Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
"Плачи българче, Западът е невинен" ;-(
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:488 « Предишна Страница 23 от 25 21 22 23 24 25 Следваща
onzi
20 Фев 2018 11:01
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Даже малко закъснях.
ъхъ

сигурно зависи от чужбината, де, ама тукана колетченца или обикновени писма пристигат за около две седмици.
Bacho Кольо
20 Фев 2018 11:11
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Отивам сега да пращам мартенички на близки в чужбина...
Пусни ги по вайбъра. По-бързо е.
npackoBka
20 Фев 2018 11:23
Мнения: 408
От: Bulgaria
И къде ще сложиш в твоите умопрозрения хъшовете ???

Челобитно моля за извинение, грѣшката е наистина моя, трѣбваше въ втората категория емигранти да притуря и ония, които въобразяватъ себе си като хъшове, търсѣйки оправдание за непоносимата лекота на битието си. А ако нѣкой всѣ още е политически емигрантъ, който отъ врѣме на врѣме води чети отсамъ границата, за да бута царщината и сбира пари за атентатъ спроти падишаха, да ме прощава, задѣто грѣшно съмъ му отрекълъ правата на истински хъшъ.

Що сѣ отнася до Емилъ Димитровъ, то ​щѣ​ си позволя да изкажа съмнение, щото залѣзътъ на кариерата му бѣ свързанъ с бѣсоветѣ на чалгата. Това са популярни оправдания на редица наши отгледани отъ социализма творци, които, обаче, отдавна не "хващатъ дикишъ", да го кажемъ на ​български​. Още прѣзъ 80-тѣ години той вѣче лежеше на стара ​слава​ и нѣмаше нови шлагери. А липсата на качествена естрадна и рокъ-музика в България подиръ 1990 г. сѣ дължи на разрухата на цѣла една индустрия, която стоеше задъ гърба на "великитѣ музиканти" и биваше изписвана с формулата "музика - текстъ - аранжиментъ". Когато тѣзи люде замлъкнаха, "величията" нѣмаха вѣче читава пѣсень, камо ли пъкъ да помислятъ за албумъ.

Отдѣленъ проблемъ е защо и дали хората слушаха "приятна музика", а не чалга, и защо подиръ 1990 г. на драго сърце изоставиха и официално - не само у дома си - слушането на Стефка Берова с Йорданъ Марчинковъ, дуетъ Ритонъ, Петя Буюклиева и прочее прѣдлагани на сергията творци. И още прѣзъ 80-тѣ години младитѣ и малкитѣ не искаха да слушатъ "Щурцитѣ" и "Сигналъ", защото вѣче можеха спокойно да слушатъ Дийпъ Пърпълъ и Металика. "Веселина, да сѣ движиме пѣша" срѣщу "Master of puppets" - наистина сложенъ, невъзможенъ, разломенъ изборъ. Едва една по-кѫсна носталгия върна нѣкои къмъ нашитѣ "традиционни творци", които - както вѣче казахъ - продължаваха и продължаватъ да лежатъ на стари лаври.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: npackoBka
SgtTroy
20 Фев 2018 12:12
Мнения: 6,667
От: Mauritius
Дийпъ Пърпълъ


Дорис
20 Фев 2018 12:33
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
А ако нѣкой всѣ още е политически емигрантъ, който отъ врѣме на врѣме води чети отсамъ границата, за да бута царщината и сбира пари за атентатъ спроти падишаха, да ме прощава, задѣто грѣшно съмъ му отрекълъ правата на истински хъшъ.


Ама Праскофке, ти Праскоф ли си? Така кажи!...
onzi
20 Фев 2018 12:45
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
натурален джендър е той/тя/то

поне на още 2-3 места съм ловил такива обърквации.
керпеден_1
20 Фев 2018 12:47
Мнения: 9,911
От: Bulgaria
Minderbinder
19 Фев 2018 09:40 Българинът, драги ми Слънчо, както и да го гледаш и въртиш, е бай Ганю, не е Алеко.


Българинът не е нито Алеко ,нито бай Ганьо, просто и Алеко, и бай Ганьо са българи.
Та, туй обобщение не се приема...от мен. Не съм писал отдавна , но пък чета...и пак виждам сте награбили чалгата и сте я обявили за проблем №1 в милата ни Родина. Чалгата стана любима ругатня в устата на всички радетели за каквото се сетите у нас.Щото чалгата ние си я направихме ,любимо детенце ни е и ние ще си я убием когато и дойде времето . Друг е въпросът ,че няма с какво да я заменим , но Истамбулската конвенция и всичко ,свързано с нея набира сила ,тъй че всичко е възможно. Не чалгата е злото според мен, но тя е на ачик , вижда се и е много удобна за плювки , пък самата тя е арогантна и хич не и пука каква е моралната оценка на обществото за нея. Ако не обичате чалгата...ми не я слушайте...като при порнофилмите. Не ви харесват чалга политиците,управници и прочее каквото ви дойде на ум? Ми не им вервайте , не ги слушайте , не им гледайте интервютата и прочее ,най малкото не гласувайте за тях...ама некои гласуват , нали... Волът рие - на гърба му пада!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: керпеден_1
Minderbinder
20 Фев 2018 12:53
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
И още прѣзъ 80-тѣ години младитѣ и малкитѣ не искаха да слушатъ "Щурцитѣ" и "Сигналъ", защото вѣче можеха спокойно да слушатъ Дийпъ Пърпълъ и Металика. "Веселина, да сѣ движиме пѣша" срѣщу "Master of puppets" - наистина сложенъ, невъзможенъ, разломенъ изборъ. Едва една по-кѫсна носталгия върна нѣкои къмъ нашитѣ "традиционни творци", които - както вѣче казахъ - продължаваха и продължаватъ да лежатъ на стари лаври.

Пропускаш нещо много съществено.
През 60-те, 70-те, 80-те, пък дори и донякъде през 90-те имаше групи като Beatles и Kinks, Deep Purple, Pink Floyd, Zeppelin и куп други, да не изброявам, на фона на които нашите тогавашни изпълнители бяха много слаби. И стилово, и в аранжиментите, и в техническо отношение. После, обаче, вълната поп/рок музика постепенно се загуби и на нейно място дойде нещо, което спокойно може да бъде наречено 'евроатлантическа чалга'. Погледни какво се върти по музикалните канали, напр 'радио Цици' (Сити, де - жалка работа. Можеш ли да намериш нещо съвременно, което да е съпоставимо на Master of puppets ? Джъстин Бийбър ? При това металика е една по-скоро посредствена група.

Та, мисля си, връщането към нашенските изпълнители от онова време е не само носталгия, а и естествен резултат от тежкия упадък на съвременната поп/рок музика, която се сурна стръмно надолу и падна под нивото на 'Тоника' или 'Щурците'. Може би този упадък се дължи в не малка степен и на телевизията - откакто песните започнаха да се гледат, а не да се слушат. Знам ли.
Minderbinder
20 Фев 2018 12:58
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
Българинът не е нито Алеко ,нито бай Ганьо, просто и Алеко и бай Ганьо са българи.

Добре де - българинът е много повече бай Ганю, отколкото Алеко. И като манталитет, и като количество. Демек - около 90-95% от българите са тип 'бай Ганю', а едва ли повече от 5% са тип "Алеко'.

Що трябва на някои хора да им го сервираш съвсем сдъвкано ...
керпеден_1
20 Фев 2018 13:02
Мнения: 9,911
От: Bulgaria
Що трябва на някои хора да им го сервираш съвсем сдъвкано ...

