Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Тръгват нискотарифни сезонни полети до Единбург и Москва
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:83 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5
sim4o
03 Дек 2017 13:17
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Ленинец 03 Дек 2017 13:02
sim4o 02 Дек 2017 17:35 ама ние - бедните инженерчета - все имаме термин-план да гоним..

Ех, бабиното, защо тръгна с цървули по дивия запад? Хем ти показвахме правилната посоката, а сега жив да те оплаче човек. Ползвай нискотарифната докато е време и току-виж - срещнали сме се на кафенце!
правилно ми думаш .. богат жизнен опит личи!
И аз така мисля да правя - като летя с мои си пари - нискотарифни само!
Като е служебно - каквото намеря

Поздрави
Bacho Кольо
03 Дек 2017 13:25
Мнения: 24,761
От: Bulgaria

Данил
01 Дек 2017 18:14
Москва не е имперски град,нито културна столица .. Царски,до някъде. Но винаги си е бил купеческий город с азиатски привкус. С алчни,нагли,високомерни,лошо възпитани жители. Парите са най важната ценност за москвичи...
А Питер си е Питер. Имперско величие на всяка крачка ,културна столица,врата към Европа.. Ценностната система на петербуржци е друга.
Смешен, да не река нелеп местен шовинизъм! Разбира се, че Москва е културна столица и тук даже не може да се спори. Москва с десеткиге театри, стотиците музеи , изложбени и концертни зали.
Москва, с нейната архитекура, с Червения площад, с огромните проспекти, със Стария Арбат. Та даже и в Новия, където соцархитектурата е намерила своя апогей човек се чувства идеално... и със седемте висотки, разбира се. И е ...истинската врата в Европа. Сега, не преди два века.

"А Питер си е Питер" наистина . Да приказно красив, да имперска сторица. Само че винаги, когато съм се разхождал из улиците му, не ме е напускало чувството, че цялата тая красота и помпозност е трупана самоцелно, като че ли да привлича погледа и сякаш да вика :"виж ме колко съм хубав". Нещо, което във величиствената Москва го няма.
А за ценностната система на жителите им не мога да споря. Много малко кореняци питерци познавам, та да вадя тежки заключения.
Добави мнение   Мнения:83 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5