Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Новини от Русия
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:748 « Предишна Страница 34 от 38 32 33 34 35 36 Следваща »
onzi
09 Юни 2018 11:28
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Аз, честно казано съм загрижен.
ти? за русия? ja, ja, aber naturlich

като си загрижен, отбележи как 50 милиарда остават в нея:
Плюс $50 миллиардов: отменены все решения о выплатах Россией экс-акционерам ЮКОСа

Отменены все решения арбитражных судов за рубежом по искам "первой волны" — после решения суда в Гааге, присудившего России выплатить 50 миллиардов долларов бывшим акционерам ЮКОСа.

Как сообщил ТАСС руководитель Международного центра правовой защиты (МЦПЗ, организовавший защиту в зарубежных судах по искам экс-акционеров ЮКОСа) Андрей Кондаков, одним из последних решений стало решение суда в Швеции, который 7 июня поставил точку в разбирательствах, длящихся с марта 2007 года. Он также обязал взыскать с испанских миноритариев в пользу Российской Федерации судебные издержки на сумму порядка 3,3 миллиона долларов.

Отправной точкой для разбирательств стал иск группы испанских инвесторов ЮКОСа, включавшей компании GBI 9000 SICAV S.A., Orgor de Valores SICAV S.A., Quasar de Valores SICAV S.A. и ALOS 34 S.L. к Российской Федерации, поданный в 2007 году на основании соглашения 90-го года о поощрении и взаимной защите капиталовложений между СССР и Королевством Испания в третейский суд под эгидой Арбитражного института при Торговой палате Швеции.

Гаагский суд, принимая решение в отношении России по ЮКОСу, решил, что Москва провела экспроприацию инвестиций, нарушив 45-ю статью Энергетической хартии. Россия хартию подписала, но так и не ратифицировала.

1 июля 2014 года Европейский суд по правам человека присудил бывшим акционерам ЮКОСа более 1,866 миллиардов евро в качестве компенсации по их жалобе против России, рассмотренной в 2011 году.

Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: onzi
D4D5
09 Юни 2018 11:40
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Толко е честен, колкото тая тема е за новини от Русия. Все едно Хитлер да издава "Еврейски вести".
gluhar4e
09 Юни 2018 12:06
Мнения: 2,246
От: Greece
Да помогна на Темата
https://www.youtube.com/watch?v=jQ5iUiufY3c
https://www.youtube.com/watch?v=_dLimbgZlpU&t=48s
https://www.youtube.com/user/ShkolaFaberlic/videos?view=0&sort=dd&shelf_id=4
Въздишки, въздишки ....
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: gluhar4e
Сгугню
11 Юни 2018 16:48
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Едно интересно интервю на тов. Путин. Бих заострил вниманието към текста, който съм подчертал.


Австрийски журналист вбеси Путин – уличи го в лъжа

Преди официалното си посещение в Австрия руският президент Владимир Путин даде интервю за австрийския телевизионен канал ORF. Въпросите на водещия Армин Волф се оказаха по-остри, отколкото тези, с които е свикнал, посочва Би Би Си. Волф уличи Путин в лъжа по отношение на Крим и разследването на сваления над Донбас МН 17.
Руският президент не даде директен отговор на въпроса дали би настоявал по същия начин за "самоопределение" (както в случая с Крим - б.р.), ако ставаше дума за Дагестан, Чечня или Ингушетия - да се отделят от Русия или да си си създадат ислямски халифат. Той репликира, че и на Запад не биха искали създаването на ислямски халифат в Русия.

Би Би Си цитира откъси от интервюто.


През 2014 г. беше свален полет MH17 над Украйна, загинаха 290 души. Международната следствена комисия заяви преди няколко дни, че самолетът е свален от ракетна система на руската армия, че това е бил конвой от Русия, който е пристигнал при сепаратистите в Източна Украйна. Има видео, има телефонни разговори и десетки свидетели. Вие вече година твърдите, че това не отговаря на истината, но практически никой не вярва на думите ви. може би след толкова години следва да признаете, че сепаратистите в Източна Украйна са използвали руско оръжие, за да извършат това ужасно престъпление.
Искам да отбележа, че и двете страни в конфликта - и украинската армия, и дори украинските националистически батальони, които не се подчиняват на никого, освен на лидерите си, и донбаската милиция, въоръжените формирования на Донбас - те всички използват оръжие съветско и руско производство. Всички. И едната, и другата страна имат оръжия, включително всякакви различни комплекси: и стрелково оръжие, и авиация, и комплекси за борба с авиацията. Всичко това руско производство.

