Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Нищо не остана от рейтинга на парламента
Добави мнение   Мнения:15 1
ПлесNick
29 Яну 2018 19:46
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
По-скоро прилича на скоростна кутия


Тц! На ибрик!
Асол
29 Яну 2018 19:50
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Междувременно главният виновник за упадъка на парламентаризма в България сновеше между София и чужди столици, увлечен в новата си роля на държавник с европейска тежест и отговорност.
Cream
29 Яну 2018 20:18
Мнения: 824
От: Bulgaria
В отношението си към Народното събрание Бойко Борисов отдавна започна да прилича на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. И двамата смятат, че най-висшата институция в държавата е всъщност прекалено малка, за да побере собствените им дела и амбиции. Затова и присъствието им в нея е просто загуба на време и може да се делегира на подчинени с по-нисък статут (Цветан Цветанов, Мустафа Карадайъ), които да свеждат на редовите войници от парламентарните групи инструкции какво е необходимо да се свърши. А големците се намесват само при абсолютна нужда и в такива моменти изискват безпрекословно подчинение.

Пореден пример за това, как как се създава авторитет:
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи уникален гаф в Търговище, където днес беше поканена по време на честванията за 140-годишнината от Освобожението на града от османско робство. Още в началото на речта си Караянчева се обърна към търговищенци със "скъпи разградчани".
След като се усети какъв лапсус е направила, тя се опита да замаже положението и се извине, че преди това била в Разград, но сърцето на празника всъщност било в Търговище, на което едва ли много от празнуващите се хванаха. В града започнаха да се шегуват с гафа и да гадаят, дали пък не става дума за новия административен план, според който ще има промени и сливане на общини.
Това не е първият гаф на Цвета Караянчева в същия дух. Очевидно парламентарният шеф е скарана с географията. По време на едно от пленарните заседания управляващи и опозиция бяха шокирани, след като Караянчева прати столицата на Китай - Пекин, във Виетнам.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Cream
deneb
29 Яну 2018 20:22
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
Междувременно главният виновник за упадъка на парламентаризма в България сновеше между София и чужди столици, увлечен в новата си роля на държавник с европейска тежест и отговорност.


Всичкото тъй, ама защо чак сега се вижда и коментира?
whoever
29 Яну 2018 21:40
Мнения: 3,235
От: Bulgaria
*
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sybil
НЕРВЕН
29 Яну 2018 21:51
Мнения: 4,269
От: Bulgaria
Нищо не остана от рейтинга на парламента

Що? Нима на някоя държавна институция да е останал рейтинг?

Хулиган
29 Яну 2018 21:53
Мнения: 1,969
От: Bulgaria
Тези юнаци са решили да докажат, че можем да минем и без парламент.
Май наистина мажем.
Имаме над стогодишен опит...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/22/parlament-v-kuklen-teatwr/
Forza NATO
29 Яну 2018 21:55
Мнения: 11,582
От: Bulgaria
А през декември дойде гръмовният скандал с парите за лекарства за онкоболни в бюджета на здравната каса. Правителството защити този бюджет, парламентът го прие, президентът му наложи вето, което депутатите от мнозинството отхвърлиха. И едва ден след като беше обнародван в "Държавен вестник", същите тези хора гласуваха отмяната му. След разпореждане на Бойко Борисов, притеснил се от разрастването на скандала. Излагацията беше толкова голяма, че дори не може да се опише. Срам? Притеснения? Глупости, нали босът така е наредил.

Като ни е било припомнено така и така, най-учтиво предлагам на почитаемата редакция да провери какво се случва на практика с финансирането на т.нар. нови медикаменти след отмяната на прословутия мораториум.
Има ли финансиране, няма ли, има ли мораториум, няма ли.
JollyRoger
30 Яну 2018 00:33
Мнения: 12,108
От: Belize
Разпад и вопиюща простотия! Начело с ансамбъла джендъристки, чийто гигантизъм.цепи мрака...
А Той се възнесе чак в Давос и ги гледа как претворяват волята Му в дела... Чепкат вълна, плетат чорапи с Неговия лик и въздишат отмалели от нега по Него...
Друм, бе!
ОБЛАК
30 Яну 2018 00:39
Мнения: 1,029
От: Bulgaria
Forza NATO29 Януари 2018 21:55

Обаче, Форца, когато министърът с болшевишки плам защитаваше борбата с молекулите, СМИ и народът си траеха. Протестираха само болните! Когато парламентът гласува закона - пак така. Когато Президентът наложи вето, защо не запяха "Сам юнак на коня?". Подхилваха се. Когато се размириса много на мърша, Бойко се уплаши и включи на задна. Излязоха статии:" Благодарим ти, Бойко!" Защо преди това нямаше статии или възгласи:"Бойко, твойта мама!"? После се дразнят от нотариата! Имаше едно време една книга История на ВКП(б). Чукчите на власт да я четат! Има един много важен момент. Когато матросът Дыбенко излиза на сцената на парламента и казва:" Господа, караулът е уморен. Разотивайте се!"
Аз съм от последния курс държал изпит по тази книга.
Дорис
30 Яну 2018 06:58
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Облак, не е Дыбенко, а Железняков! Също матрос.

Ето прочута фраза и от пиесата и филма "Оптимистична трагедия":

1918 год. На военный корабль «Громобой», в экипаже которого властвуют матросы-анархисты, от ЦК партии большевиков назначена женщина-комиссар. Верховодит в экипаже анархист Вожак. Комиссару поручено переформировать морской отряд в Первый матросский полк. Из оставшихся на корабле офицеров лейтенант Беринг, служивший ещё на царском флоте, должен стать командиром и вместе с присланным комиссаром повести полк на фронт в район Чёрного моря.

Вожак через матроса Алексея провоцирует попытку группового изнасилования комиссара («А давайте, товарищ, женимся!», наблюдая за развитием событий со стороны. Но комиссар из своего браунинга хладнокровно в упор стреляет в одного из насильников. После чего произносит фразу, ставшую крылатой: «Ну, кто ещё хочет попробовать комиссарского тела?». На помощь комиссару приходят матросы-большевики во главе с Вайноненом.
Michael_P
30 Яну 2018 09:41
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
Ленин распорядился не разгонять собрание сразу, а дождаться прекращения заседания и тогда закрыть Таврический дворец и на следующий день уже никого туда не пускать. Заседание, однако, затянулось до поздней ночи, а затем и до утра. В 5-м часу утра 6 (19) января, сообщив председательствующему эсеру Чернову, что «караул устал» («Я получил инструкцию, чтобы довести до вашего сведения, чтобы все присутствующие покинули зал заседаний, потому что караул устал», начальник охраны анархист А. Железняков закрыл заседание, предложив депутатам разойтись[18]. 6 января в 4:40 утра делегаты расходятся, постановив собраться в тот же день в 17:00. Председатель Совнаркома Ленин приказывает охране Таврического дворца «не допускать никаких насилий по отношению к контрреволюционной части Учредительного собрания и, свободно выпускать всех из Таврического дворца, никого не впускать в него без особых приказов».
Комиссар Дыбенко заявил начальнику охраны Железнякову, что требуется разогнать Собрание силой немедленно, не дожидаясь окончания заседания («приказ Ленина отменяю. Учредилку разгоните, а завтра разберёмся». Сам Дыбенко был также избран в Учредительное собрание от Балтийского флота; на заседании он послал в президиум записку с издевательским предложением «избрать Керенского и Корнилова секретарями».
sega_007
30 Яну 2018 10:46
Мнения: 3,510
От: Bulgaria
Само 9 процента !
Аз мислех, че герберите са повече.
Повече, колко да са повече, на изборите имаха 30% от гласувалите, тоест 15% от цялото население.
И как управляват с гласовете на една десета от българския народ, как става тоя кирлив номер.
mick
30 Яну 2018 13:58
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Че за какво му е рейтинг на парламента?
Cream
30 Яну 2018 16:31
Мнения: 824
От: Bulgaria
Възмутен и потресен съм от иронията, която се излива срещу Цвета Караянчева заради това, че е поздравила със "Здравейте, разградчани" в Търговище.
Долу ръцете от Цвета, хейтъри злобни! Тя не е обикновен политик, тя е географски реформатор.
Съвсем естествено е жената, която откри Пекин във Виетнам, да намери разградчани в Търговище.. )))
Добави мнение   Мнения:15 1