Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Слухти, контролирай, отричай, мачкай
Добави мнение   Мнения:9 1
Д-р Гилотен
14 Дек 2017 22:33
Мнения: 2,185
От: Bulgaria
Докога обществото ще позволява

всичко, което се прави у нашата страна да е за кефа на шепа кукловоди , няколкостотин олигарси и други техни присъдружни лица.
Neopol
15 Дек 2017 02:53
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Официални държавни структури няма как да извършват незаконно подслушване. По простата причина, че те са такива, защото са конституирани и регламентирани, включително и с правилата си за действие, от законови и подзаконови актове. Именно това ги прави държавни структури. Когато хора от тези структури, извършват подслушване и следене, без да спазват точно правилата или, като ги заобикалят, то те вече не действат от името на държавни структури, а от свое име и ако го правят колективно, то се явяват организирана престъпна група.

Същевременно, като изключим бизнес разузнаването и разузнаването на намеренията на политически опоненти, което да доведе до търговски и тактически предимства на някого, то подслушването и следенето не би трябвало да е проблем за никого, който няма какво да крие и може открито да застане зад това, което прави и да го защити.

Отдавна вече за подслушване и следене на някого не е необходимо да се използват професионалисти, още по-малко работещи в службите. Това прави възможността за следене и подслушване на всеки от всеки напълно реална. Следователно, всеки трябва да приеме, че е подслушван и следен и да действа, все едно, че е, дори и да не е.

В последното, всъщност е и голямата социална промяна за тотален контрол над гражданите. Раздухването на въпроса, всъщност обслужва този тотален контрол. И парадокса е, че от него се влияят най-вече хора, които нямат какво да крият, но пък имат предпоставки за параноидни отклонения.

Същевременно, темата за подслушванията е нещо, като последно убежище на политическата безидейност, на партии отдавна загубили политически смисъл.
JollyRoger
15 Дек 2017 03:07
Мнения: 12,108
От: Belize
Какво по-нормално от живот в "1984"... ОПГ-та във въпросните структури не може да има, защото в такъв случай изчезва държавата и потъваме в антиутопия.
Neopol
15 Дек 2017 04:04
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Проблемът отдавна е, че не само службите имат възможност да подслушват и следят, а фактически всеки, който има желание може да го прави. Техниката за това струва буквално стотинки, а дори и в повечето случаи не е нужна и допълнителна техника, защото тя е при теб. Компютри, смартфони. Не напразно снимката със залепената с лепенка уебкамера на лаптопа на Зукърбърг, стана хит.
Neopol
15 Дек 2017 04:07
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
http://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x/Jun2016/2111111725.jpg
JollyRoger
15 Дек 2017 04:16
Мнения: 12,108
От: Belize
Това е друга тема. Дописката описва проблеми в официално оторизираните институции и реакцията им през Третото Негово царство.
Neopol
15 Дек 2017 05:04
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Ся, доколкото се разбра, човекът, дето три пъти питал Рашков дали е подслушван е Местан. Едва ли не знае, че той и всички от неговата партия са били подслушвани. То оставаше и да не са, при паническата истерия, която разигра ДПС и Доган. Само че, очевидно Местан иска да му го кажат и официално, за да надуе гайдата на свой ред. И ще е прав, защото истерията срещу него е по-скоро внушения, отколкото да почива на нещо реално. А и видно няма нищо реално, щото ако имаше не само, че щяха да кажат, че е бил подслушван, но и на какви престъпления са се натъкнали.
OldTen
15 Дек 2017 16:24
Мнения: 664
От: Bulgaria
"И се оказа, че от 10 000 случая на подслушване и следене едва 2% са използвани за доказателства пред съд. В останалите 98% не е ясно защо е прилагано СРС..."-като прочете запознат с материята човек гези редове и разбира, че авторката хич хабер си няма от материята, ама хич. Естествено, че малък процент от подслушването ще е годна за доказателствен материал. Че кой е този абдал дето по телефона ще каже в прав текст, че отива да убива, краде или нещо друго? АФторке, подслушването и другите СРС-та в повечето случаи служат да информират разследващите за навиците, начина на живот и други подробности от живота на разследвания, които евентуално ще помогнат за разследването! Друг път, като пишеш за някоя материя, запознай се с нея, защото олекваш!
Stirlic
16 Дек 2017 01:00
Мнения: 2,275
От: Cape Verde
Няма да четем сульовата художествена самонадеяност в събота. Крайно време е да си намерят читав коментатор.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Stirlic
Добави мнение   Мнения:9 1