Но сега вече всички знаят точно за каква ракета става дума - ракета от комплекс "Бук". Била е бригада на руската армия от Курск. Установено е със сигурност, но въпреки това отричате. Не трябва ли да признаете, че ракетата действително е руска? Не трябва ли да официално признаете, че Русия е въоръжавала бунтовниците в Източна Украйна?
Ако имате търпение да ме чуете докрай, ще узнаете моята гледна точка по този въпрос, става ли? Та вече казах, че и двете страни използват оръжие руско производство, и на въоръжение в руската армия има точно такива системи, за каквито говорят експертите, произведени вероятно в Съветския съюз или в Русия. Това първо. Второ, не допускат руски експерти до разследването, не се приемат нашите аргументи, никой не иска да ни слуша в тази комисия. И обратно, украинската страна, която е заинтересована от резултатите на това разследване, е допусната до това разследване. А тя като минимум носи отговорност за това, че в нарушение на международните правила на Международната организация за гражданска авиация не е забранила преминаването над зоната на конфликта...

Но какъв интерес имат Холандия, Австралия или Малайзия да стоварят вината върху Русия, ако ракетата не е била руска, на руските въоръжени сили?
Не, ние не мислим така, нашата гледна точка е друга. Вие сега изброихте страните, които като чели смятат, че това е руска ракета и че Русия има общо с тази ужасна трагедия. Трябва да ви разочаровам и да ви огорча. Съвсем наскоро официални лица от Малайзия заявиха ,че не виждат руска следа в това ужасно трагично събитие, че нямат доказателства за руско участие.

Много хора не вярват на руските аргументи. Преди години в Крим вие твърдяхте, че знаменитите "зелени човечета", бойците в зелени униформи без отличителни знаци, са местни сили за самоотбрана. След време изведнъж се изясни, че са били представители на руската армия, макар че го отричахте. Защо да ви вярваме сега?
Там винаги е имало руска армия. Искам, разбирате ли, да не повтаряте някои неща механично, а да вникнете в това, което е ставало. В Крим винаги е имало руска армия. Там имаше наш военен контингент.
Секунда, дайте ми да кажа! Вие искате през цялото време да задавате въпроси или искате да чуете отговорите ми?
И първото, което правихме, когато започнаха събитията в Украйна... А за какви събития става дума? Сега аз ще кажа, а вие ще кажете дали е така или не е. Това е въоръжен антиконституционен преврат и завземане на властта. Да или не? Вие можете ли да им кажете?

Не съм експерт по украинската конституция.
Няма нужда да сте специалист по Украйна, трябва да сте просто специалист по право, по конституционно право на която и да е страна.

Бих искал да говорим не за украинската политика, а по-скоро за руската. Хайде да ви попитам по друг начин - какво трябва да стане, за да върне Русия Крим на Украйна?
Не, не може да има такива условия.

https://news.bg/int-politics/avstriyski-zhurnalist-vbesi-putin-ulichi-go-v-lazha.html
Казуса
11 Юни 2018 16:54
Мнения: 21,082
От: Bulgaria
Общо взето Владимир Владимирович сложи в малкия си джоб този нахален Волф, който най-безцеремонно прекъсваше президента и говореше обикновена западна пропаганда.
Хвана го и откровена лъжа, но той вероятно не е съзнавал, че лъже, защото просто е възприел западната лъжовна пропаганда, без да я провери за достоверност.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Казуса
sim4o
11 Юни 2018 17:00
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Сгугню 06 Фев 2018 21:13 ЭКОНОМИСТ МИХАИЛ ХАЗИН ПРЕДСКАЗАЛ СМЕНУ ЭЛИТ РОССИИ В ЭТОМ ГОДУ
26 Янв 13:32
«Это самое интересное, что произойдет в год президентских выборов»
Путин и министрите-капиталисти ще паднат!

Ще се вее, над Кремъл червено знаме!
ВСЕКИ , който е писал против Путин на форума, ще си разпечата мненията на А4 и ще иде да среща Червените Ескадрони!
И това ще са искрените леви, хората дето носят червеното знаме в сърцата си, същите тези сърца, дето се обливат в кръв, колчем стане дума за Буржоазната Действителност в Русия!

Коментирали сме : Е6 от форума ми се е оплаквал от всеобщото лицемерие
E6 22 Май 2018 15:13 И защо победата и оставането на власт на Путин в Русия предизвиква френетичен възторг у уж ляво мислещи хора в България?
Ами щото са УЖ леви .. истинските леви, не са спирали да внисат на форума!

Те ще са първите, дето ще тръгнат към Черно море - да посрещат десанта на братята освободители, след като Капитализмът в Русия , заедно със всички свои уродливи черти, се сгромоляса!

А вечерта ще гледат от бургаския бряг как фарът созополски свети.
И ще тръпнaт от вечерния хлад в пикените си жилетки!
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: sim4o
Simplified Solutions
11 Юни 2018 17:02
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Едно интересно интервю на тов. Путин. Бих заострил вниманието към текста,
Нямаше нужда. Гледахме си го интервюто. Цялото! И на теб горещо препоръчвам.
Напористият журналист бе поставен на мястото му. Щото задаваше въпроси, по които сам не беше подготвен.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Simplified Solutions
Сгугню
12 Юни 2018 12:04
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Нямаше нужда. Гледахме си го интервюто. Цялото! И на теб горещо препоръчвам.
Напористият журналист бе поставен на мястото му. Щото задаваше въпроси, по които сам не беше подготвен.


Бе не знам кой на чие място е поставен, ама Негова Милост доста се вкисна на въпросите за самоопределението на Чечня и Дагестан.
Зер, като те премерят с твоя ти аршин и ти става кофти, щото едно е ти да го правиш на другите, а друго - на теб да го правят същото.
Simplified Solutions
12 Юни 2018 14:37
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
ама Негова Милост доста се вкисна на въпросите за самоопределението на Чечня и Дагестан.
Не се е вкиснал, а ядосал. Защото "самоопределението" на Чечня и Дагестан, както го искаше плачещият за тях Запад (Щатите де), означаваше обособяване на територия за главорезите от целия регион, сиреч Ислямска държава още тогава, но граничеща с Русия.
Не че опитите спряха, но и в Сирия не им се получи.
Та спести ни глуповатите си подмятания. Не работят.

gluhar4e
12 Юни 2018 14:42
Мнения: 2,246
От: Greece
доста се вкисна на въпросите за самоопределението на Чечня и Дагестан.


А теб какво те бара Чечня и Дагестан.
Когато мусулманите в Европа обяват Европейски АРАБСКИ халифат, тогава е важно Сгуги, ти да не с вкисваш.
67
12 Юни 2018 15:08
Мнения: 7,197
От: Benin
Бе не знам кой на чие място е поставен, ама Негова Милост доста се вкисна на въпросите за самоопределението на Чечня и Дагестан.

Как няма да се вкисне - всеки нормален човек като чуе за "самоопределението", което се готвеше, му се изправят косите (комуто колкото са останали). Имам дружка - чеченка, ако чуеш какво разказва, твоите коси не ще се изправят, ами ще се самоизтръгнат. Сега дружката ми се е върнала у дома, строи, градина сади, животът се нормализира. Как да й река, че като ми праща картинки и ми разказва по тях, на мен все ми се обръща сърцето, щото всички тези места съм ги чувала като място на бойни действия, а не като исторически паметници. Но добър е Господ/Аллах, полека-лека и къщата ще си дострои моята дружка, и съседките й ще си посадят бахчите, и ще си говорим само за босилек и коя какви дребни и едри домати е посадила и какво е отгледала. А като стане някой да приказва за "самоопределение" в смисъл на "пуснете тук зверовете", ще го бием дружно, с колците от доматите! Ай сиктир, откъде такива кръволоци се навъдиха, все гледат на съседа да му е гадно!
Сгугню
12 Юни 2018 17:35
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Не се е вкиснал, а ядосал. Защото "самоопределението" на Чечня и Дагестан, както го искаше плачещият за тях Запад (Щатите де), означаваше обособяване на територия за главорезите от целия регион, сиреч Ислямска държава още тогава, но граничеща с Русия.


