Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Румен Радев: България е в критичен момент от своето развитие
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:120 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »
TeoremaPi
24 Яну 2018 11:27
Мнения: 347
От: Bulgaria
Относно Герджиков - това е мое разочарование от Радев, но както известно, ако бръкнеш в торба със змии все змия ще извадиш. Иначе - браво на Радев, че поне казва истини. Например, демографската катастрофа съзнателно се замита под килима - докато пропаднем оконателно като народ.
Ако българинът/ката не разбере това напразно са му мераците за суджуци и лъскави коли. Просто след нас няма да има българска държава.

Agasi
24 Яну 2018 11:27
Мнения: 907
От: Iran, Islamic Republic of
Сократ-май 24 Януари 2018 09:00
Неграмотнико, запомни, че се пише "руснаци". Дължиш им известно уважение, понеже са ни освободили и са помогнали за създаването на новата ни държава. Тъй че недей да им се лензиш с емотикони.

Никой не ви е дал нищо даром. Вие самите, на първо място, сте творците на този исторически обрат, на тези"нови, по-нови красоти".

Доналд Туск, Председател на Европейския съвет[

„Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее – то доминира над него. Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава... И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя.”

„Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това.”

„Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ... Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и невярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.”

„Русинът има единствената потребност – да се похвали с нещо – каквото и да е – царизъм, болшевизъм, деизъм, атеизъм, анархизъм или нихилизъм, стига те да са „най-“ и да заплашват света, което отговаря тъкмо на страха му от света.”

„Православна“ Русия води единадесет „освободителни“ войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя – това правоверно православие бе заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови „освободителни“ войни срещу България, Полша, Турция… и целия свят. Христос бе заменен със Сталин (досега успешно!).”

„Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза?”

„Ради Христа“ – казва вярващият русин, прекръства се, убива с нож заспалия си приятел, взема му часовника и заминава. Продава часовника, напива се и плаче неудържимо за приятеля си, за да се похвали с него, със сълзите си, с „голямата“ си съвест, да се похвали, и то пред целия свят, със своята мерзост, с безкрайната си богата „душевна“ амплитуда. Това е огромното туловище на руския ихтиозавър с мъничка глава – ехидна и зла.”

„Горкият русин, той няма друго съзнание, освен на обиран и обирач. Между тези две фази стои неизбежното напиване – бързо, стихийно „до чертого“. Тогава той заплашва, хвали се и безутешно плаче.”

Илия Бешков, "Черната тетрадка", септември 1950 г.
http://www.ploshtadslaveikov.com/iliya-beshkov-nyama-po-zloveshto-ot-tova-da-chuete-ot-ustata-na-komunist-dumata-mir/
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Agasi
Forza NATO
24 Яну 2018 11:30
Мнения: 11,582
От: Bulgaria

Аре, дойде Ржевски и разговорът приключи.
SvSophia
24 Яну 2018 11:31
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Хулиган, като се има предвид за какви учебници по българска история ще отиват парите..., както и за непрекъснато саниране, ремонтиране и доремонтиране на вече ремонтираното, че и за нови сгради за "иновативни" училища, при положение че наличните се изпразват и т.н... вече не съм сигурна дали трябва да е по-голям бюджетът за образование. А като си помисля, че тепърва ще идват и учебниците по "гражданско" образование за 11 и 12 клас (келбелчева ще ви се види гълъбица бяла...). Парите все по-малко ще отиват за Образование per se. Абе...
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: SvSophia
popangelov
24 Яну 2018 11:31
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Моите очаквания спрямо Радев напълно се оправдаха.
Те бяха да нормализира до известна степен институцията след шантавата кукла на конци, която заемаше президентския пост преди него.
Направи го.
Нищо повече не съм очаквал.
Всеки, който е очаквал и очаква повече, следва да коригира очакванията си, ако вече не го е направил....
Радев не може и не иска да бъде президент, който задава на политиците и целия елит дневния ред, който реално вълнува обществото.
И няма да го направи.
Просто няма да дразни/поляризира с дивотии като тези, в речта си за 3 март да не използва нито една дума с корен "рус", примерно.
Много, малко - толкоз. Повече не се очаква.

P.S. Забравих - няма да му се преплитат краката като на пияна гарга като се опита да направи кръгом и няма да се завтича на улицата да посреща и прегръща помощника на помощника на държавния секретар на САЩ, разбутвайки охраната. Все е нещо.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: popangelov
Сократ-май
24 Яну 2018 11:33
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Агаси,
Нямам желание да споря по въпроса, а и не е такава темата.
Роден съм на 20 километра под връх Шипка, от дете редовно съм посещавал празниците на този връх и това вероятно е повлияло на убежденията ми. А дали са правилни или не - едва ли някой ще може да ми ги промени.
Асол
24 Яну 2018 11:37
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
НС се превръща в нотариат, който само официализира решенията на правителството, подчерта Радев.
SvSophia
24 Яну 2018 11:38
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
И от мен
vvatkov
24 Яну 2018 11:40
Мнения: 6,767
От: Bulgaria
Аз пък гласувах за Радев и мисля, че не сбърках. Президенте
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: vvatkov
Agasi
24 Яну 2018 11:41
Мнения: 907
От: Iran, Islamic Republic of
НС се превръща в нотариат, който само официализира решенията на правителството, подчерта Радев.


