Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
МВР е безпомощно срещу чужденците, които карат бясно
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
FuFighter
10 Дек 2017 18:50
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
МВР не събира глоби, а ги налага. Умниците адвокати дето мислят закони без реален ефект, забъркаха гювеча.
Nickolas
10 Дек 2017 20:18
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Пардон. Първо - гастарбайтери няма от 1975 година насам и второ - щом сте решили да са гастарбайтери - същите имат постоянен адрес в страна ЕС - Австрия, Белгия Германия, Нидерландия .... Не карат с турски номера, я! А сигурно половината най-малко от тях са с чужди паспорти и без това. ЕС!!!
аман бе
10 Дек 2017 20:32
Мнения: 1,735
От: Bulgaria
Защо Баце, докато се прегръща с Ердоган, не го попита как е решен там въпроса? Защото те са го решили...
Solace
10 Дек 2017 21:29
Мнения: 4,394
От: Bulgaria
Вариантът е актът/фишът веднага да се отразява в някаква онлайн система, и като стигнеш границата - там те чака човек с ПОС-терминал.
Щом има система за винетки (от типа на унгарската, при която не лепиш нищо на стъклото, а си въвеждаш номера), не пречи и тук 2 километра преди бариерата да ти "светне" на монитора, че приближава длъжник...
FuFighter
10 Дек 2017 21:31
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Е няма как да стане, защото според идиотския ЗАНН, трябва да се пише акт за установяване на нарушението и после в едно месечен срок излиза наказателното постановление, което определя размера на глобата. От кога дудна да се промени и изрине тотално ЗАНН, но все мрънкания срещам и нито един сериозен аргумент.
Diver N
10 Дек 2017 21:32
Мнения: 4,004
От: Bulgaria
Не ми се пише.Тия тъпанари,МВР, да не са луди да борят корупцията.
Направете анкета,проучване на мнението,на чуждите граждани и ще ви стане ясна картината,ама не искате да ви лъснат задниците.Истината е една и сигурно ще ви направят скрита камера някои чужди журналисти.
Доси
10 Дек 2017 21:36
Мнения: 11,509
От: Bulgaria
Nickolas
10 Декември 2017 20:18
Пардон. Първо - гастарбайтери няма от 1975 година насам и второ - щом сте решили да са гастарбайтери - същите имат постоянен адрес в страна ЕС - Австрия, Белгия Германия, Нидерландия .... Не карат с турски номера, я! А сигурно половината най-малко от тях са с чужди паспорти и без това. ЕС!!!

Освен това, тези хора нали са в България когато им налагат глобите!?! Нали после трябва да напуснат страната? В ерата на Интернет и мобилните комуникации да се плаче че не си събират парите от КАТ е смешно... като стигне до ГКПП-то и му въведат номера на автомобила и се получи че има наложена глоба - аре у лево и на режим изчакване... и там едно гишенце за кеш или ако предпочита с карта, и като си вземе бележчицата с платената сума да заповяда пак на ГКПП-то!
Ма е по-лесно да си намират оправдания... па и стадото тук нали няма къде да иде... удобно е за дране... какво ще ги гоним чужденците, да вземем да ги обидим нещо, нека си карат хората...
Доси
10 Дек 2017 21:41
Мнения: 11,509
От: Bulgaria
FuFighter10 Декември 2017 21:31
Е няма как да стане, защото според идиотския ЗАНН, трябва да се пише акт за установяване на нарушението и после в едно месечен срок излиза наказателното постановление, което определя размера на глобата.

Има, има как да стане, само трябва желание да има, а начин ще се намери!
Нека да не е акт, да внасят нещо като "гаранция" и дават банкова сметка, заминават си, а после ако няма акт или спечелят дело и акта падне - ще им се върнат парите по банков път... иначе контрата остава в нас и гоним Михаля!
Zavinagi CSKAR
10 Дек 2017 22:03
Мнения: 9,630
От: Bulgaria
...тъй като тъпчем на едно място ще се наложи да се повтарям:

Съставени са им актове, но нито един от тях все още не е платен.




...това изречение може да бъде като символ на нашата държава...да бъде изписано на входа на народното събрание, на всички КПП-та, летища и на входа на всяко държавно учреждение, полицейски управления и .тн...

...защото това изречение е символ и на войната по пътищата, символ на борбата с бракониерите по реките и водоемите, паркирането по тротоарите и въобще символ за нашия народ и територия....

