Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Стратегически предприятия
Добави мнение   Мнения:10 1
хикса
18 Мар 2018 19:55
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
А ако Козлодуй фалира, може да стане ядрена авария. Можете да прочетете за Фукушима, Чернобил, Три Майл Айлънд...
onzi
18 Мар 2018 20:00
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Главният от тях, безспорно очевиден е, че в законодателството зеят празнини, заради които държавата е безсилна да контролира сделки, които могат да нанесат вреди, съпоставими с национална катастрофа. Нека първо отбележим, че няма причини избраният купувач на най-голямата електроразпределителна мрежа да бъде подозиран за каквото и да е;
дотук. първото изречение е очевидна лъжа, а за началото на второто се надявам на автора да са му платили добре. защото вони.

хърсев, днес изключително долнопробен опит за манипулация. обикновено го правиш по-рафинирано
inventus
18 Мар 2018 20:30
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
Прав е авторът! Помним времето когато БДЖ Пощите Полиция и Пожарна както и други структури на държавата бяха военизирани.Това е било начинът държавата да си гарантира тяхното функциониране при всякакви обстоятелства.
Danibus
18 Мар 2018 20:53
Мнения: 4,832
От: Bulgaria
Слабо познаване на материята
traikokitan4ev
18 Мар 2018 21:09
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Ако Козлодуй фалира...

Хиксе, коя от трите, посочени от теб аварии, е в резултат на фалит?
ОБЛАК
18 Мар 2018 23:57
Мнения: 1,029
От: Bulgaria
спомням си за прекъсване на електрозахранването за около час на няколко американски щата преди години

Е, тогава трябва да помниш,че този фокус го правеше ЧАСТНАТА фирма ЕНРОН и с трикове вдигаше цената на акциите си. Това не и попречи по-късно да фалира и да завлече милиони акционери и своите служители.
Що се отнася до безупречното и минало, то е докато не го разровят. Потенциалът на фирмата е пазарджишки. Апетитът и идва от потенциала на банките които се наемат да дават кредити.
ТъйДе
19 Мар 2018 06:31
Мнения: 144
От: Bulgaria
Енрон нямат нищо общо с последното голямо "електрическо затъмнение" в САЩ от 2003г. По това време вече си бяха фалирали, а и те май повече бръмчаха на юг и запад, отколкото на изток (мързи ме да питам Гугъл).
Дежурния
19 Мар 2018 08:23
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Май цялата творба е заради първия параграф.
Може би със закон, а може би с акт на правителството, но трябва да има ред, по който държавата да обявява критични предприятия и обекти за стратегически.

Както се казва, има такъв ред, има такъв списък...
(снимка: натиснете тук)
Там има и Х. Сектор "Финанси", а Д-р Хърсев май се причисляваше към него. Сега остава да се доизясни кой е към кръга "Гинка от Пазарджик".
Danibus
19 Мар 2018 10:09
Мнения: 4,832
От: Bulgaria
"Нека първо отбележим, че няма причини избраният купувач на най-голямата електроразпределителна мрежа да бъде подозиран за каквото и да е; тази успешна българска икономическа група не извършва нищо нередно, не е дала никакъв повод да се съмняваме, че може да бъде един истински грижовен и вещ собственик и управител на важната за страната критична инфраструктура, - може би далеч по-добър от собственика беглец и чуждестранните кандидати. Може само да ни радва, че българска корпорация има потенциал за толкова мащабен инвестиционен проект. "

Този цитат е от горната статия на д-р Хърсев.
Позволих си да болдна някои любопитни моменти, които влизат в остро противоречие с идеята на самата статия. Не знам как автора е достигнал до категоричния си извод за успешността на ИНЕРКОМ ЕАД, след като дружеството е регистрирано в търговския регистър през 2017г. с едноличен собственик на капитала неизвестната до преди месец Гинка Върбакова , няма никаква история(да не говорим за такава в енергетиката, а още повече в електроразпределението), няма никакви активи, а капиталът му е на законовия минимум от 50 000лв. Ако той е имал предвид фотоволтаичната дейност на другите фирми на г-жа Върбакова, струва ми се, че това звучи доста наивно, дори и за човек който не разбира от енергопроизводство, енергопренос, енергоразпраделение и търговия и то в огромни мащаби. Нещо повече, обществото(хайде да не е обществото, а около 3 000 000 потребители) не разбра (по-скоро не получи никаква информация с мотив - търговска и банкова тайна) за източниците и начина на финансиране на сделката и нейното обезпечаване. Тук г-н Хърсев можеше да направи поне някакъв професионален коментар за посочения бегло от купувача начин на финансиране на сделката (дори и само от информацията която излезе в медийното пространство). Само, че той се задоволи да похвали качествата и успешността на купувача по сделката, без да посочи някакви аргументи за това и да потърси евентуалните рискове за сделката и нейното изпълнение единствено в празнотите в законодателството.
tatyana1
19 Мар 2018 10:18
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
И кво, банките като имат надзор, КТБ не фалира? Ще се заформи още един надзорен орган с некомпетентни партийни храненици.
Добави мнение   Мнения:10 1