Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Да върнеш четири осиновени деца
Добави мнение   Мнения:13 1
cymen
21 Ное 2017 21:08
Мнения: 2,779
От: Bulgaria
Не им дават вече русначета, затова за 2017 г. има толкова осиновители американци.
4o4ko_4
21 Ное 2017 21:12
Мнения: 1,871
От: Bulgaria
несериозните американци

Напротив, хората са много сериозни, щом са преценили реално нещата и са се отказали, вместо да се захванат с нещо, което няма да им е по силите. Тия деца са твърде големи вече и явно с проблемно поведение.
z-men
21 Ное 2017 21:38
Мнения: 1,891
От: Bulgaria
За съжеление, не всяко осиновяване може да бъде успешно. Понякога, нещата не се получават поради редица разнлични и непридвидими причини, често независещи от родители, деца, институции, просто такъв е живота.

Адмирации за семейството, че се е опитало да осинови деца, и на българските чиновници, че са работили да немрят дом на деца без родители.
pisnami
21 Ное 2017 21:39
Мнения: 1,013
От: Bulgaria
...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: pisnami
Simeonee
22 Ное 2017 05:22
Мнения: 288
От: Bulgaria
4o4ko_4 21 ноември 2017 21:12

"Деца с явно проблемно поведение"

От изложеното в статията не личи нито явно, нито някакво друго проблемно поведение на децата. Възможно е да е такова, но то не личи от нищо.

Нящо май са засягаш от определянето на американците като несериозни. Ми да, това, което е явно, е точно тяхното проблемно и несериозно поведение на хора, свикнали да връщат купената стока и да си искат парите без да дават обяснения. Колко ли пък акъл се иска, за да предвидиш затруднения при осиновяването на вече формирана група от толкова големи деца?

Излиза, че руснаците много основателно забраниха осиновяването на руски деца от американци.
4o4ko_4
22 Ное 2017 08:48
Мнения: 1,871
От: Bulgaria
От изложеното в статията не личи нито явно, нито някакво друго проблемно поведение на децата.


Много ясно си го пише.

Нещата не потръгват добре още първата вечер.
Най-голямото дете, на 14 години, изразява открита съпротива срещу осиновителите. Има обиди, жестове, присмех, а едно от по-малките му подражава според информацията от социалните работници, цитирани от Offnews.


"Вероятно децата са провокирали страха на семейството, но децата са деца..." - казва пред Бе Ти Ви Милена Първанова от Министерството на правосъдието
KaraKoliu
22 Ное 2017 09:14
Мнения: 2,142
От: Bulgaria
Не е лесно да понасяш простотиите на 4 невъзпитани циганчета в пубертетна възраст, дори да не си им родител и за кратко. Просто хората са видели с какво си имат работа и са осъзнали, че няма да могат да се справят и ако не искат да изживеят остатъка от живота си в ужас и безумие, трябва да се откажат. Затова са взели единственото правилно решение.
Патагонец
22 Ное 2017 09:53
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Нещата
не потръгват добре още първата вечер
Най-голямото дете, на 14 години, изразява открита съпротива срещу осиновителите. Има обиди, жестове, присмех, а едно от по-малките му подражава според информацията от социалните работници, цитирани от Offnews.

При това положение социалните работници защо не са прекратили процедурата след като децата не са искали да бъдат осиновени от тази двойка и го изразили толкова явно?
Идват хората с добри намерения, с педагогически опит (жената е учителка), а накрая се отказват. Разбрали са, че с деца с подобно поведение не могат да се справят. Дали е тяхна вината или на социалните, които не са ги предупредили за поведенческите проблеми на децата?
Yantar
22 Ное 2017 11:09
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
А защо се позволява на чужденци да осиновяват деца е друг въпрос. Разбира се, че това е глупост. Знам, че тук всеки ще носи от 20 дерета вода да обяснява как институциите са нещо много льошо и най-доброто за едно дете е да е с приемно семейство. Само дето фактите няма да са на тяхна страна. Злоупотребите и издевателствата над деца от приемни семейства в пъти надвишават тези случващи се в интернати. Особено когато става въпрос за чужденци, които като каприз решават да осиновяват от по-бедни страни. Заради много злоупотреби това беше забранено в Русия. Въобще за пореден път-вместо да се решава конкретен проблем - условията и качеството на интернатите се търси някакво емоционално решение лишено от здрава логика.
Патагонец
22 Ное 2017 11:32
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
А защо се позволява на чужденци да осиновяват деца е друг въпрос. Разбира се, че това е глупост. Знам, че тук всеки ще носи от 20 дерета вода да обяснява как институциите са нещо много льошо и най-доброто за едно дете е да е с приемно семейство. Само дето фактите няма да са на тяхна страна. Злоупотребите и издевателствата над деца от приемни семейства в пъти надвишават тези случващи се в интернати.

Написано е по-горе защо. Чужденците осиновяват деца с увреждания, които в България не намират осиновители.
Според българските закони децата за осиновяване се предлагат първо на български семейства, а ако няма желаещи чак тогава на чужденци. Вероятно за тези четири деца не е имало кандидати българи.
В Европа и САЩ ‌няма никакво значение къде е осиновено детето. Веднъж пристигнало в съответната държава социалните служби редовно проследяват дали то се отглежда и възпитава съобразно наложените стандарти.
А къде са тези факти, показващи че български деца са малтретирани от осиновители-чужденци? По-скоро обратното е вярно, има много случаи на осиновени деца, намерили далеч по-добър живот и повече грижи при осиновителите си.
Survivors
22 Ное 2017 13:47
Мнения: 3,252
От: Bulgaria
Защо изобщо се говори за "осиновени деца"? Те не са били осиновени. Както пише и в самата статия,

"Първата стъпка е установяване на личен контакт между осиновителя и детето. В срок от един месец след това новият родител трябва да заяви дали е готов да се грижи за него или не."

Е, видели са какви са децата и са се отказали.

Това се случва непрекъснато - затова има хиляди деца в домове и приемни семейсва, защото след срещата с тях няма желаещи да ги осиновят поради ред причини. За международно осиновяване се предлагат деца след три официални отказа на български кандидат-осиновители да ги приемат.

Родени са от една и съща майка, като три от тях са и от един и същи баща. Идват от Северна България, връзка с родителите им няма от години


А защо никой не търси роднините им и не обвинява тях?
Lillian
22 Ное 2017 19:39
Мнения: 3,710
От: Bulgaria
тази статия просто не разбирам за какво е
просто броят на децата е предизвикал този интерес
всъщност много голям брой осиновявания завършват с провал, независимо дали той е юридически санкциониран, или не
има доста митове около благородството на осиновяването,благодарността на децата, любовта
всъщност проблемът с децата, когато са вече на тази възраст е, че изобщо не им пука за осиновителите, не ги приемат като хора със собствени нужди и живот
има и доста случаи на малтретирани деца, но не толкова много, колкото на осиновители с абсолютно разбит живот
осиновяването не е никак просто, доста често е във вреда и на двете страни
Горскио
22 Ное 2017 19:50
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
Осиновяванията в Америка се подпомагат финансово от федералното и щатските правителства.
Осиновяването на едно дете в Америка струва към 70 хиляди долара на данъкоплатеца.
Разбирам ги американците, че са се отказали - никакви пари не могат да компенсират главоболието по осиновяване на 4 големи невъзпитани деца, било те българчета или циганета.
Нищо ненормално - отказали са се.
Добави мнение   Мнения:13 1