Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Липсва гарантът по сделката за ЧЕЗ
Добави мнение   Мнения:5 1
хикса
14 Мар 2018 20:21
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
С цялата хаотичност как държавата е навсякъде, ама когато той е бил министър, се е налагало едва ли не да подпитва като частно лице за какво става въпрос, дебатът е нелеп, ама въпросът какво има кака Гинка насреща, след като не е нито експертиза, нито пари, трябва да се изясни, се е получило много точно...
Mitnicharъ
15 Мар 2018 09:17
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
Ясната структура на финансиране например би дала сигурност, че не става дума за пране на пари или че няма риск съмнителни интереси да контролират важна инфраструктура и огромни парични потоци, с потенциал включително и за политически сътресения.

А такава яснота липсва, тъй като е пределно ясно, че банка не би кредитирала тази сделка само въз основа на активите на компаниите на г-жа Гинка Върбакова и въз основа на експертизата и опита й да управлява такъв бизнес. Това са двата критерия - банките искат достатъчно голямо обезпечение и/или експертиза, която да им даде сигурност, че този човек няма да унищожи стойността на бизнеса и на активите, преди да си върне кредита.Дедо Митни го разправя това още от първия ден...
Begemot
15 Мар 2018 23:24
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Гинка е черешката на тортата, въобще продажбата на енергоразпределителната мрежа е 'приватизация", щото държавата е лош стопанин .
правителството реши, в съответствие със стратегията за приватизация от 2003 г., държавата да продаде остатъчните дялове от ЕРП-тата.
И продават на ЧЕЗ, държвна бе, държавна фирма със 70% държавно участие, тя явно е добър стопанин! И за мажоритарните, и за остатъчните дялове чехската държава е отличен стопанин! После явен тормоз на ЧЕЗ и проверки до дупка, да се изкупят обратно активите от ... Гинка!
Абе...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Begemot
Чок觧
16 Мар 2018 09:40
Мнения: 7,337
От: Israel
Begemot
15 Мар 2018 23:24
Мнения: 4,192
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
..........................................................
Абе...


И аз !
taraliom
16 Мар 2018 20:15
Мнения: 32
От: Bulgaria
Тоя корифей може ли да обясни защо изобщо следваше да се продава енергопреносната мрежа на чужда държава? А пък Баце и сие могат ли да споделят защо са продали за стотинки оставащите дялове, пък сега се пънат да я вземат обратно? Това е някакъв абсурден цирк, жалко, че няма реална алтернатива на тия хора със специални потребности във властта, иначе да са изчезнали. Корнелия и БСП не са такава, СДС няма /а май и никога не е имало/, ще си пишем по форумите и това е.
Добави мнение   Мнения:5 1