..с .това изречение може да кандидатсваме и за рекордите на Гинес за най-смотана държава...
wvw
10 Дек 2017 22:21
Мнения: 863
От: Bulgaria
Абе сал България ли е на света една? Други държави няма ли? Че да видят наште мушмули, как другите се справят с проблема! В НС за един човек променят закон, тук когато има файда- не! Но много по лесно е да се скубе раята, останала в Бг, като е с тока, водата и циганите! Не могат/не искат да се оправят с тях и за да не са на загуба собствениците/концесионерите раята плаща.
Neopol
10 Дек 2017 22:41
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Нищо не пречи за колите с чудни номера издаването на актовете за нарушенията да се автоматизира и да се изпраща до ГКПП веднага. Тогава чужденецът или плаща и напуска страната или остава в нея и оспорва. Във всеки случай не може да напусне с автомобила- нарушител, докато не си плати глобата.
FuFighter
10 Дек 2017 22:52
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Neopol, нищо не пречи, ама пречи. Има срок за възражение по акта, и едва след изтичането му, може да се издаде НП. А до тогава чужденеца е духнал. Системата АУАН-НП следва да е САМО за определен брой административни нарушения. ЧМасовите следва да са само с фишове. Защото какъв е смисълът за счупена лична карта или за изгубена лична карта да се пише АУАН, после да се чака 1 месец НП? Или да намираме работа на адвокатите да гушкат едни немъчени пари за обжалването?!
Доси
10 Дек 2017 23:56
Мнения: 11,509
От: Bulgaria
FuFighter
10 Декември 2017 22:52
Neopol, нищо не пречи, ама пречи. Има срок за възражение по акта, и едва след изтичането му, може да се издаде НП. А до тогава чужденеца е духнал.

Е да де, нали го написах по-горе - внася "гаранция" до максималният размер на предвиденото от закона наказание, после ако иска да възразява или пък да обжалва НП след месец... ако му се размине НП или ако спечели обжалването - хубаво, ще му върнем гаранцията и толкова! Никакви права не му се нарушават на човека ако е в правото си!
Neopol
11 Дек 2017 00:07
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Има срок за възражение по акта, и едва след изтичането му, може да се издаде НП.

Ами това е въпрос на елементарна законодателна промяна. Просто автомобил, извършил нарушение не може да напусне страната. Автоматично му се издава акт и наказателно постановление. Не е нужно даже да се променят сроковете - ако иска да го обжалва, то има един месец да си стои в България и да го обжалва. И даже не човека, а автомобила. Ако напусне страната (без автомобила) и до 45 дни не си плати глобата, то автомобила се конфискува.

Всичко се решава много лесно, стига да има воля за това. Ако няма воля, то да не прехвърлят вината на ...вълната и светенето.
Han
11 Дек 2017 00:21
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
В ЕС няма други страни, през които преминават транзитно чужди граждани.

Ние за първи път от целия ЕС се сблъскваме с тоя труден и почти неразрешим проблем (само 5% събираемост).

Проблемът е поставен за общо обсъждане пред Общността, и ще бъде един от приоритетите на българското ЕвроПредседателство.

Очаква се по време на Председателството със съвместни на страните членки да бъде обсъден проблема и да се излезе с общо становище, а в следващия програмен период да бъде финансиран проект за задълбоченото му проучване и изследване, като бъде създадена Европейска агенция за изучаване на транзитните нарушения.

FuFighter
11 Дек 2017 06:35
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Neopol, може да е елементарна законодателната промяна, но трябва някой да в направи.
Sad But True
11 Дек 2017 09:54
Мнения: 189
От: Bulgaria
дали не е възможно да се въведе забрана за по-дълго пребиваване от 3 месеца на коли с чуждестранни регистрации, за да се намалят нарушенията. Радев обаче подозира, че това може да наруши принципа на свободно движение в ЕС


Значи германците яко го нарушават този принцип.
Пикачу
11 Дек 2017 10:11
Мнения: 8,152
От: South Africa
Но много по лесно е да се скубе раята, останала в Бг, като е с тока, водата и циганите! Не могат/не искат да се оправят с тях и за да не са на загуба собствениците/концесионерите раята плаща.
Пикачу
11 Дек 2017 10:18
Мнения: 8,152
От: South Africa
Нарушенията по пътя от чужденци са по-малко от 10% от общия брой, става ясно от отговора на Радев.


Комисар Радев, позволете да не се съглася.
Всеки българин вижда по нашите шосета как безчинстват чуждите водачи на МПС. И това далеч не са само турци, румънците са не по-малки джигити !!!
Nickolas
11 Дек 2017 11:58
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
В ЕС няма други страни, през които преминават транзитно чужди граждани.

Хубаво е от време на време да се поглежда картата на Европа. Нямало други страни!
През Германия минава целият трафик изток-запад-изток (вкл. камиони от Казахстан и Иран).
Nickolas
11 Дек 2017 12:04
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Всеки път като се върна от Австрия, мине не мине месец време и получавам честитка за 55, 65 или вече не знам колко Евро. Някъде съм превишил скоростта, изпреварвайки някой, който кара със 125 при разрешени 130. И си плащам като поп, защото от 65 Евро лесно стават 650, ако взема да се опъвам.
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща