Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
БСП остава вторачена в миналото
Добави мнение   Мнения:11 1
хикса
19 Фев 2018 21:11
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
БСП поне имат минало, а другите що са се втренчили в него?
BiBi-an
19 Фев 2018 21:31
Мнения: 7,665
От: Bulgaria
Това писание за какво трябва да мине?!
Все едно го е писал Биков...
А може и да е...
Bradatko
19 Фев 2018 23:57
Мнения: 4,273
От: Bulgaria
Доста дълга статия.
По отношение на смисъла... обаче...
Много семантика, разни твърдения и, в крайна сметка... какво иска да ни каже...
Което не знаем, или не знаем как може да се тълкуват фактите...
Хайде холан!
joros
20 Фев 2018 01:09
Мнения: 236
От: Denmark
БСП поне имат минало, а другите що са се втренчили в него

С такова минало бсп отдавна трябваше да виси на бесилото на историята със страшна сила!
Дорис
20 Фев 2018 05:15
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Това писание за какво трябва да мине?!


За евроатлантическа вярност. Клетва някаква. Като войнишката едно време.
генек
20 Фев 2018 09:04
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Бизнес... От бюлетина на ГЕРБ ли е?;
inventus
20 Фев 2018 10:15
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
Твърде много се гърчи БСП. Това и е проблема. А се гърчи щото е механичен сбор от различни течения /и то не само леви/ които реагират по различен начин на въздействията причинени от външните фактори. За това реагира на тях като една биметална пластина.Само че с тази разлика че спойката между различните слоеве не е твърда идеологическа а временна ситуационна ...да не кажа келепирджийска.Такъв материал ако и да става за технологични нужди никак не е подходящ за политически такива. Не че и останалите партии са нещо различно. Такова е положението на всякъде а и предполагам не само у нас.
Cream
20 Фев 2018 10:47
Мнения: 824
От: Bulgaria
На 2 април 1990 г. се създава дясната неолиберална БСП, която не е наследник на БКП.

Отворено писмо до колегите и приятелите от конференцията “Антикомунизмът в България при прехода към капитализъм след 1989 г.”
Автор: gindev Прочетен: 1788
http://gindev.blog.bg/drugi/2017/07/09/otvoreno-pismo-do-kolegite-i-priiatelite-ot-konferenciiata-a.1556034
Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Проф. Евгений Гиндев, председател на научния съвет на Българския евразийски научен център, чуждестранен член на Академията на технологичните науки на РФ, член на английското дружество по надеждност и безопасност, ветеран от Студената война.

...БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най-успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма – каза го бившия председател на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга – в известен смисъл – хумана. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замислът е гениален !БСП е антикомунистическа партия ! Затова лявите хора не трябва да очакват някакъв ляв завой в БСП, връщане към корените си или ясно изразена лява политика – това е химера. Тя ще съществува то тогава, докато БСП напълно изчерпи своето предназначение и след това доволна отиде в небитието. От социалдемокрация друго не може да се очаква, освен да бъде „честен” партньор на големите пари, на Глобалния проект, на Новия световен ред. ...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Cream
anarhia
20 Фев 2018 11:59
Мнения: 358
От: Bulgaria
Какъв съд, какъв народен, какви пет лева?
За тези, които не са учили Научен комунизъм, припомням:
Независимо по какъв начин ( чрез победа на революция, чрез чужда военна сила или чрез използване на пороците на буржоазната демокрация, т.е. избори) комунистите вземат властта са длъжни:
1. Да се установи Диктатура на пролетариата!
2.Да се започне еспроприяцията на експроприяторите.
3. Окончателно да се разреши въпроса "Кой, кого?".
При решаването на този въпрос, някои от нас още помнят какво беше.
Не мрънкайте срещу Научния комунизъм, а си правете сметката.
Yantar
20 Фев 2018 12:27
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Аз само пак ще напомня, че обединение с чехльовци и дебили не искам. Нямам никакво намерение да правя компромис с истината, за да уфгодя на комплексите на една малка, но креслива група, често финансирата от чужбина или пък действаща на собствени начала като полезни идиоти на чужди интереси. Днешната БСП няма никаква собственост върху успехите и престъпленията на НРБ. Народният съд е бил необходим - и естествено не е бил нито съд, нито правосъдие, а възмездие раздавано от силните на деня - бетер като това раздавано преди 9ти септември. Да се отрича обаче смисълът на Народния Съд означава да се приема, че престъпления като вкарване на страната във война, авторитарен режим без конституция, депортиране на хиляди българи в лагери на смъртта, расистки закони, оттрязани глави, избити деца, избити чужди военнопленници и обрързване на страната с хитлерофашизма не би трябвало да имат последствия. Ами трябвало е - така е било навсякъде в Европа. Не е трябвало да има толкова много избити и такова бутафорно правосъдие (без апелативен съд), но това е било състоянието на съдебната система тогава - и такъв е бил натискът от съюзната контролна комисия и очакваният мирен договор. Както и роболепието на българите пред чужди интереси.
*
Т. Живков - пак, не е достояние на БСП, а на всички българи. Добър или лош, той е ръководител на България дълги години - и е в пъти по легитимен от предшествалите го немски царе (добре, че семейството му не си прибра резиденция Бояна...). Човекът е съден 7 години и накрая оправдан - дори по кокошкарските обвинения дето му спретнаха, понеже нямаше за какво друго. Колкото и глупости да се изпишат, има серия от неопреовержими факти за неговото управление - голяма част от които се виждат с просто око (колкото и да е просто) като човек се разходи в който и да било град или село. Не е само евтиният кашкавал - а са АЕЦ-овете, космонавтите, рафинериите, театрите, НДК и т.н. и т.н. Тъжната реалност за "хейтърите" е БВП на глава от населението при Живков трайно изпревари средния показател за Източна Европа (от 70те години), за пръв път от началото на турското робство - сещате се къде сме в момента. От 7 млн. станахме на 9, а сега пак сме 7 - за качествените изменения да не говорим. И колкото да се плещи за лагери - управлението на Живков затвори латерите в началото на 60те години, когато вече беше овладял в пълна степен властта - и това е факт. Може да се изпишат томове за дефектите и провалите му (и са изписани - благодарение на Америка за България и всичките немски фондацийки дето не ме интересува името им), но само по-горните факти стигат не цветя а венци да се носят на паметника му. А същия да е с размерите на Статуята на Свободата в Ню Йорк.
BiBi-an
20 Фев 2018 19:33
Мнения: 7,665
От: Bulgaria
Yantar
20 Фев 2018 12:27

Добави мнение   Мнения:11 1