Демек, щом са мюсюлмани, нямат право на независимост и национално самоопределение?
Я да не се криете зад подобни щампи!
Всеки народ има право на самоопределение и на национална държава.
Сгугню
12 Юни 2018 17:36
Мнения: 15,094
От: Rwanda
А теб какво те бара Чечня и Дагестан.


Защо?
Кое би трябвало да ме "бара"?
И кой решава това?
Щото на ония с двойните аршини и там, и тук, в сий форум, е ясно какво е желанието.
Bacho Кольо
12 Юни 2018 17:44
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Всеки народ има право на самоопределение и на национална държава.
Без ирокезите, сюксите, и чероките....
Bacho Кольо
12 Юни 2018 17:48
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Образовательный центр «Сириус» (Сочи) был назван в честь самой яркой звезды. Он объединяет талантливейших педагогов и школьников из самых удаленных уголков Российской Федерации. Лагерь с середины июня 2015 года находился в экспериментальном режиме работы. 1 сентября глава государства официально объявил, что образовательный центр для одаренных детей «Сириус» (Сочи) открыт.

Образовательный центр «Сириус» г. Сочи должен открывать новые горизонты пред одаренными российскими школьниками. Здесь ждут ребят независимо от социального положения, места проживания, финансовых возможностей, социального статуса. Программа пребывания в данном центре бесплатная для детей. Что предлагает школьникам «Сириус» - образовательный центр Сочи? Фото, представленные ребятами, которые в нем побывали, свидетельствую о том, что возможностей для реализации личностного и интеллектуального потенциала здесь множество. Проектная деятельность, мастер-классы, интересные развлекательные мероприятия способствуют выявлению лидерских качеств, развитию творческого мышления, формированию коммуникативных навыков, повышению образовательного и культурного уровня.
Попробуем выяснить, как попасть в «Сириус» - образовательный центр (Сочи). Право на поездку сюда имеют российские школьники с 10 до 17 лет, которые демонстрируют выдающиеся успехи в биологии, химии, физике, математике, имеют достижения в спорте (фигурном катании и хоккее), проявили себя в классическом балете. Двери «Сириуса» открыты для ребят, увлекающихся академической музыкой, живописью. Знакомс -

Читайте подробнее на FB.ru: http://fb.ru/article/263900/detskiy-obrazovatelnyiy-tsentr-sirius-sochi-foto-adres-otzyivyi
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Bacho Кольо
Bacho Кольо
12 Юни 2018 17:58
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Композиционные материалы стали неотъемлемой частью нашей жизни: они используются в авиационной и космической технике, автомобилестроении и горной промышленности. И с самого начала их внедрения существует проблема оценки внутренних напряжений в конструкции, изготовленной из композиционного материала, как на стадии ее изготовления, так и при использовании.

«Ученые из Центра композиционных материалов НИТУ „МИСиС“ под руководством профессора Сергея Калошкина предложили неконтактный метод контроля внутренних напряжений в полимерных композитах, При помощи нового метода появилась возможность намного эффективнее оценивать степень внутренних повреждений в процессе эксплуатации деталей авиационной техники, нефтепроводов, корабельных корпусов и других промышленных и транспортных объектов».
Почему проблема оценки критически важна, рассказывает один из авторов работы, старший научный сотрудник Центра композиционных материалов НИТУ «МИСиС» к.т.н. Андрей Степашкин:

«Есть композиционные материалы, где внутреннее напряжение после изготовления достигает 95% от предела прочности. То есть, ему ещё чуть-чуть добавить напряжения — и он треснет. Например, ряд созданных для многоразового космического корабля „Буран“ композиционных материалов, обладая прекрасной термостойкостью и термопрочностью, из-за особенностей технологии их изготовления обладали высоким уровнем внутренних напряжений. Это стало огромной проблемой: чтобы получить одно изделие из материала „Гравимол“ (который использовался для черной обшивки корабля), при изготовлении в брак уходило пятьдесят».
В углепластиках, стеклопластиках, гибридных композиционных материалах после изготовления нет такого уровня внутренних напряжений. Зато они возникают и накапливаются под действием эксплуатационных нагрузок, внешней среды и погодных факторов, что может приводить к появлению повреждений в материале и снижению его несущей способности. Такие изменения влияют на безопасность эксплуатации, и их необходимо своевременно выявлять.

Методы контроля напряжений в композитных конструкциях существуют, однако часто неудобны, а иногда вовсе неприменимы из-за точности прогноза. Например, неконтактные методы (ультразвуковая, акустическая дефектоскопия, шерография) позволяют выявлять только уже появившиеся дефекты и не дают информации ни о действующих в материале напряжениях, ни об их распределении по телу конструкции. А принятые методы оценки напряженного состояния в конструкции являются контактными и требуют подключения к материалу при помощи наклейки различных пленочных датчиков. Так что стадия «до появления дефекта» бесконтактными методами практически не охвачена.

Напряженное состояние в материале, окружающем микропровод, оказывает влияние на то, как вещество в проводе реагирует на внешнее магнитное поле. Соответственно, эти измерения можно проводить бесконтактно, не требуется подключения чувствительному элементу, не требуется его наклейка, так как он заложен внутрь материала на необходимую глубину еще на стадии изготовления. Важно также то, что можно пользоваться всего одним датчиком в отличие от некоторых применяемых методов дефектоскопии, для проведения которых необходимо выставить аппаратуру по обе стороны изучаемой детали. По сути, данная технология существенно упрощает, ускоряет и удешевляет процесс оценки состояния композита, позволяя не только фиксировать, но и предсказывать появление дефектов бесконтактным способом.

Методику ученых уже на данной стадии оценили по достоинству несколько представителей космической и авиационной отрасли, а также разработчики композитных материалов. По словам Андрея Степашкина, теперь исследователям предстоит «выйти из лаборатории»: на основе лабораторного прибора разработать «полевой» прототип датчика и измерительной системы.
Работа исследователей опубликована в Journal of Alloys and Compounds.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Bacho Кольо
Moite5stotinki
12 Юни 2018 18:20
Мнения: 966
От: Estonia
ама Негова Милост доста се вкисна на въпросите за самоопределението на Чечня и Дагестан.

Путин обича силно подготвени опоненти (затова вкисва от слаби въпроси)...а журналиста не си направил и малкия труд да се подготви и да прочете за резултатите от референдума 2003г на който Чечня си избираше сама или в състава на РФ да продължи....
Moite5stotinki
12 Юни 2018 18:27
Мнения: 966
От: Estonia
Демек, щом са мюсюлмани, нямат право на независимост и национално самоопределение?

Татарстан е част от РФ и е най голямата мюсюлманска република в състава и ...мирни и тихи работливи пчели ....но побесняват когато задуха "вятъра на промените" от ОАЕ който носи вахабизъм, въвеждане на шириатски закони и "независимост"...
Moite5stotinki
12 Юни 2018 18:37
Мнения: 966
От: Estonia
По скоро проблем е Казакстан в който се премести духовния център на мюсюлманите от Кайро в Астана и там се подготвя бъдещия елит на средно азиатските републики, първите бодилчета вече израстнаха, въпреки че е член по договора за колективна безопастност е дупуснато НАТО да контролира военната им инфраструктура под предлог защита от Афганистан...не стана в Чечня може пък в Казакстан да потръгне....
Данил
12 Юни 2018 18:43
Мнения: 5,850
От: Poland
Петте стотинки,просто не е вярно това,за Татарстан. Има и вахабизъм,има татарски национализъм . Насила карат всички да учат татарски език, всички републикански ръководни кадри са ,основно татари,въпреки,че татарския етнос е малко над 50%. Хората си се подготвят за следпутинския период. И така е във всички мюсюлмански етнически републики. Руския етнос е изтикван,някъде просто го заставят да продава и се маха. Темата и дълга и не е оптимистична.

Щатите стъпиха в казахстанските каспийски пристанища. Уж,като перевалочен пункт за Афганистан. Това е много неприятно за Русия.


https://iz.ru/736431/2018-04-25/kazakhstan-otkryl-svoi-kaspiiskie-porty-dlia-ssha
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Данил
Добави мнение   Мнения:748 « Предишна Страница 34 от 38 32 33 34 35 36 Следваща »