Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Не камерите се грижат за децата в градините
Добави мнение   Мнения:20 1
mick
15 Фев 2018 20:30
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Който не му харесват държавните детски градини отива в частните... Или просто се поглежда в огледалото.. и се пита дали е викал на децата си.. и дали им е удрял шамари.

За 60 лева - толкова. Ако мислите, че данъците които плащате са много големи.. споделете, каква е сумата годишно. И разпределете къде първо да отидат.

Тая демокрация направи от учителите.. роби. Щото те нямат никакви права. Те имат само задължения. Като резултат - там вече има само роби, които от време на време изпушват и правят глупости.
FuFighter
15 Фев 2018 21:27
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Някак умишлено се пропуска фактът, че децата в групата в Брезичка са били 37! Представете си 37 деца в една група! Някои родители оставят децата си в градина, защото не могат да ги търпят у дома. Да, има и такива. И си ги представям как ехидно седят пред мониторите и гледат онлайн как учителката едва смогва да оправя тяхното и още 30 деца. Някак умишлено се пропуска фактът, че понякога на две групи се пада по една лелка. Учителят занятия ли да води или да сменя гащи? Камерите ще решат ли тези проблеми? Не. Сложете камери и по апартаментите, за да гледаме как тези протестиращи майки тъпчат децата си с чипс и ги приспиват с таблети и телевизия. И дали проблемът не е в материала, който трябва да се преподава в градината. Едно време в градината си спомням, че само играехме. сега учат. Още от първа група.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: FuFighter
Neopol
15 Фев 2018 22:47
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Детски ясли, градини, училища, университети, кметства, министерства и т.н. не са лично пространство на някого, а публични сгради. Няма никакъв нито технически, нито законов, нито морален, нито някакъв друг проблем, тези публични места да са под постоянно публично наблюдение. Така, както на улицата всеки може да леда всеки и всичко, така и на тези публични места би трябвало да може.

Конкретно за яслите и градините, то ням никакъв проблем да се поставят достатъчно уебкамери, така че цялото пространство, с изключение на тоалетните да бъде обхванато, а всеки родител, с име и парола да може да влиза в сайта на градината и от тям да гледа какво се случва в реално време. Руснаците още преди 10 години въведоха наблюдение и онлайн излъчване от всяка изборна секция, което, като пространство и трафик е огромна задача, която решиха.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Neopol
onzi
15 Фев 2018 22:54
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
неополът откри америка. никъв проблем, неополе, веднага след като във всички общини не остане стая без уеб камера. баси идиотщините.

колкото и камери да сложиш, като има по 40 деца на една възпитателка и една лелка, няма да прокопсаш. ама вместо още една възпитателка дай да тръснем едни кинти за камери, после още едни за наши фирми да ги монтират, после още едни за по-хубав интернет, после още едни, щото те камерите ще ги сложи наша фирма и ща почнат да се скапват...

onzi
15 Фев 2018 22:55
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
а, градината трябва да има нов сайт, поддържащ уеб камерите, този сайт трябва да се сложи на по-мощен сървер... те идиотщините се пораждат една от друга
mehudi
15 Фев 2018 22:58
Мнения: 695
От: Bulgaria
интересно защо шофьорите не си подават оставката като има толкоз много камери по пътищата.
Neopol
16 Фев 2018 00:50
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
onzi, насилието над деца, особено от лелки в ясли и градини не е от вчера. Само, дето едно време с възгласа "Макаренко" и обяснението колко възпитателен бил боя, децата се биеха и това се толерираше. В началното училище учителката, която беше партийният секретар на училището, а преди това е била "Бранник", но се оженила за комунист от ДС, ни биеше с пръчката за всичко - от липса на домашна, до невъзможност да решиш задача в час. Тогава намразих и математиката, щото вместо да обясни задачите биеше затова, че не можем да ги решим.

Та - камери във всички публични помещения, а който има какво да крие и не му се работи - да напуска.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Neopol
Васуки
16 Фев 2018 00:58
Мнения: 3,605
От: India
Като сложат камери ще има по 80 деца в група. А възпитателки ще се внасят от Африка и Азия.
Neopol
16 Фев 2018 01:04
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Колко деца ще има в група няма нищо общо с камерите. Това зависи от съвсем други неща.
FuFighter
16 Фев 2018 06:33
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Neopol, писах за същината на проблема. Стига увърта. BTW Да не си дилър на камери?!
ManfromUtopia
16 Фев 2018 06:38
Мнения: 1,468
От: Bulgaria
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Дорис
16 Фев 2018 07:05
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Само, дето едно време с възгласа "Макаренко" и обяснението колко възпитателен бил боя


Макаренко е удрял само един шамар. На колониста Задоров. И тъй като всички колонисти са били с брадви в ръце, сериозно рискувал живота си. Задоров оценил жеста на Антон Семьонович много високо, и всички започнали дисциплинирано да секат дърва. Момчетата били спечелени за каузата!

среди почти 3000 воспитанников коллективов под рук. А. С. Макаренко не известно ни одного рецидива, причём многие исследователи судьбы этих выпускников отмечают, что «они были счастливыми людьми». Близких достижений удалось добиться ученикам и продолжателям подходов А. С. Макаренко Семену Калабалину и его жене Галине Константиновне (только коллективы под их руководством выпустили в свет около 7000 человек), А. Г. Явлинскому и др.


При всех своих педагогических успехах А.С. Макаренко официальной педагогикой того времени не признавался, одним из ярых его противников была Н.К. Крупская. Несмотря на то, что с беспризорностью так и не могли справиться, в 1928 году метод Макаренко был запрещен к использованию. Резолюция звучала как приговор: "Предложенная система воспитательного процесса есть система не советская".

Колонию отстояли с помощью Максима Горького, который приехал на встречу с воспитанниками колонии им. М.Горького. Отзыв Горького о колонии и Макаренко: "Он суровый по внешности, малословный, с большим носом, с умными и зоркими глазами. Похож на военного. Всюду поспевает, все видит, знает каждого из колонистов, которые производят странное впечатление благовоспитанных".


Вземете, та прочетете "Педагогическа поема"! Уникална книга. В ней русский дух, в ней Русью пахнет, нищо, че Макаренко е украинец.

Ех, ако нашите "братя" американците, имаха такива колонии за малолетни престъпници, нямаше да има масови разстрели, като онзиденшния в Паркланд, Флорида.


Perseus
16 Фев 2018 08:33
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
Първо, проблмът изобщо не идва от млади учители. Напротив, идва от стари кучета медалисти с по 10 20 30 години стаж. Когато се появи млада временна заместничка, завършила наскоро, то тя е такава душичка, че децата се надпреварват, кой да е по-послушен. Второ, камерите ще решат проблема частично. Защото стоенето по цял ден по столчетата с тихи игри, играта на мълчанка (невероятен педагогхичеки подход), забраната за ходене до тоалетна и пиене на вода определено са елементи на психо терор, който с камера не можеш го хвана. А при наложително ходене до тоалетна винаги може да се шибне един шамар извън обхват. Бил съм свидетел как две пишман педагожки не могат да се оправят с група от 30 деца, а лелята децата я боговоряха и каквото им кажеше се случваше. Въпрос на подход и човещина. Тая работа не е за хитлеристи, а за хора със сърце и мерак. Когато поемат децата от първа група, съответните педагози ги моделират. И в трета група или получават крещящи малоумни хлапета, които нон стоп ги бие агресията и нито учат, нито имат желание, или получават колектив с отлични резултати и поведение. Видял съм и двете ситуации, и двата типа учители. Тъй, че елементарните реакции " децата са много, боя е нормален", "за 60 лв. Толкова", " заплатите с ниски, затова ще има гърч" и т.н. просто не вървят!
BuboLechka
16 Фев 2018 11:59
Мнения: 4,484
От: Bulgaria
ДА УБИЕМ СТОЙКА ГАТЕВА

Цяла България научи името на детската учителка Стойка Гатева от детската градина „Надежда“ в Плевен. „Герой“ от анонимен аудио запис пуснат в социалната мрежа. Подателят Спас Спасова /правописът запазен – б.а./, се оказва с фалшив профил. От записа се чуват груби и просташки реплики към децата. Това се оказва манна небесна за вестници, телевизии и интернет сайтове.

Като лешояди към плевенската детска градина „Надежда“ се спускат репортери. С драматичен глас съобщават „новината“, че „родителите са в шок“ /btv/, „нов случай шокира обществото“ /novini.bg/, „крясъци и обиди в детска градина в Плевен“ /в-к „Монитор“/. Останалите медии препредават „новината“.

Мрежата кипи от коментари, всичките с искане не само за камери и уволнение на учителката, но и с откровени заплахи за смърт.

И никъде, абсолютно никъде не се чу гласът на въпросната учителка, нейната версия за въпросния запис. А в цялата тази история със записа, въпросите висят със страшна сила. http://www.plevenpress.com/да-убием-стойка-гатева/
FuFighter
16 Фев 2018 12:03
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Да, това е другият аспект. Иначе има и един интересен нюанс : Кой и как е поставил скрито записващо устройство в детска градина? ЗНаем правата ни по Конституция. Освен това прокуратурата, която иначе е доста дейна в работата си, няма ли да се засили за престъпление по чл.339а от НК:

Чл. 339а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който без надлежно разрешение, което се изисква по закон, произвежда, използва, продава или държи специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

(2) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Ако деянието по ал. 1 е извършено от длъжностно лице във връзка със службата му, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.

(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Специалното техническо средство се отнема в полза на държавата.
4efko
16 Фев 2018 16:31
Мнения: 1,893
От: Bulgaria
Отгледали сме две деца,които са минали преди 40г. през ясли и градини.Сега със съжаление трябва да кажа ,че внуците ни като дойдат се държат така, че често ПРОСТО плачат за щамар !?!?!?
Perseus
16 Фев 2018 19:23
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
Много ме кефят мнения от сорта на "Кой сложи камерата", "Записът е манипулиран", "Как не чухме другата версия" и т.н. Записът си е запис, и показва нещо, което би трябвало да полседва наказателна отговорност. Все едно слушам прокуратурата ни по адрес на едни флашки пълни с данни за престъпления преди години. Не е важно какво се е случило, а кой бил записвал. Жалка история! Самият аз ми е идвало да сложа камера в дрехите на детето, но успях да го преместя преди да стане. "Щамарите" няма какво да ги коментирам.
posledna
16 Фев 2018 19:29
Мнения: 4,721
От: Bulgaria
Дорис
16 Фев 2018 07:05


FuFighter
16 Фев 2018 19:52
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Perseus, ти си от типа хора, които казват: "Като не ми харесва закона няма да го спазвам".
enlil
16 Фев 2018 20:21
Мнения: 372
От: Bulgaria
В споделеното по-долу има само факти и нищо друго.

Тоалетна за лица от мъжки пол. До тоалетната чиния - купчина лайна, голяма колкото половин футболна топка. Само деца ползват помещението.
Влезлият възрастен сварва дете стъпило на капака, с изумен поглед. Решава, че то е осрало пода. Води го при майка му. Настоява да почисти осраното. А тя заявява, че нейното дете не е способно на подобно нещо. Установява светкавично самоличността на възрастния. От името на детето предявява срещу него тъжба. По изнесените в тъжбата твърдения се явява като свидетел. Вади мед. документ, че дето преживяло тежък стрес, наложило се да посещава психолог; било жестоко травмирано. Маменцето му разгониха на възрастния... Съдията го заплаши със свирепа глоба ако не признае вината си - юридическата и моралната! Любителят на чисти тоалетни я призна. След което загуби работата си.

Това нищожно събитие няма как да получи медийна огласа. Въпреки, че прекрасно обяснява защо мостовете назад, към толерантната човечност, са вече отдавна изгорени. И че ужасите тепърва предстоят...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: enlil
Добави мнение   Мнения:20 1