А-а-а ,гълтай си го! Нема нужда , още повече ,че пойнто ми беше другаде!
керпеден_1
20 Фев 2018 13:02
Мнения: 9,911
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: керпеден_1
провинциалист
20 Фев 2018 13:25
Мнения: 1,055
От: 0
Престанете с това - „българинЪТ е...„ или „българите са...„!
Веднъж кажете - „Ние„!
Вие какви сте?
Не българи? - тогава си приберете „мъдрите слова„
Или вие мислите, че сте на пиедестал, над множеството, което презирате, и с израза „българинЪт е..„ го демонстрирате?
А кой ви е сложил на този ваш измислен пиедестал?
И кой ви е дал право да анализирате „тези българи„, ако вие самите не сте част от тях!
Gan(ю)гоТрий
20 Фев 2018 13:39
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Правилното заглавие следва да е:
"Плачи българче, Западът е виновен/невинен фифти/фифти", ще рече 50/50(процента). Това означава, че повредени българи правят мръсно на НЕповредени българи, а ”запада” ги поощрява и храни с порцийки.
Чалгата стана любима ругатня в устата на всички радетели за каквото се сетите у нас.Щото чалгата ние си я направихме ,любимо детенце ни е и ние ще си я убием когато и дойде времето

Тука е същото: сама по себе си чалгата не е виновна, но когато си е на мястото. Когато не си е на мястото(както от много години) и парламента става чалга, така и политЮгите и пасторите дрънкащи простотии от боклучавите ”медии”.
Казано научно, не само У НАС, но и по света и на ”запад” бяха премахнати всички стандарти за качество и ВСИЧКО СТАНА ЧАЛГА
керпеден_1
20 Фев 2018 13:42
Мнения: 9,911
От: Bulgaria
Или вие мислите, че сте на пиедестал, над множеството, което презирате, и с израза „българинЪт е..„ го демонстрирате?

А ,ти ,друже на какво си стъпал ,та ни хокаш така немилостиво!?!
керпеден_1
20 Фев 2018 13:49
Мнения: 9,911
От: Bulgaria
Казано научно, не само У НАС, но и по света и на ”запад” бяха премахнати всички стандарти за качество и ВСИЧКО СТАНА ЧАЛГА

Ган ,щом казваш ,вервам ти! щото аз си живея повече у нас, на брега на Световний океан и по другите страни не знам как е!!! И се сетих за онаа мноо модерна певачка ,дето сички примират като я видят и обира де що има награди,която си беше направила рокля от пържоли ,моля ти се,че те нашите чалгаджийки са като чавдарчета пред нея , ама пък се стараят горките!!!
Gan(ю)гоТрий
20 Фев 2018 14:14
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Керп, какво става по широкия свят нон-стоп ни го набиват от т.н. "масмедии"(и всички масовици). Затова ВСИЧКО Е ЧАЛГА го превеждам като:
- Повредените сън не спат за да направят Неповредените като себе си. Или по популярно казано: овцата Доли се мъчи да направи и другите на овци като себе си.
Въпросът, мисля заслужава специална тема.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Gan(ю)гоТрий
Сократ-май
20 Фев 2018 14:59
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Може и да е срамотно, ама аз си харесвах "Щурците".
npackoBka
20 Фев 2018 15:04
Мнения: 408
От: Bulgaria
Ама Праскофке, ти Праскоф ли си?

Тъкмо сѣ чудѣхъ какво ​щѣ​ рече това питане, но сѣ появи уточнение в друга тема, та разбрахъ. Ето Ви помощно четиво:
https://liternet.bg/publish3/lkirova/chat.htm
Дорис
20 Фев 2018 15:17
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Може и да е срамотно, ама аз си харесвах "Щурците".


А Бандераците? Май и двете групи бяха съученици на бившия ми мъж, защото един бандерак плюс Киро Маричков присъстваха на скромна почерпка за женитбата ни в стария "Грозд", на балкона.
керпеден_1
20 Фев 2018 15:20
Мнения: 9,911
От: Bulgaria
Ган , аз на т.н. масмедии не им струвам много хас и им немам доверие,защото те са инструментът на Велзевула ! Карам малко на шопския принцип: око до види ,рука до пипне. Разбира се таз работа не става , ама човек на стари години лесно се лъже. Като ,че ли в глобален мащаб светът един вид си събува( по Хайтов) кой потури,кой шалвари,кой килт... , а отдолу ... все едно и също и нищо не правят да си прикрият ни душевните ,ни физическите срамотии.Дет`вика Йозеф Швейк: ужасът на неродения!
Добави мнение   Мнения:488 « Предишна Страница 23 от 25 21 22 23 24 25 Следваща