Гласуваме Пеевски или правителството пада!
TT
24 Яну 2018 11:41
Мнения: 84
От: Bulgaria
Човекът ясно каза от висотата на Президентската институция, че държавата ни се управлява от сплетници, безхаберници, простаци и откровени крадци.

Аз също бих искал конкретно да назове имена и постове, но си давам сметка, че това не е махленска седянка, за да се одумва този, или онзи.
Смисълът на цялото упражнени е, всеки според умствения си багаж да си направи изводите и да прецени дали и за кой ще гласува следващия път и всеки следващ път.
Не съм голям оптимист обаче- правителството и парламентът са представителна извадка от интелектуалния капацитет и манталитет на средния българин.
И доколкото населението продължава да се опростачва целенасочено, моята прогноза е, че следващото правителство и парламент ще са по-лоши от сегашните.
Колкото и да не ни се вярва, че е възможно.
Simplified Solutions
24 Яну 2018 11:44
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Господин президент, !
Sine_metu
24 Яну 2018 11:46
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
Убива се свободната воля на депутатите, доверието в НС е критично ниско, споделям го с много болка и тревога. Корупцията и несправедливостта деморализират цялото общество.

Или президентът чете форума ни, или нещата са вече самоочевидни.
Ако все пак не е чел форума, нека погледне в темата ДЕМОКРАЦИЯ
Архангел Михаил
24 Яну 2018 11:46
Мнения: 431
От: Bulgaria
Под въпрос е едно фундаментално демократично право – свободата на словото. Българското общество трябва да се пребори за това свещено право и то зависи от морала и волята на всеки журналист.


ОБРЪЩЕНИЕ! ПРИЗОВАВАМЕ ВСИЧКИ ДА ПОДКРЕПЯТ САЙТА „АФЕРА“ НА ПОСОЧЕНАТА БАНКОВА СМЕТКА! „АФЕРА“ Е ОСТРОВ НА НЕЗАВИСИМОТО СЛОВО, НЕПОДВЛАСТЕН НА МАФИЯТА, ПРЕВЗЕЛА НЕ САМО ДЪРЖАВАТА, НО И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!


Натисни тук

Колеги,ако имате възможност и желание подкрепете моята приятелка Веселина Томова, за да може
Борбата с корупцията ще се води от гражданите и медиите занапред, видно е.
Приятел4е
24 Яну 2018 11:48
Мнения: 3,021
От: Bulgaria
Изявите на жена му са по-запомнящи се.

Чобанче, явно това ти харесва повече :
http://epicenter.bg/images/news/102016/pics/1475934818.jpg
или просто "Я очень, очень, очень сексуально озабочен...", а?
Като цчло 5 за Президент Радев ! Липсващата единица е доста мекото отношение към бабуинското стадо и особено към някои по-красиви негови бета мъжкари
България най-после има достоен човек за държавен глава !
п.п. За 28 години единствен той сиктирдоса приятеля Тайпи за намесата му в нашите вътрешни работи
Cojones !
Sine_metu
24 Яну 2018 11:48
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
TT
24 Януари 2018 11:41

Не съм голям оптимист обаче- правителството и парламентът са представителна извадка от интелектуалния капацитет и манталитет на средния българин.

Фатална заблуда!
Никаква извадка от нищо не са, а продукт на грижлива партийна селекция
Bonjorno
24 Яну 2018 11:49
Мнения: 3,927
От: Bulgaria
мандатът на предишния президент бе белязан с голям срив в авторитета на институциите


Това е напълно достатъчно да обясни какви са основните задачи в първата година на мандата. А той е и добавил няколко още по-сериозни неща, които толкова активно се стремят да се прикрият от управляващи и СМИ. Само обяснението му защо не трябва да се занимаваме с тази безумна конвенция струва колко много други обяснения, взети заедно - в права форма е казал, че раждаемостта е по-важна от тази конвенция. И той е май единствения от политиците, койт в права форма противопоставя раждаемост на Истанбулската конвенция.
Dax
24 Яну 2018 11:49
Мнения: 4,462
От: Norway
На фона на всичко останало в страната ни, имаме един твърде приличен президент.
Това е.
Perseus
24 Яну 2018 11:53
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
Всичко много добре, но ВИЕ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ какво направихте? Назначихте оня пуяк за служебен МП, оставихте сл. правителство да приеме купища дивотии, и накрая на тепсия поднесохте власта на председателството Му. Ако имахте желание, ама истинско, за тая една година много неща можеше да бъдат постигнати. Да, съгласен съм, че по-добре ВИЕ отколкото ОНОВА, но се очакваха и резултати, а не само усмивки, консултации и тук таме някое вето. Добър 3.50 от мен.
Добави мнение   Мнения:120 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »