ (ако под тях Цеков разбирате ВЪРХУШКИТЕ на т.нар. политически партии) СА ЗАЕДНО ВЪВ ВЛАСТТА! Вече 26 години! Бидейки нон-стоп във властта (и в трите й битности: законодателната, а чрез нея и в изпълнителната, и в съдебната) шайката на върхушките на ПП е господар, демиург на статуквото (заедно, разбира се, със задкулисните спонсори на статуквото - хората с многото пари, все от нас, Народа, откраднати, пари за които сега се дърлят, ама наужким се дърлят, дали чрез приватизация са ги откраднали, или пък чрез масова такава; или чрез концесии, или чрез обществени поръчки /през Бокова "епоха"-2 и Бокова "епоха"-3/)

Затова Цеков, борбата, започната на 6.11.2016 срещу въпросната избирателна система ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ! Пътищага са два - репешаж на референдума, или избор на чиста партия, която досега не е била в НС, за чиито кандидат-депутати да гласуваме на следващите парламентарни избори, редовни, предсрочни, без значение, ако въпросните кандидити в ПРЕД-изборния )етап поемат ПУБЛИЧНО, ПРЕД НОТАРИУС, че като приоритет в НС ще имат само смяната на пропорционалната система с М2-система (първия реферерендумен въпрос) и промяната в т.нар. Закон за референдумите (втория референдумен въпрос) и ще намалят до левче субсидията на партииите (третия въпрос)...
geo_19
14 Ное 2017 22:01
Мнения: 2,273
От: Bulgaria
Пътищага са два - репешаж на референдума, или избор на чиста партия, която досега не е била в НС, за чиито кандидат-депутати да гласуваме на следващите парламентарни избори, редовни, предсрочни, без значение, ако въпросните кандидити в ПРЕД-изборния )етап поемат ПУБЛИЧНО, ПРЕД НОТАРИУС, че като приоритет в НС ще имат само смяната на пропорционалната система с М2-система (първия реферерендумен въпрос) и промяната в т.нар. Закон за референдумите (втория референдумен въпрос) и ще намалят до левче субсидията на партииите (третия въпрос)...


Ха, ха... развесели ме. Погребахме ГЕРБ, да влезе Славчо. Чух, е вече има 2 000 кандидат-управленци записали се при него.
Откровение Варухово
14 Ное 2017 23:53
Мнения: 736
От: Bulgaria
избор на чиста партия, която досега не е била в НС

Това вече го пробвахме три пъти:
1) СДС с Фил Димитров начело
2) НДСВ с Крадлив Дедо начело
3) ГЕРБ с Шебекбаши начело
Викаш, четвъртия пъ ще се получи?
приоритет в НС ще имат само смяната на пропорционалната система с М2-система

Това също го пробвахме частично през 2009. Тогава Менда (никому неизвестна) отнесе Стефан Данаилов. Щото Менда беше от ГЕРБ.
Ако от 100 к*рви трябва да избереш 10, както и да избираш (мажоритарно или пропорционално) няма как да избреш непорочна девойка.
Кметовете, например, се избират мажоритарно. Колко от тях са свестни?
Истината е следната:
Принципно, за да се оправи България трябва да се сменят "елитите", включително (и особено важно) да се смени собствеността. Теоретично това може да стане в резултат на едно следните малковероятни/невероятни събития:
1) Революция Слави с Кукубенд свири Интернационала Сашка Васева, разголила гръд, води народа към барикадите (Цар Киро в ролята на Гаврош)
2) Инвазия и последваща окупация (Турция?)
Много по-вероятен сценарий е системно обедняване, емиграция и обезлюдяване на територията. Вероятно полседващо масово заселване на преселенция от Близкия Изток и Африка.
НЕРВЕН
15 Ное 2017 00:05
Мнения: 4,269
От: Bulgaria
регреса, в който от 1991 г. насам е обхванал България

Някои българи са далеч от понятието регрес...
За откровението Варухово
ОБЛАК
15 Ное 2017 00:54
Мнения: 1,029
От: Bulgaria
Само китайците могат да ни оправят.
Памфуций
15 Ное 2017 01:10
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
регреса, в който от 1991 г. насам е обхванал България

Как реши, че 1991 г. в началото на регреса?
==== за стията. А дали БСП ще подкрепи инициативата, зависи от тяхната преценка дали дивидентите ще са повече от щетите. Засега реакцията на Нинова го показва.
jordani
15 Ное 2017 06:54
Мнения: 84
От: Bulgaria
Принципно, за да се оправи България трябва да се сменят "елитите", включително (и особено важно) да се смени собствеността.


Да се сменят, викаш? Елитите в "Слънчев бряг" - оня до Ловеч, не другият край Бургас, а собствеността на народа. Новите елити настанени в къщите на старите.
Чакай, чакай - това не го ли пробвахме и него ? Пък пак сме тук...
Мишо Константинов
15 Ное 2017 10:01
Мнения: 921
От: Bulgaria
В коя държава, прочие, има като предложената от Слави система М2? Само не ми казвайте Франция, щото не е. А и тя май ще се отказва.

Сега малко хинтове: Народна Република България от 1954 до 1989 година и някои бивши съветски републики на южния руски фланг след разпада на Великия, непобедим и вечен Съветски съюз.

Май още Сенегал и 2-3 бивши френски колонии в Африка, но и там системата не е като Славчовата.

Забележете мекия ми тон: не казвам, че системата на Славчо е калпава, а казвам само, че я няма никъде в белия свят. Явно Славчо е по-умен от всички останали. Евалла на таквиз умни българи и техните не по-малко умни следовници!

И бъдете здрави!
независим
15 Ное 2017 13:16
Мнения: 2,390
От: Israel
Мишо, много те дразни М2, да нямаш някакви лични интереси, свързани с М2?...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: независим
Мишо Константинов
15 Ное 2017 14:37
Мнения: 921
От: Bulgaria
Не, бе, независим. Просто питам. Ако системата М2 (в Славчов вариант, дето и той не е разбрал какво точно иска) я няма при белите хора, то те ли са идиоти, че не са се сетили, или ние, които толкова горещо я искаме?

Бъдете здрави!
homoludens
15 Ное 2017 14:58
Мнения: 500
От: Bulgaria
М2 е друг да ми избере 2 - ма кандидати дето не харесвам и да ме задължи да гласувам за един от тях ако го вържат със задължително гласуване.

Диктатурата на 50+1 изобщо не е най-доброто решение! А демокрацията е компромиса на малцинството преди да подпали чергата на мнозинството, защото малките групи винаги са по-готови на революция и радикални действия.
D4D5
15 Ное 2017 15:05
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Слави с Кукубенд свири Интернационала


Тая ще им пасне по-добре:

https://www.youtube.com/watch?v=cFa0LpT2OHU
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: D4D5
Advokat33
15 Ное 2017 15:22
Мнения: 1,907
От: Bulgaria
Чудесен италянски филм от миналото е "Дваисети век".Уникален!Сега накратко века е...мошенник мошенника носи,а мошенник ги догонва
Сибила
15 Ное 2017 16:51
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Браво на Петьо! Точно така е! Никакъв правен или финансов апокалипсис няма да произтече за хитърпетровците, ловили тлъсти мръвки в мътните води на българската крими приватизация. Всички знаем какъв пладнешки обир си беше тя. Особено разбойническо мениджърската, за която аз многокатно съм писала тук и чиято жертва дори паднах безславно през 2002 г., а след това.... какво, какво ли да правя, та започнах да пиша във форума на "Сега" за разтуха. Много още мътна вода изтече оттогава. Защо ли още чоплят тия стари рани? Тъкмо позараснаха....

Ноооооо....вносителите на предложението, претоплящи тая стара манджа - ревизия на разбойническата приватизация, всъщност нямат за цел осъществяването на никакво правно и финансово възмездие за облажилите се разбойници /не изключвам, че може след тях да има и честни люде, както твърди Красен Станчев, но според мен се броят на пръстите на едната ръка./.

Но правото, някой беше казал, не е морално, а формално.

И може да е прав. Морално ли е, искат да ни кажат те, някой , закупил си предприятие на десет процента от стойността му чрез работническо-мениджърска приватизация, /чийто смисъл уж беше опазването на работните места на служителите му и ползата за тях от притежанието на макар и мъничка част от тая нововъзникнала частна собственост/, уволнил обаче всичките му служители, оставяйки ги без доходи, образно казано - на улицата, да се бие в гърдите впоследствие за правата на бедните, унижените и оскърбените, правейки се на техен защитник? Вълкът да пази кошарата с овцете? А?

Ако такива последствия, дори и само морални ще настъпят - то съгласна съм да опитам тая стара манджа. Дори и със запушен нос.
ПлесNick
15 Ное 2017 17:04
Мнения: 2,020
От: Bulgaria

Мишо Константинов
15 Ное 2017 10:01
Мнения: 908
От: Bulgaria
В коя държава, прочие, има като предложената от Слави система М2?


Професоре, в знак на уважението ми към Вас нарушавам политиката си на "една статия в СЕГА - един пост /само!/ от ПлесNick като коментар под нея" с КОНТРА-въпроса:

КЪДЕ има по света такава система при която НЕ избирателите в даден район, а гаулайтерите в една партия (=ВПП=върхушката на ПП=шайката от Лидера, Заместника Му,Й, и още 2-3 файтона висши и средни апаратчици) ИЗБИРАТ кого да гудят в Парламента ? И в Сенегал даже НЕ е така, както е у нас, драги Професоре!

ПП: на вниманието на колегата, който ви заподозря в конфликт на интереси - прав сте колега, НЕ иска проф.МишоК. да се лиши от ролята си на ГЛАВНИЯ fine-tuner на алгоритъма за окончателно разпредение на мандатите на сега действащата система, която роля му дава УНИКАЛНАТА привилегия ТОЙ (професорът!) да праща бат Сали да е депутатин от Кюстън, дето гласовете за ДПС са само 800, или пък да праща във В.Търново само с 300 гласа за ДПС единия Казак (Четин ли беше, Метин, все тая, поднасям му извинение, че не съм запомнил красното му малко име!)!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ПлесNick
Добави мнение   Мнения:17 1